П

Ріжня концепція дизайну інтер'єрів відходить на другий план - тепер не епоха диктує моду, а людина сама створює тренди. 2018 рік – рік самовираження, творчості та експресії. Людина кидає виклик звичному, відкриває нові грані своєї особистості і відображає це в навколишньому просторі. Не дарма кольором цього року став Ultra Violet – провокаційний, космічний та неземний – колір ароматної гортензії та ірису, унікальний мікс ультрамарину та кобальту.

2018 год ознаменовался главным цветовым символом: неземным, провокационным, космическим - Ultra Violet.
2018 ознаменувався головним колірним символом: неземним, провокаційним, космічним - Ultra Violet.

Але яким буде колір нового, 2019 року? Фахівці компанії PPG відкрили завісу таємниці, оголосивши колір року – ним став Night Watch або «Нічна варта».

Night Watch или «Ночной дозор» был назван компанией PPG цветом 2019 года.
Night Watch або «Нічна варта» була названа компанією PPG – кольором 2019 року.

Американська компанія PPG - найбільший виробник фарб - багато років займається дослідженнями про вплив кольору на життя людини, фіксуючи уподобання в інтер'єрних відтінках на різний період часу.

Згідно з останнім опитуванням, людина втомилася від яскравих, складних і колоритних тонів, віддаючи перевагу природній гармонії кольору і затишній передбачуваності. Саме це відображає трендовий колір 2019 року – Night Watch. Давайте познайомимося з ним ближче.

Отказ от броских и вызывающих тонов привели к созданию цвета, отражающего умиротворение и спокойствие, которых так не хватает современному миру.
Відмова від помітних і викликаючих тонів призвели до створення кольору, що відбиває умиротворення і спокій, яких не вистачає сучасному світу.

Таємниця кольору

Колір Night Watch - складно назвати неземним і яскравим, але його похмурий шарм ніби занурює в тихий вир фантазійної казки, де в непрохідних темно-зелених лісах живуть красуні-німфи і закликають мандрівника послухати їхню принадну пісню. У цьому кольорі, як і в таємничому лісі, можна «заблукати» і розмістити його в інтер'єрі неграмотно, тим самим звузивши приміщення і отримавши на виході обстановку, що давить і пригнічує. Night Watch краще використовувати дозовано, додаючи у вигляді акцентів або домішуючи до нього інші пом'якшуючі відтінки зеленого.

Night Watch - это идеальное решение для тех, кто желает сделать свой интерьер осмысление, глубже, добавить ему особый сдержанный шарм.
Night Watch – це ідеальне рішення для тих, хто бажає зробити свій інтер'єр осмислення, глибше, додати йому особливий стриманий шарм.

Поєднання Night Watch з іншими відтінками

Глибокий і чарівний темно-зелений колір найкраще поєднувати з світлішими тонами: бежевими, білими та світло-зеленими. Колір також відмінно «дружить» із золотими акцентами, темно-синіми та коричневими відтінками.

В сочетании со сдержанными оттенками коричневого, золотого и темно-синего или базовыми нейтральными оттенками - цвет Night Watch выглядит безупречно изысканно.
У поєднанні із стриманими відтінками коричневого, золотого та темно-синього або базовими нейтральними відтінками – колір Night Watch виглядає бездоганно вишукано.

При оформленні приміщення колір Night Watch часто використовується для покриття стін, в оздобленні меблів та текстилі. Часто його використовують як основний тон, іноді висуваючи більш помітні відтінки на перший план, наприклад, поєднуючи з експресивним рожевим як акцент.

Цвет Night Watch раскрывает себя, как восхитительный основной фон для броских цветовых экспериментов.
Колір Night Watch розкриває себе, як чудове основне тло для помітних колірних експериментів.

Night Watch в інтер'єрі

Прикладів використання цього кольору практично не так багато - він не настільки популярний, досить непростий у втіленні і підійде не для кожного замовника. Однак, кольором року він став не дарма, значить, більшість людей «дозріли» прийняти настільки аристократичний, що створює відчуття стабільності та спокою, відтінок.

Уместно применить Night Watch в интерьере задача не из простых, но сделав этот выбор Вы получите аристократичный, создающий чувство стабильности и спокойствия дизайн.
Доречно застосувати Night Watch в інтер'єрі завдання не з простих, але зробивши цей вибір Ви отримаєте аристократичний дизайн, що створює почуття стабільності та спокою.

Оформлення стін, підлоги та стелі

Варто врахувати, що невелике приміщення цей колір візуально зробить ще меншим, але це не означає, що власникам маленьких просторів варто відмовитися від його застосування. Дуже вдало виглядає одна провідна стіна темно-зеленого кольору на тлі інших світлих стін та стелі.

Для небольших жилых пространств используйте Night Watch в качестве цвета акцентуальной стены.
Для невеликих житлових просторів використовуйте Night Watch як колір акцентуальної стіни.

Щоб не сильно звузити простір і внести родзинку в інтер'єр , можна нанести на матові стіни глянсовий візерунок. Зверніть увагу, що кольоровий принт на темно-зеленій стіні дешевить інтер'єр, тому дизайнери радять використовувати для цього прозоре покриття.

Для расширения небольших пространств используют глянцевый узор на матовых стенах в цвете Night Watch.
Для розширення невеликих просторів використовують глянсовий візерунок на матових стінах у кольорі Night Watch.

В оформленні підлоги та стелі з кольором потрібно бути особливо акуратним, щоб не "закувати" приміщення в зелену коробку, яка стисне простір зверху та знизу. Але дизайнери ризикують і творять, отримуючи на виході незвичайний та витончений проект. Якщо ви вибрали «Нічний дозор» для оформлення стелі, то найкраще стіни та підлогу залишити чисто білими з мінімумом предметів декору, а також додати достатньо штучного та природного освітлення, щоб стеля заграла світлими відблисками.

Использование Night Watch для оформления потолка диктует правила гармоничного сочетания: лаконичный декор и нейтральная цветовая основа.
Використання Night Watch для оформлення стелі диктує правила гармонійного поєднання: лаконічний декор та нейтральна колірна основа.

На підлозі темно-зелений найкраще відтінити глянсовим покриттям, використовуючи плитку або ламінат – так інтер'єр не матиме відрізані межі, а плавно перетікатиме від підлоги до стін, предметів меблів та декору. Знову ж таки аксіома – залишаємо стіни і стелю світлими!

Night Watch в обробці меблів

Істинно по-королівськи Night Watch розкривається в оксамитовій оббивці м'яких меблів, відбиваючи багатство оздоблення та затишок природної зелені. Розбавте глибокий колір сірими та золотими елементами або натуральним деревом – так не буде створюватися відчуття нагромадження, а меблі набудуть легкості та шарму.

Бархатный диван в цвете Night Watch символизирует уют природной зелени.
Оксамитовий диван у кольорі Night Watch символізує затишок природної зелені.

Колір Night Watch дуже пасує класичній матовості фактури, яка активно використовується для оформлення фасадів комодів, тумбочок і стелажів. Цей ефект використовують і в м'яких меблів, виготовляючи оббивку зі штучної шкіри або гладкого матового нубука.

Для оформления стильных фасадов используйте матовые текстуры в цвете Night Watch.
Для оформлення стильних фасадів використовуйте матові текстури у кольорі Night Watch.

Декор та текстиль у кольорі 2019 року

Дуже стильно і виразно виглядають предмети декору в кольорі Night Watch, але придбати їх досить складно, оскільки колір не класичний і не популярний, навіть дизайнери готові розкрити його тільки в 2019 році. До того ж, ізольовано аксесуари в цьому кольорі виглядають дуже помітно, а якщо поєднувати їх з аналогічним відтінком стін, то можна перевантажити інтер'єр . Декор не терпить симетрії та захаращеності, тому найкраще використовувати один-два темно-зелені аксесуари на весь інтер'єр в обрамленні металевого блиску та світлих тонів. Елегантно виглядають темно-зелені вази-пляшки по сусідству з невеликими лампами, світло від яких проходить грайливими відблисками через скло.

Проявите свой безупречный вкус, сделав выбор в пользу декора и аксессуаров в цвете Night Watch.
Виявіть свій бездоганний смак, зробивши вибір на користь декору та аксесуарів у кольорі Night Watch.

Текстиль у вигляді важких портьєр доречно буде виглядати тільки в кімнаті зі світлими стінами, так як недолік природного освітлення і темні стіни діятимуть гнітючим. За дотримання всіх правил розміщення, класичні важкі штори в кольорі Night Watch стануть витонченим завершенням загальної картини інтер'єру та врятують від літньої спеки.

Элегантным дополнением к общей концепции дизайна станут классические тяжелые шторы в цвете Night Watch.
Елегантним доповненням до загальної концепції дизайну стануть важкі класичні штори в кольорі Night Watch.

Оформлення приміщень у кольорі Night Watch

Кухня

Кухонний гарнітур у цьому унікальному кольорі гідно виглядає як у матовому виконанні, так і у глянсовому. У плані експлуатації глянець більш практичний, тому що жирні плями та бруд виводяться з матових поверхонь досить складно і мають властивість проникати в текстуру.

Але естетично темно-зелений матовий гарнітур – це витвір мистецтва, на такій кухні хочеться творити лише справжні шедеври. Поєднання гарнітуру в кольорі Night Watch з мармуровим фартухом та металевими предметами декору чудово підійде для оформлення англійської кухні або кухні у стилі ретро. Стильно виглядає і кухонна пара у вигляді величезного буфета та столу зі стільницею зі світлого каменю, а також міжкімнатні двері в стилі лофт . Для легкості та практичності знову ж таки додаємо дерев'яні меблі, предмети декору та металеві світильники.

Кухонный гарнитур в цвете Night Watch - это изысканная роскошь, созданная для истинных ценителей  шедевров дизайн искусства.
Кухонний гарнітур у кольорі Night Watch – це вишукана розкіш, створена для справжніх поціновувачів шедеврів дизайн мистецтва.

Спальня

Колір Night Watch відноситься до холодної палітри відтінків, тому спальня в такому кольорі може здатися незатишною, але якщо додати теплий текстиль і м'яке світло, можна отримати вдалий симбіоз гармонії та витонченого стилю.

Симбиоз сдержанного оттенка Night Watch и аксессуаров в светлой цветовой палитре создаст утонченную атмосферу гармонии.
Симбіоз стриманого відтінку Night Watch та аксесуарів у світлій колірній палітрі створить витончену атмосферу гармонії.

Для оформлення інтер'єру в лофт-стилі в концепцію дизайну чудово впишеться чорне ліжко з металевим узголів'ям, нейтрального кольору підлога з дерева та милі гірлянди-світильники, що пом'якшують холодні тони.

Night Watch бездоганно впишеться в естетику лофт, наситивши стилістику стриманим та елегантним змістом.
Night Watch бездоганно впишеться в естетику лофт, наситивши стилістику стриманим та елегантним змістом.

Ванна кімната

Заспокійливу атмосферу створює колір Night Watch у ванній кімнаті, якщо використовувати його в обробці стін та підлоги, поєднуючи з білою ванною, великими світильниками, дзеркалами, обрамленими золотом та мінімумом предметів декору. Таке поєднання простору з темним оздобленням приміщення підійде для любителів стилю хай-тек та мінімалізму.

Ванная комната в цвете Night Watch соткана из покоя, возвышенной эстетики и безусловного стиля.
Ванна кімната в кольорі Night Watch виткана зі спокою, піднесеної естетики та безумовного стилю.

Вітальня

У вітальні Night Watch може стати універсальною основою практично для будь-якого стилю. Додайте контрастні елементи декору, велику книжкову шафу з темного дерева, фіранки з еклектичним малюнком - і кімната наповниться строкатістю бохо-шику з легким нальотом класичного ретро.

Night Watch может стать изюминкой любого стилистического направления, стоит лишь дополнить картину декором и стильными характерными деталями.
Night Watch може стати родзинкою будь-якого стилістичного спрямування, варто лише доповнити картину декором та стильними характерними деталями.

Додавши до темно-зеленої строгості химерні аксесуари, меблі та світильники, можна отримати авангардний стиль із його колоритними контрастами та сміливими рішеннями.

Смелый и дерзкий авангард заиграет новыми красками в цвете Night Watch стоит только завершить картину нетривиальным декором.
Сміливий та зухвалий авангард заграє новими фарбами у кольорі Night Watch, варто лише завершити картину нетривіальним декором.

Для створення творчого лаунж-стилю, додайте в інтер'єр зелені рослини у світлих горщиках, затишні меблі у вигляді м'яких диванів та ортопедичних крісел, більше природного освітлення та теплих килимів.

Цвет Night Watch раскрывает полноту своего обаяния в пространстве, наполненном естественным светом.
Колір Night Watch розкриває повноту своєї чарівності в просторі, наповненому природним світлом.

У популярний зараз лофт-стиль можна додати особливість у вигляді всім відомої цегляної стіни, але пофарбованої в темно-зелений відтінок. Поєднуючи таку композицію із сірим кольором текстилю, дзеркальними поверхнями та строгими світлими предметами декору, можна отримати молодіжну вітальню-студію.

Кирпичная стена в цвете Night Watch добавит изюминку и наполнит пространство творческой атмосферой.
Цегляна стіна в кольорі Night Watch додасть родзинку та наповнить простір творчою атмосферою.

Жоден колір не може похвалитися такою різноманітністю якостей - в ньому і тиша незайманого лісу, і витончений мінімалістичний шик, і глибина казкового світу, що зачаровує. Якщо у 2019 році ви плануєте оновити інтер'єр, обов'язково придивіться до цього незвичайного кольору та зверніться до професійного дизайнера для грамотної реалізації проекту.