Унікальний та вишуканий вигляд штор — римські, виглядають ефектно за рахунок конструкції, що передбачає формування складок при піднятті або опусканні тканини. Цей варіант завіс активно застосовується в різних інтер'єрах. Говорять, що цей вид штор користувався великою популярністю ще в Стародавньому Римі, що власне і послужило їхньою назвою.

Використання римських штор в інтер'єрі

Даний вид жалюзі може бути виготовлений з тканинних полотен різної фактури, щільніших або повністю прозорих матеріалів, що відрізняються різним ступенем світлопроникності. Класичний варіант, як правило, з гобелену, також часто зустрічаються моделі, пошиті з парчі або органзи. Для кімнат із сучасним інтер'єром ідеально підходять вироби прозорі чи однотонні.

Найбільш поширені тканини, що використовуються для виготовлення штор у римському стилі:

  • поліестер — матеріал відрізняється високою міцністю, добре підходить для кухні, легко очищається вологою ганчіркою;
  • натуральна бавовна — натуральна тканина добре виглядає у вітальні, спальні, на неї можна нанести будь-яке зображення;
  • льон — матеріал буває непрозорий та напівпрозорий, зносостійкий;
  • бамбукові волокна — екологічно чиста сировина, вишукано виглядає в будь-якому інтер'єрі, прослужить не один десяток років;
  • шовкові полотна — добре пропускають повітряний потік і світло, ними можна прикрасити вікна, розташовані на північній стороні.

В інтернет-магазині Jaluzi Service можна підібрати та купити римські штори Київ онлайн та за прийнятною вартістю. Компанія займається виробництвом та продажем жалюзі та штор цього виду та інших моделей. При необхідності фахівці виконають усі виміри вікна і в найкоротші терміни встановлять систему, яка ідеально впишеться в інтер'єр.

Можливі способи кріплення

Практичні та стильні римські штори можуть похвалитися різними варіантами кріплення. Для їх фіксації використовуються трубчасті чи стельові карнизи. Як фіксуючі елементи виступають кільця, шнурки, різні стрічки з липучкою. Серед популярних способів можна виділити:

  • установка на раму — передбачає кріплення до верхньої частини рами, тому підвіконня завжди буде у вільному доступі;
  • з фіксацією на створці вікна — повністю зберігається функціонал вікна, причому для відкриття стулки не треба піднімати всю штору;
  • до стіни — здорово виручить, якщо потрібно приховати недосконалість віконної рами або підвіконня, а також у цьому випадку підвіконня буде відокремлене від кімнати, що сприяє згладжуванню геометрії приміщення;
  • на стелю — конструкція виграшно виглядає, якщо віконний отвір знаходиться у вузькій частині приміщення.

Щоб правильно вибрати ідеальний варіант, слід враховувати геометрію приміщення, розміри, форму вікна, стиль інтер'єру. Якщо хочеться, щоб штори не пропускали світловий потік, можна зупинити свій погляд на двошарових виробах. Шар, розташований біля вікна, виготовлений із щільного матеріалу темного відтінку, а той, що знаходиться лицьовою стороною до кімнати, може мати гарний орнамент та стильне оформлення.