Як облаштувати житло, щоб підкреслити дизайн інтер'єру та надати йому затишку? Насправді все дуже просто — достатньо купити "дрібниці" для побуту. Ми рідко звертаємо увагу на домашній текстиль та різні товари для дому, але саме вони здатні «задати тон» у приміщенні, зробити будинок комфортним та приємним. За умови, звичайно, правильно підібрані. Щоб із цим не виникало проблем, розберемо, як правильно вибирати текстиль для дому та що взагалі потрібне для створення затишку.

Штори: які вибрати та навіщо потрібні

Якщо говорити про основні елементи інтер'єру, які допоможуть розставити акценти в дизайні та зробити затишним приміщення, то, звичайно, це штори. Вони захищають будинок від яскравого сонячного світла та сторонніх поглядів із вулиці. Крім того, допомагають підкреслити дизайн, роблять його більш завершеним. Але, щоб досягти потрібного ефекту, необхідно правильно вибрати їх. Розглянемо основні моделі, які популярні на ринку:

  • гардини-тюлі. Вони не втрачають популярності вже багато десятків років. Змінюється лише оформлення та матеріали. Якщо говорити про сучасні моделі, то популярними є шифонові гардини, моделі з сітки та органзи. Вони можуть бути як із візерунком, так і без;
  • римські. Це тканинні моделі, які зазвичай роблять довжиною рівня підвіконня. У відкритому вигляді полотно збирається в акуратну гармошку вгорі. Тканина збирається шарами шляхом спеціального способу пошиття – секціями. Між собою вони з'єднані ліскою чи ланцюжком, потягнувши яку можна підняти чи опустити штору;
  • рулонні. На відміну від попередньої моделі, ці штори є суцільним полотном і збираються в компактний рулон. У продажу можна знайти моделі з відкритим і закритим механізмом. У перших — немає короба, в який міг би ховатися рулон, у других - він є;
  • блекаут. Так називають штори, що не пропускають світло. Вони можуть мати різний ступінь затінення (до 100%). Це залежить від особливостей крою. Штори блекаут оснащені шаром, що відбиває. Чим він щільніший, тим вищі його захисні властивості.

Цікавий момент стосується кольорової гами. Ми поступово відходимо від догми, що на вікнах повинна бути біла тюль і все частіше можна зустріти не тільки другу модель штор, але і моделі різних кольорів і дизайну.

Сучасні штори для дому

Дивани

Їх використання у дизайні інтер'єру – один з актуальних трендів. Дивани подушки допомагають розставити акценти, додати фарб в оформлення кімнати. Часто їх колір підбирають під штори, створюючи таким чином контрастний, але водночас гармонійний ансамбль. Крім того, коштом змінних наволочок можна легко освіжати та змінювати оформлення кімнати, додаючи різні кольори, акценти.

Крім декоративного призначення, дивані подушки можна використовувати і за призначенням. Так що така деталь інтер'єру не тільки його прикрасить і зробить приміщення більш затишним, а й загалом не завадить побуту.

Дивани для дому

Чохли та накидки для меблів

Це теж один із найпростіших і найдоступніших способів створити в кімнаті затишок, освіжити інтер'єр, змінити обстановку. Купити чохли можна на будь-які м'які меблі в кімнаті: дивани, крісла, пуфи, стільці.

Великий плюс використання чохлів – захист предметів інтер'єру від забруднень, передчасного зношування. У разі потреби їх можна швидко зняти та випрати, або змінити на нові.

Чохли для м'яких меблів

Пледи

Вони повертаються у моду. Їх використовують як в оформленні спалень (замість покривала в комбінації), так і веранд, терас. Стильний плед додасть 100 очок до затишку, до того ж знадобиться накинути на плечі або сховатися у разі прохолоди.

Пледи краще підбирати під інтер'єр, враховуючи колірну гаму приміщення та іншого текстилю в кімнаті. Одночасно можна вибрати модель контрастних забарвлень для створення акцентів.

Пледи для дому