Часи сушіння білизни на балконі та на розкладній сушарці у кімнаті йдуть у минуле. На зміну цим застарілим методам приходить техніка з функцією сушіння. Їй потрібно лише кілька годин, щоб висушити білизну – швидко, зручно та ніякого захаращеного простору.

Для сушіння білизни можна використовувати сушильні чи прально-сушильні машини. Асортимент сучасної техніки дуже великий. На сайті https://www.foxtrot.com.ua/shop/stiralki_s-sushkoy-on.html понад 40 різних моделей прально-сушильних та понад 35 сушильних машин. Сьогодні українці все частіше обирають саме прально-сушильні моделі, завдяки їх комплектності та нижчій ціні. Давайте розбиратися, в чому їх переваги перед звичайними сушильними машинами і як вибрати техніку, що ідеально підходить.

Прально-сушильна машина

У чому відмінність сушіння в сушильній та прально-сушильній машинах

Сушильні машини оснащені спеціальними датчиками, які визначають рівень вологості речей. Завдяки цим датчикам можна встановлювати бажаний рівень сушіння білизни, наприклад, «в шафу» (речі повністю сухі) або «під праску» (одяг трохи вологий).

У більшості прально-сушильних машин старого зразка сушіння було додатковою функцією і працювало за принципом таймера. З одного боку, це було просто та зручно, а з іншого – не завжди виходило контролювати ступінь просушування білизни. Більш сучасні моделі мають датчики, як і сушильні машини. Це дозволяє набагато точніше контролювати рівень висихання речей.

Ще одна важлива особливість прально-сушильної машини – максимальне завантаження. Якщо для прання можна завантажити максимум 8 кг, то для сушіння зазвичай вдвічі менше – близько 4 кг.

Багато користувачів пишуть, що пральні машини з опцією сушіння менш надійні та довговічні, ніж звичайна техніка. Але згідно з нашим досвідом це не зовсім так. Причиною найчастіших поломок є неправильне використання, а саме – навантаження при сушінні.

Прально-сушильна машина

На які критерії орієнтуватись при виборі

Щоб прально-сушильна машина повністю вам підходила, варто враховувати такі критерії:

  1. Режими прання. Крім стандартних програм можуть бути додаткові smart опції, наприклад, автоматичний розрахунок часу прання, виходячи з ваги білизни, контроль кількості піни та часу полоскання, а також можливість доповісти речі в барабан після початку циклу. Спробуйте відразу оцінити, наскільки корисними будуть ті чи інші функції саме для вас. Адже чим більше обладнання режимів і опцій, тим вище ціна.
  2. Максимальне завантаження для прання та сушіння. Цей параметр залежатиме від того, скільки людей проживає в будинку, і як часто ви перете.
  3. Клас енергоефективності. Найкраще вибирати моделі класу А, оскільки вони найбільше економно витрачають електроенергію.

Вибираючи техніку, обов'язково варто звертати увагу на торгову марку. Добре себе зарекомендували машини Whirlpool, Samsung, Bosch, Beko та LG.