Краса, естетичність, затишок та безпека – це основні параметри, яких дотримуються багато сучасних людей при облаштуванні своїх приміщень: житлових, комерційних. Біокамін – це предмет інтер'єру, що відповідає всім цим характеристикам. Ви можете придбати як біокамін, так і окремий паливний блок біокаміна, зручно та красиво розташувавши його на різних поверхнях.

Паливний пальник для біокаміна

Що таке паливний блок біокаміну

Пальник або паливний блок – це те саме, просто різні назви. Це основна частина біокаміну, представлена різними за довжиною та шириною пристроями, що забезпечують рівномірне та гарне згоряння парів палива – біоетанолу.

Такий паливний блок можна розташувати на столі або на підлозі приміщення, якщо попередньо встановити жароміцну основу. Можна розмістити предмет у ніші, а також у предметах меблів. Варіантів дуже багато. Пальник для біокаміна є не тільки декоративним предметом інтер'єру — він також виділяє теплову енергію потужністю до 5000 Ватт, що дозволить обігрівати приміщення вигідним та простим способом.

Які паливні блоки бувають

Пальники відрізняються за багатьма критеріями, основними є:

  1. Розміри. Довжина становить від 30 до 120 см, ширина від 15 до 25 см, глибина від 6,5 до 7,7 см.
  2. Потужність. Сучасні пальники можуть працювати із потужністю від 1,5 до 5 кВт. Чим вона вища, тим сильнішим може бути полум'я, і тим більше тепла виділяється при горінні.
  3. Матеріал. Використовується жароміцна сталь. Зовнішні стіни мають товщину від 2 до 8 мм. Пальне всередині блоку допомагає утримувати керамічна сітка.
  4. Бренд та якість – це взаємопов'язані речі. Намагайтеся вибирати перевірені компанії, якщо хочете отримати не лише довговічний, а й безпечний паливний блок для біокаміну.
  5. Різні дизайни, форми. Вибирайте модель, що оптимально вписується в інтер'єр приміщення. Пальник може не лише доповнити його, а й стати центральним місцем.
  6. Наявність скляних щитів – у дорожчих моделях є жароміцне скло, що робить пальник більш безпечним та красивим.
  7. Наявність підставки – вона також пропонується із жароміцного матеріалу.
  8. Покриття. На корпус пальника наноситься спеціальна незаймиста і жароміцна фарба – вона буває різних видів та кольорових гам.

Заправка паливних блоків

Виконувати заправку паливних блоків важливо за кількома простими правилами. Насамперед використовуйте лише рекомендоване біопаливо. У посібнику користувача виробник завжди дає свої рекомендації. Використання неякісного або палива, приготованого власноруч, може не тільки зіпсувати пальник, а й спричинити виділення шкідливих для здоров'я речовин.

Заправляйте паливний блок виключно при вимкненому стані. Не робіть цього при відкритому полум'ї. Не перевертайте конструкцію та не переливайте більше рекомендованої кількості. Використовуйте спеціальну лійку, щоб не розлити паливо повз блок.


Більше статей на цю тему 

1. Що таке біокамін і як він працює?
Якщо ви хочете дізнатися більше про біокаміни і про те, як вони можуть бути використані для прикраси вашого будинку, наша стаття надасть вам всю необхідну інформацію, щоб зробити правильний вибір.

2. Тепло вогню: дизайни затишних віталень із каміном.
Ми детально розглянемо різні типи біокамінів, включно зі стінними, настільними, кутовими та вбудованими моделями, а також розповімо про різні матеріали, що використовуються для їх виготовлення. Крім того, ми розповімо про те, як біокаміни можуть бути використані як декоративний елемент інтер'єру, і як вони можуть допомогти створити атмосферу затишку і комфорту у вашому домі.