Що таке утеплювач скловата

Скловата – волокнистий мінеральний утеплювач, що має широку сферу застосування. Вона має волокнисту текстуру та зовні схожа на вату. Скловата активно використовується в утепленні, оскільки це економічний та простий спосіб теплоізоляції приміщень. Вата – зручний та приємний матеріал, вона тримає тепло, забезпечує гарне шумопоглинання та коштує недорого. Найчастіше виріб застосовується під сайдинг для закриття порожнеч між частинами конструкцій. Крім цього, його використовують для утеплення стін, стель, підлог житлових, комерційних будівель. Вата ідеально підходить для ізоляції мансард, покрівель, горищ, лоджій, балконів та ін.

Плюси застосування скловати

Скловата має попит, оскільки відрізняється такими характеристиками:

  • Відмінні показники захисту від втрати тепла. Цей показник коливається від 0,030 до 0,052 Вт на мК.
  • Плити з вати відрізняються пружністю, що дозволяє не тільки зберігати їх на складі, а й перевозити на значні відстані.
  • Висока стійкість до дії коливань;
  • Матеріал екологічно безпечний, у виробництві не використовуються шкідливі для здоров'я компоненти;
  • Вата стійка до процесів гниття та появи цвілі;
  • Низька ціна, що дозволяє утеплювати значні площі об'єкти, забезпечувати хороший захист.

Для виробництва утеплювача використовують кварцовий пісок, сода, натуральний пісок, доломіт, буру, вапняк та відходи скляного виробництва. Сполучними речовинами є фенол-альгідні полімери. Щільність та габарити виробу можуть бути різні. У продажу ізолююча вата представлена у формі рулонів або плит, упакованих у поліетилен. При розгортанні виходить матеріал великої товщини завдяки розправленню волокон.

Крім основних переваг, властивості скловати дають можливість використовувати її як вогнестійке покриття для захисту конструкції від руйнування у разі займання, а також для безпечної евакуації людей з приміщення. Висока щільність негорючого матеріалу не дозволяє поширюватися вогню, він не виділяє отруйних пар при впливі підвищених температур. Матеріали для утеплення краще купувати у перевірених роками виробників, які мають гарну репутацію. Тільки надійні бренди ручаються за якість своєї продукції, роблять знижки постійним клієнтам