Фільтр для очищення води — який купити додому? Вибрати фільтр - глечик чи поставити фільтр під мийку? Який фільтр чи систему вибрати для міської квартири? Наскільки складно та на якому етапі встановлюються фільтри для очищення?

Ці та інші питання надходять нам регулярно і в цій статті намагатимемося на них відповісти. Відразу варто зауважити, що різних варіантів та систем очищення води трохи більше, ніж ми опишемо. Але наша мета в іншому — звернути вашу увагу на найпопулярніші системи для квартир.

Якщо у вас приватний будинок, підхід до організації системи складніший і потребує окремої детальної розповіді.

Вода в нашому житті має величезне значення — банально? Далі лише корисний матеріал. Щоб розповісти про те, як потрібно очищати воду, як ефективніше це робити сьогодні, ми звернулися до експертів одеської компанії Аквадом, яка надає монтаж та обслуговування фільтрів. для води і краще за інших, що розбираються в технологіях очищення води. Мережа магазинів «Аквадом» ексклюзивний представник торгової марки "Гейзер" на території України та офіційний представник торгових марок:

  • Бар'єр ™
  • Брита ™
  • Наша Вода ™
  • Аквафо ™
  • Атол ™
  • Бриз ™
  • Coolmart ™
  • HotFrost ™
  • Zenet ™ та багатьох інших.

Оптові та роздрібні ціни для кожної категорії клієнтів — завжди нижче конкурентів.

Як правильно вдома очищати воду

У великих містах Водоканал дбатиме про відповідність води затвердженим нормам. Тоді закономірне питання: навіщо взагалі очищати воду?

  • зробити її смачнішою - додатково очищена вода смачніша за водопровідну;
  • очистити від можливих домішок є досить великий перелік домішок, які можна очистити в централізованих системах очищення;
  • якість комунікацій - хвора тема для більшості міст, очевидно, що на шляху до вас вода збере безліч небезпек через погані труби.

Отже, ми категоричні в тому, що воду очищати потрібно і тепер перейдемо до питань, як це зробити.

Які способи домашнього очищення води існують

Найпростіший спосіб: фільтр-глечик

Найдешевший і найпоширеніший спосіб.

Фільтр-глечик: якісне очищення невеликих об'ємів води. Без монтажу. У будь-якому місці: квартира, офіс, дача тощо

Його вибір зводиться до вибору кольору, дизайну та найголовнішого елемента - касета, які діють на певні забруднювачі води.

Є універсальні касети, але краще спеціалізовані, особливо коли є певна проблема з водою. Наприклад, багато заліза (така вода має трохи жовтий відтінок). Або дуже швидко утворюється накип на нагрівальних елементах.

Але в першу чергу такий вид очищення води призначений для очищення від хлору, запахів, неприємних присмаків, допомагає боротися з накипом.

Необхідно знати, що стандартна касета фільтра розрахована на очищення приблизно 350 літрів води. За терміном це знову приміряно близько трьох місяців. Але щоб гарантовано забезпечити якість води – краще міняти фільтр раз на два місяці.

Фільтр-глечик зі змінними катриджами

Класичні системи фільтрів під мийку

Встановлюються у вас на кухні. Належать до проточних систем очищення.

І насамперед рекомендуємо Аквафор Тріо Норма

Система фільтрів під мийку

Класичний, триступеневий фільтр для комплексного очищення водопровідної, холодної води. Легка самостійна установка та контроль ефективності.

Концентрація останніх досягнень у галузі водоочищення:

  1. Попереднє очищення води. Орієнтовний термін служби - 1 рік.
  2. Глибоке доочищення води. Орієнтовний термін служби - 1 рік.
  3. Фінішне сорбційне очищення води. Орієнтовний термін служби - 1 рік.

Картриджі універсальні, легко змінюються та підбираються на кшталт під індивідуальні потреби. Але, на досвід, основна проблема у більшості клієнтів — це твердість води. Жорстка вода свідчить про надлишок про солей кальцію. Саме кальцій осідає у вигляді накипу на нагрівальних приладах, різко скорочуючи їх термін служби. А також, надлишок кальцію шкідливий для організму, накопичуючись у ньому, викликає важкі, хронічні проблеми зі здоров'ям.

Не ігноруйте поради виробників картриджів. Підбирайте їх своєю водою, вчасно змінюйте їх.

Прямопотокова системи фільтрів води очищають від:

  • солей кальцію (накип);
  • хлор;
  • заліза;
  • важких металів;
  • нерозчинних частинок;
  • бактерій та вірусів;
  • запахів та присмаків.

Залежно від того, яка у вас проблема виражена чи турбує всього — підбираються відповідні набори фільтрів. Вони є й універсальні, але щоб у цьому справді розібратися, звичайно, рекомендуємо поспілкуватися зі спеціалістом профільного магазину.

Ну а якщо розміри кухні та місця під миттям достатньо — рекомендуємо більш досконалі системи очищення води.

Система зворотного осмосу

Наступний спосіб очищення води - зворотноосмотичні системи. І це найвища якість очищення води. Ступінь очищення 96 - 99%, що підтверджує, що це — найкращий спосіб отримання кристально чистої питної води. До того, додатково мінералізованої, оскільки ще однією з переваг даних систем  вони мають окремий фінальний етап — підготовка саме корисної питної води. Яка виводиться окремим краном.

Але мають кілька неприємних ключових особливостей:

  • розміри. Системи йдуть з накопичувальним баком, для очищеної води і сама система більша ніж у проточних системах;
  • дорожче рішення.

Система назад осмосу

Наскільки складно і на якому етапі встановлюються фільтри для очищення?

Залежить від вибраної системи очищення води. Якщо йдеться про систему фільтрів під мийкою, більшість моделей мають досить компактні розміри, а їх установку можна зробити самостійно, замовити послугу в магазині, викликати сантехніка або замовити послугу на Кабанчику у своєму місті.

Якщо у вас є можливість і ви вирішили встановити систему зворотного осмосу, самостійний монтаж є проблематичним, та й краще таку систему відразу спроектувати з кухнею. Пам'ятайте, що вона займає більше місця і потребує окремого виведення на питний кран?

Також, якщо ми говоримо про ідеальний підхід, рекомендовано замовити аналіз води. Це дозволить індивідуально підібрати картриджі, не переплачуючи за надмірні можливості, але маючи на виході ідеальну воду.

Переваги використання систем очищення води

Ще на початку статті ми чітко прояснили, навіщо очищати водопровідну воду. Але багато хто з вас купує бутильовану воду і може запитати: “Чи є переваги в самостійному очищенні перед бутильованою водою?”

Ось наші головні спостереження:

  • використання фільтрів для води — набагато економічніше;
  • якщо ви вчасно змінюєте фільтри — у вас вода кращої якості ніж бутельована. Ну чи такого ж якісна як дорога вода у пляшках.

Думаємо, вже цього достатньо, щоб серйозно задуматися про встановлення систем очищення води у себе вдома.

Ну а якщо до цього додати різноманітність картриджів їх набори та види очищення, дозволить кожному з вас, індивідуально взяти під повний контроль якість найважливішого елемента життя – воду.

>

Ну і нагадаємо, що матеріал допомогли підготувати хлопці з компанії Аквадом.