Серед сучасних дизайнерських ідей щодо оформлення приміщень, має високий попит імітація природних матеріалів. Шпалери з малюнком під деревину, обої під цеглу https://wallstore.com.ua/oboi-pod-kirpich, імітація кам’яної кладки, каменю травертину тощо в правильному поєднанні з оточенням роблять оселю вишуканою та автентичною.

обої під цеглу

Види шпалер що імітують природні матеріали

Сучасні технології дозволяють виготовляти подібні оздоблювальні покриття на основі всіх матеріалів для шпалер і з нанесенням будь-якого візерунку, як, до прикладу, в інтернет-магазині шпалер від виробника «Vinil». Такі шпалери можуть бути:

  • самоклеючими;
  • паперовими; 
  • флізеліновими;
  • вініловими на флізеліновій основі;
  • бамбуковими;
  • фотошпалерами.

Шпалери під цегляну кладку

Можливо, такий малюнок в чомусь і виглядає трохи грубим і огрядним, та він акцентує на собі увагу і надає відчуття надійності, міцності та захисту. Варіантів забарвлення кам’яної кладки, як і типу каменю, є безліч. Це дозволяє оформити кімнату в різних стилях. Для підліткової кімнати в стилі арт-дизайну доречним буде оформлення стіни під цегляну кладку старої будівлі із залишками вуличного графіті. А для створення чистого і вільного затишку в скандинавському стилі можна спробувати декор з білою кам'яною кладкою. Така фактура має попит при оздобленні кав’ярень, арт-студій, виставкових зал.

Фактурні шпалери під деревину

Такий елемент оздоблення допомагає створити в приміщенні особливу атмосферу затишку і шарму. В комбінації з іншими матеріалами створюють гармонійне поєднання у будь-якій кімнаті. У дитячій чарівно і трохи казково виглядають фрагменти дощатих поверхонь в веселкових кольорах в ансамблі зі світлими нюдовими стінами. Вітальню дуже прихильно прикрасять оригінальні принти деревини, як, наприклад, зрізи кругляків різного діаметру, 3D-зображення штахетного паркану тощо. Малюнок темної шляхетної деревини часто застосовують в оздоблені лоджій, кухонь, дачних гостьових будиночків. 

Шпалери під натуральний камінь

Стіни оздоблені такими шпалерами, стануть родзинками приміщення в готичному стилі, скандинавському, хай-тек, кантрі тощо. Натуральність та величність природи, перенесена на стіну, вражає та заставляє затамувати подих з першого погляду: обсипані та стерті столітніми вітрами залишки античних будівель, або художня та філегранно викладена стіна з вузьких пластинок танвальду. До такої стіни завжди хочеться доторкнутися і відчути силу природи.