Вітальня покликана служити центром квартири або приватного будинку, оплотом домашнього затишку та простором, де регулярно збираються всі члени сім'ї. При цьому головну роль у створенні інтер'єру виконує меблі. Вирішивши купити крісло для вітальні чи будь-який інший предмет інтер'єру, необхідно ретельно продумати всі деталі.

Актуальні меблі для вітальні

Точної відповіді на питання, які меблі обов'язково повинні бути присутніми у вітальні, — ні. Зумовлено це тим, кожен відводить цьому простору власну роль. В одних випадках вітальня є місцем відпочинку, в інших – робочим приміщенням. Також ця кімната може використовуватися як їдальня або спальня. Залежно від функціонального навантаження, вітальня набуде свого оригінального вигляду.

 

Однак, є предмети інтер'єру, які є незамінними практично для будь-якої вітальні. Компанія АКЛАС пропонує меблі у всій різноманітності:

  • м'які меблі: дивани, крісла, пуфи;
  • модульні системи: полиці, стінки, стелажі;
  • столи (зокрема, журнальні);
  • тумби для телевізора.

Крісло для вітальні бежевого кольору

Фото https://aklas.ua/. Крісло Катунь Герцог

 

Грамотне використання простору

При покупці меблів необхідно, перш за все, дотримуватися пропорційності: компактні предмети краще підійдуть маленьким залам, а масивні - великим. Для класичних інтер'єрів актуальним є правило симетрії - розташування крісел або комодів по обидва боки м'яких меблів. У невеликій кімнаті краще відмовитись від традиційної стінки на користь підвісних тумб. Сучасні корпусні меблі - оптимальний варіант, якщо є потреба у великій кількості місць для зберігання.

 

Правильно вибираємо м'які меблі

Як правило, найбільше місця у вітальні займає диван. Його краще розмістити вздовж найдовшої стіни, забезпечивши тим самим доступ з усіх боків. Не слід ставити диван біля дверей, оскільки він заважатиме входу у вітальню. Для кімнати маленької квадратури можна підібрати кутову модель.

 

Збільшити кількість місць можна шляхом використання дивана без підлокітників. Якщо передбачається використання кімнати як спальня для гостей, ідеальним стане диван-ліжко. Завжди можна купити якісний і при цьому недорогий диван на сайті "Аклас". Асортимент інтернет-магазину також дозволяє підібрати крісло та інші меблі, які гармонійно поєднуватимуться з диваном.

 

На завершення слід додати, що меблева промисловість дозволяє придбати рішення для будь-якого інтер'єру. Якщо кімната виконана в класичному стилі, слід віддати перевагу спокійним кольорам. Підійдуть масивні меблі з різноманітним декоруванням. Своєю чергою, вітальня у стилі мінімалізм або хай-тек передбачає лаконічність. В обох випадках слід уникати дерев'яних поверхонь, доречнішими матеріалами є метал, скло, ДСП.

Диван для вітальні графітового кольору

Фото https://aklas.ua/. Диван RICHMAN Візит із підлокітниками