Д

Для здоров'я дитини, як і для дорослої, дуже важливий спокійний сон у комфортних умовах. Однією з важливих деталей облаштування спального місця є правильний вибір матраца.

Критерії вибору

Займаючись підбором постільних речей для дитини, слід звернути увагу на:

  • розмір матраца;
  • матеріал наповнювача;
  • товщину та жорсткість;
  • якість зовнішнього покриття;
  • вік;
  • відповідність зростанню, вазі.

Підбираючи той чи інший варіант, варто враховувати вік. При виборі виробу для зовсім маленької дитини, головною характерною рисою повинні стати гігроскопічність та гіпоалергенність (наприклад, відмінний варіант: наповнювач – кокосове волокно, товщина 3-7 см). До року малюк повинен спати на жорсткій поверхні, при цьому внутрішня складова матраца має бути натуральною. Тим більше, що є величезний вибір таких наповнювачів: солома, водорості, соя, кінський волосся.

При выборе матраса для маленькой крохи не забывайте об гигроскопичности и гипоаллергенности.
При виборі матраца для маленької крихти не забувайте про гігроскопічність та гіпоалергенність.

Старшим дітям крім цього важлива жорсткість і міцність (приклад: безпружинний варіант, наповнений спіненою синтетикою або пружинний ортопедичний виріб). До двох з половиною - трьох років жорсткий матрацик зовсім не підходить дитині. Він крутиться на ньому, намагаючись знайти оптимальну позу і, певна річ, не висипається. Таким карапуза найбільш вигідно купувати анатомічну модель, яка знімає навантаження з хребта, дозволяючи зручно розташуватися і міцно спати.

Для детей в возрасте от двух с половиной до трёх лет следует выбирать анатомическую модель матраса.
Для дітей віком від двох з половиною до трьох років слід обирати анатомічну модель матраца.

Школярам гарний ортопедичний варіант виробу допоможе не тільки правильно формувати поставу, давати якісний відпочинок, але й прослужить довго, бо він міцний, надійний.

Для детей школьного возраста выберите ортопедический матрас.
Для дітей шкільного віку оберіть ортопедичний матрац.

Безпружинний тип

До цього різновиду матраців відносяться всі вироби з різними наповнювачами. Найкращим варіантом, зрозуміло, є натуральний латекс - він:

  • пружний;
  • анатомічний;
  • гіпоалергенний;
  • добре підтримує хребет

Але це досить дорогий вид матеріалу і є гідна синтетична заміна. Наприклад, холофайбер. Він буває різної густини, пружності, жорсткості, відрізняється особливою легкістю. Його легко провітрювати, він не спалахує, не пропускає вологу, дуже теплий. Сизаль - натуральний антистатичний матеріал, що випаровує вологу, пропускає повітря, міцний, розрахований на інтенсивні навантаження.

Холлофайбер будет качественной альтернативой латексу.
Холлофайбер буде якісною альтернативою латексу.

Койра кокоса - підвищеної міцності, еластичний матеріал, що не викликає алергії, який застосовується для наповнення жорстких виробів. Кактусова койра - вона виготовляється з шипів та колючок, має антисептичні властивості, з неї швидко випаровується волога. Має середню жорсткість.

Кокосовая и кактусовая койра пример качественного и практичного матрасного наполнителя.
Кокосова та кактусова койра приклад якісного та практичного матрацного наповнювача.

Добре пропускає повітря, еластичний і гіпоалергенний — пінополіуретан, а також його похідні — меморіформ (в'язка піноподібна маса з осередками у вигляді пружин). Меморилатекс - має «пам'ять», що дає можливість максимально підтримувати хребет у природній позі. Не приймає перепади температури. Є ще ряд різних натуральних та синтетичних наповнювачів для виготовлення матраців, таких як, кінський волос, шерсть, повсть, струтофайбер та ін.

Пенополиуретан и его производные являются прекрасными вариантами матрасного наполнителя для детей.
Пінополіуретан та його похідні є чудовими варіантами матрацного наповнювача для дітей.

Пружинні матраци

Такі вироби мають два види пружин:

  • залежні - особливим чином переплітаються один з одним;
  • незалежні – окремо кожна пружина розташовується в окремому «мішочку» з тканини.

Другий варіант набагато зручніший, тому що кожна окремо пружина самостійно підлаштовується під форму тіла. Один квадратний метр такого матраца включає більше 250 штук таких пружинок. Є моделі з ще більшою їх кількістю, це забезпечує підвищену комфортність та ортопедичний ефект.

Делайте свой выбор в пользу комфортных и качественных изделия для сладкого сна Вашего ребенка.
Робіть свій вибір на користь комфортних та якісних виробів для солодкого сну Вашої дитини.

Особливий тип матраців

Деякі виробники почали випускати двосторонні вироби. Вони відрізняються тим, що наповнюються різним матеріалом і виходять з одного боку – м'якше, з іншого – жорсткіше. Кожна зі сторін має свій тип покриття («літній» - з гарним повітрообміном, що створює ефект прохолоди в спеку і «зимовий» - що зберігає тепло).

Двухсторонние матрасы - это прекрасная инвестиция в безупречный сон Ваших детей.
Двосторонні матраци - це чудова інвестиція у бездоганний сон Ваших дітей.

Для дітей із відхиленнями розвитку хребта є спеціальні види ортопедичних матраців. Вибираючи виріб, не забувайте, що він має відповідати розміру ліжка. Зазвичай вони стандартні, але краще перестрахуватися, адже бувають і винятки. Розумно вибрати матрац своїй дитині - це означає забезпечити йому здоровий міцний сон, правильне формування опорно-рухового апарату, бадьорий і гарний настрій зранку.