Хочу поділитися своєю історією про те, як любов до ігор та гарний геймерський ноутбук допомагають моєму синові справлятися зі стресом. Думаю, мій досвід буде корисним не лише батькам, а й людям, які самі захоплюються геймінгом.

Ми живемо у відносно спокійному районі України, тож війна до нас докочується насамперед в інформаційному полі. Але навіть цей вплив виявився дуже сильним, особливо для дитячої психіки. Я помітила, що син став гірше спати, у нього виникла постійна тривожність. Захистити дванадцятирічної дитини від інформації неможливо, тому я вирішила спробувати інший підхід. Син дуже любить комп'ютерні ігри. І я схопилася за це хобі.

Концентрація на улюбленому хобі – найкращий спосіб боротьби зі стресом

Мій син великий шанувальник ігор у жанрі фентезі. Улюбленої гри в нього немає, тож я звернулася за допомогою до інтернету. Нещодавно вийшла гра Elden Ring, якою захоплюються на всіх форумах. Подивилася трейлер - гра неймовірно гарна. Я була впевнена, що синові вона сподобається, тому вирішила створити ефект максимального занурення.

Ігровий персонаж на тлі моря

Почала я з інтер'єру. Замовила чудові фотошпалери із зображенням двох яскравих ігрових сцен. У дитини однотонна кімната, тому три стіни я не чіпала – обклеїла фотошпалери лише одну. Наступний етап виявився складнішим. Для цієї гри потрібний потужний комп'ютер, тому потрібно було купувати гарний геймерський ноутбук. Вибрати було справді складно. Я перечитала масу корисної інформації та склала власний чек-лист для пошуку відповідної моделі.

Геймерський ноутбук на робочому місці

За якими параметрами я вибирала ігровий ноутбук:

  1. Виробник. Геймерський ПК - це дорогий девайс, тому краще вибирати добре відомі бренди. Лінійки ігрових ноутбуків є практично у кожного великого виробника: Acer, Asus, HP, Lenovo.
  2. Настройки дисплея. Якість зображення безпосередньо залежить від роздільної здатності, типу матриці та частоти оновлення екрана. На цих характеристиках краще не заощаджувати. Дозвіл краще вибирати 1920x1080 Full HD та вищої якості. Для динамічних ігор частота оновлень має бути від 144 Гц.
  3. Відеокарти. Вона повинна відповідати високим характеристикам дисплея, інакше ноутбук не працюватиме стабільно.
  4. Процесор. Від потужності процесора залежить можливості ноутбука. Вибираючи процесор, потрібно брати до уваги кількість ядер і тактову частоту. У CPU гарного ігрового ноутбука має бути не менше 4 ядер. А тактова частота має становити від 2,8 до 3,6 ГГц.

Також потрібно звертати увагу і на додаткові опції – вони бувають найрізноманітнішими. Я вибрала ПК з функціями ScreenPad для підключення додаткового екрану, NumberPad для клавіатури з підсвічуванням та замком Noble, який захищає девайс від крадіжки.

Ігровий ноутбук в інтер'єрі

Мій задум спрацював. Син був у захваті і з головою поринув у новий фентезійний світ. Мені ці турботи теж допомогли трохи відволіктися від постійної напруги та стресу.