Тривалі відключення світла призвели до того, що дедалі більше українців намагаються придбати альтернативні джерела енергії. Для зарядки смартфона або планшета буде достатньо павербанку. Але як бути з великою побутовою технікою? У магазини та супермаркети закуповують генератори, а для будинку підійдуть зарядні станції – завдяки компактності їх легко розмітити навіть у невеликій квартирі.

Зарядні станції для невеликих квартир

За своїм функціоналом зарядні станції — це щось середнє між павербанком та генератором. Відображається це і на вартості: зарядна станція коштуватиме набагато дешевше. Хоча від генератора може працювати більше пристроїв, але він регулярно потребує палива. Зарядним станціям воно не потрібне. Спосіб харчування у них такий самий, як і у павербанків — від батареї, яка довго тримає заряд. Сучасні моделі дозволять насолоджуватися автономною роботою телевізорів, комп'ютерів та іншої побутової техніки протягом 10 годин. Заряджається така станція недовго. Зазвичай, достатньо менше двох годин, щоб заповнити акумулятор.

Ключові можливості пристрою

До зарядної станції можна підключити кілька пристроїв. Все залежить від конкретної моделі та її специфікації. На пристрої є роз'єми USB, а також виходи розетки. Якщо потрібно підключити інші системи, скористайтеся Bluetooth-керуванням. Потрібно завантажити спеціальний додаток та за його допомогою налаштувати роботу техніки в будинку.

Ще одна перевага порівняно з генератором – тихіша робота. Зарядну станцію можна сміливо розміщувати у квартирі, вона не видає надмірно гучних звуків, не виробляє вихлопи чадного газу. Зарядна станція порівняно компактна. Її можна брати із собою у поїздку, на природу. Якщо збираєтеся відпочити кілька днів, це найкращий спосіб залишатися на зв'язку і працювати з потрібними гаджетами.

Зарядна станція дозволить підключити декілька пристроїв одночасно. У найсучасніших моделях їх може бути понад 10. Тому власники пристрою не помітять відключення світла.

Портативні зарядні станції

Головні переваги зарядних станцій

Популярність зарядних станцій зрозуміла. Вони дешевші в порівнянні з генераторами і істотно продуктивніші за звичайні павербанки, нехай і з великою ємністю. Інші переваги:

  • Можливість заряджати пристрій у різний спосіб. Можна підключити його до мережі, а також живлення йде і від сонячних панелей.
  • Практичність. Пристрої виконані у надійному корпусі. Електроніка захищена від падінь, пошкоджень та інших несправностей, спричинених зовнішніми факторами.
  • Висока потужність. У продажу представлені моделі з ємністю від 200 Вт/год та більше. Вони забезпечать швидку зарядку всіх необхідних пристроїв.
  • Захист від перепадів напруги. Для цього передбачено систему BMS. Вона запобігає негативному ефекту від зміни температури, напруги.
  • Можливість збільшення розрахункової потужності з допомогою приєднання спеціального АКБ.

З таким пристроєм легко залишатися на зв'язку та насолоджуватися стабільною роботою всіх видів побутової техніки, незважаючи на тривале вимкнення електроенергії.