Наближаються холоди та всім українцям треба готуватись до важкого опалювального сезону. Представники влади вже попередили, що цієї зими температура у квартирах буде невисокою і потрібно утеплюватись усіма доступними способами. Тому пластикові вікна в Україні стали не менш потрібний товар, ніж обігрівачі. Ринок швидко підлаштувався під цю ситуацію і з кожним днем стає все більше компаній, які пропонують встановлення вікон. Це створює певні складнощі для людей. Адже вибрати компанію стає складніше, ніж підібрати відповідні вікна. Розбираймось, як вибрати дійсно надійну компанію для встановлення вікон і як не потрапити на фірму «одноденку».

Монтажник вікон обробляє силіконом стики стулок

Що враховувати під час виборів компанії

Потрібно дізнатися якнайбільше інформації про фірму. Бажано крім сайту компанії переглядати й інші джерела (наприклад, портали новин та сайти відгуків). Це значно підвищує шанси знайти правдиві факти, а не лише рекламні гасла.

На які моменти слід звертати увагу:

  1. Скільки років на ринку. Тут логіка проста – що довше підприємство працює, то краще. Фірми, які з'явилися нещодавно, зазвичай взагалі не вказують на дату заснування, а розпливчасто пишуть про «багаторічний досвід роботи».
  2. Який профіль використовує. Якщо фірма встановлює якісні перевірені профілі, такі як REHAU, WDS або Aluplast – це величезний плюс і про це обов'язково буде написано на сайті. Якщо вам пропонують безіменний профіль невідомого виробника - це привід насторожитися.
  3. З ким співпрацює. Якщо компанія пропонує вікна не лише роздрібним покупцем, а й будівельним компаніям, архітекторам чи студіям дизайн, це говорить про її надійність.
  4. Де працює. У пріоритеті мають бути компанії, які займаються встановленням вікон у кількох містах. Такі підприємства мають стандарти якості та чітко вироблений алгоритм роботи. Це допоможе уникнути цілої низки проблем під час співпраці.

Пластикове вікно з видом на зелену вулицю

Як щодо цін?

Найкраще спочатку вибрати компанію і потім звертати увагу на розцінки. Річ у тому, що великі компанії, які давно працюють на ринку, пропонують пластикові вікна всіх цінових сегментів, зокрема й популярні економ-варіанти. Єдиним винятком є компанії, які роблять фокус на преміум сегменті. Такі підприємства, як правило, працюють лише з дуже дорогими віконними системами.

У плані відгуків також слід бути обережними. Багато брендів користуються такою послугою, як «накрутка відгуків». Якщо ви бачите, що серед відгуків немає поганих або навіть середніх оцінок, швидше за все, цим відгукам довіряти не можна.