Встановлення дверей є дуже складним та відповідальним завданням, яке потребує певних навичок та знань, а також використання спеціального обладнання та інструментів, суворого дотримання встановлених норм та правил. Самостійно виконати встановлення складно, наймати невідомих людей за оголошеннями – шкодити якості. Тому краще звернутися за допомогою до фахівців.

У PORTES.UA ви можете купити вхідні двері для свого будинку чи квартири, а також замовити встановлення дверей у Києві.

Нижче ви можете вивчити прайс-лист із цінами на монтаж вхідних дверей , а також критерії, від яких залежить вартість послуг. Ціни є актуальними для Києва. У поодиноких випадках кінцева ціна може відрізнятися. Як правило, це відбувається через порушення у процесі ремонту, невиконання рекомендацій майстра при вимірі, порушення розмірів.

 

Вартість встановлення вхідних дверей, ціни для Києва

Перелік основних послуг Ціна, грн
Монтаж вхідних дверей 900
Монтаж Вхідні двері вище 2100 1300
Монтаж та доставка добору на вхідних дверях (арка) 1200
Демонтаж 100
Доставка 600
Доставка за межу міста 15/км
Підйом ліфтом безкоштовно
Підйом пішки 50-100/поверх
Монтажні пластини 550
Обшивка коробки 600-800
Збивання укосу безкоштовно
Різання бетону 350/мп
Підрізка лиштви безкоштовно
Врізання вічка 150
Націнка за продукцію Родос ™ 200

 

Чому нам варто довіряти?

Довіра – це питання індивідуального ставлення та впевненості у підсумковому результаті.

Тому репутація Компанії, впевненість Клієнта в результаті — ключові наші пріоритети.

Займаємося продажем та встановленням вхідних дверей, а також понад 15 років. За цей час наші фахівці стикалися з різними труднощами, які вдавалося успішно вирішувати, а хто попереджений, той озброєний. Завдяки цьому ми набули безцінного досвіду, який дозволяє гарантувати якість послуг із встановлення дверей.

Від чого ціна залежить?

Вартість монтажу вхідних дверей або вхідних конструкцій залежить від типу, якості, комплектації та бренду виробника вибраних моделей. Так, прості дешеві вхідні блоки встановлювати набагато легше і швидше, ніж дорогі вироби відомих виробників. Та й відповідальності на монтажниках у другому випадку лежить набагато більше, адже будь-яка помилка при встановленні призводить до серйозних наслідків, великих витрат.

Щоб уникнути проблем з експлуатацією конструкції в майбутньому, бажано замовляти встановлення вхідних дверей у професійних монтажників. Вартість даних послуг визначається на підставі таких факторів:

  • Виміри . Нерідко власники житла вирішують здійснити виміри самостійно або користуються допомогою виробника (постачальника), а саму установку вхідних дверей замовляють у третьої особи. У цьому випадку часто виникають проблеми із сумісністю полотна, коробки та отвору, що призводить до подорожчання монтажу вхідних дверей. Уникнути цих проблем можна, якщо виміри та встановлення виконує один майстер.
  • Тип дверей . Вартість установки залежить від типу (двостулкові, розсувні, «книжки»), особливостей і кількості вхідних дверей, що встановлюються. Так, вироби з масиву деревини або приховані конструкції встановити дорожче, ніж прості моделі.
  • Тип додаткових елементів . Під доборами маються на увазі спеціалізовані дошки або планки, які встановлюються у тих випадках, якщо дверна коробка має меншу ширину, ніж товщина стін. Вартість встановлення вхідних дверей залежить від того, чи необхідно кріпити добори і який тип виробів використовується (прості прямі, які фіксуються до одвірка саморізами, або телескопічні – зі спеціальними пазами для кріплення).
  • Тип фурнітури . Те, скільки варто встановити вхідні металеві двері, залежить від комплектації фурнітури. Базова ціна включає встановлення стандартної фурнітури вхідних дверей (петель та засувок). Вартість може збільшуватися, якщо потрібно встановлювати складніші елементи фурнітури у вигляді прихованих (врізних) петель, магнітних засувок, врізних замків або закруток, фіксаторів, доводчиків.
  • Перелік робіт . Вартість встановлення вхідних дверей багато в чому визначається переліком «базових» робіт. Що входить у вартість встановлення вхідного блоку? Найчастіше майстри за замовчуванням збирають коробку, встановлюють лиштви та ручки, врізають петлі та клямки, запінюють периметр. Якщо потрібно виконувати інші роботи, ціна установки вхідних дверей збільшується. Тут мова йде про демонтаж старої конструкції, розширення прорізів, облаштування порогів або плінтусів, прикрасу отвору декоративним камінням, плиткою або іншими оздоблювальними матеріалами.

Порада експерта! Щоб заощадити та не переплачувати за встановлення вхідних дверей, рекомендується замовити виміри та монтажні послуги в однієї фірми, заздалегідь уточнюючи тип та розцінки на основні/допоміжні роботи.

Керівництво: Встановлення вхідних дверей

Встановлення металевих вхідних дверей є відповідальним та складним завданням, тому рекомендуємо довірити її професіоналам.

Встановлення вхідних дверей

Фахівці виконують установку максимально якісно, що дозволить запобігти ризику виникнення протягів, забезпечить ефективний бар'єр до проникнення в приміщення холодного повітря та гучного шуму. Скільки часу займає встановлення вхідних металевих дверей? Якщо виконувати роботу самостійно, то через відсутність належних навичок можливо знадобиться цілий день, а може й не один. Якщо ж установкою займаються фахівці, то у них зазвичай йде на це 2-4 години, за рідкісним винятком (включаючи демонтаж старої конструкції).

Пропонуємо розглянути, із яких етапів складається монтаж вхідних дверей.

Інструменти для встановлення вхідних дверей

Якщо ви плануєте виконувати встановлення вхідних дверей самотужки, то вам не обійтися без наступних інструментів:

  • перфоратора;
  • олівця;
  • викруток;
  • молотка;
  • будівельного рівня;
  • рулетки;
  • гвоздодера;
  • ножа;
  • пульверизатор.

Порада експерта! Навіть якщо ви самі не будете здійснювати встановлення металевих вхідних дверей, то рекомендуємо переконатися, що у монтажників є вказаний інструментарій. Це не є гарантією якості робіт, але ви зможете зрозуміти, що майстри надають монтажні послуги професійно.

Підготовка вхідного дверного отвору

Для встановлення вхідних дверей спочатку необхідно демонтувати наявну конструкцію.

Порада експерта! Якщо стару вхідну дверну конструкцію прибиратимуть фахівці, рекомендуємо заздалегідь дізнатися у них, скільки коштує демонтаж металевих дверей, щоб потім не виникало жодних суперечок та проблем.

Демонтаж старих вхідних дверей

Якщо ви виконуєте демонтаж самотужки, то робота складатиметься з наступних етапів:

  1. Видалення штукатурки, якщо вона закриває дверну коробку.
  2. Зняття старих вхідних дверей з розбірних петель або зріз зварених навісів за допомогою болгарки. Як зняти старі двері з петель? Для цього необхідно скористатися монтуванням, брухтом або іншим довгим та міцним підручним засобом. Для зняття вхідних дверей потрібно підняти вгору на 4-7 см і відвести трохи убік.
  3. Демонтаж. Як прибрати стару дверну коробку? Для початку потрібно викрутити анкерні болти або шурупи, скориставшись перфоратором. Якщо конструкція передбачає наявність укосів, то спочатку потрібно прибрати їх. Якщо необхідно видаляти зварні деталі або не вдається викрутити вхідні шурупи, то потрібно зрізати все болгаркою. Головна вимога – суворе дотримання черговості дій. Спочатку спилюються елементи внизу дверей (біля порога), а потім потрібно рухатися по черзі по периметру коробки вхідних дверей.

Порада експерта! У процесі демонтажу старих вхідних дверей слід бути вкрай акуратним, щоб не порушити цілісність отвору, інакше його потрібно буде відновлювати, що вимагатиме зайвих витрат часу та грошей.

Демонтаж вхідних дверей 2

Щоб підготувати отвір до встановлення вхідних дверей, необхідно видалити будь-які забруднення. Якщо під час демонтажу відвалилася частина штукатурки або розкрилася кладка цегли, потрібно обов'язково закласти всі порожнини монтажною піною, штукатуркою або шпаклівкою. Тільки в цьому випадку можна виключити проникнення в житло вуличного протягу та шуму.

Важливо знати! При встановленні вхідної конструкції важливо точно зіставити габарити отвору з розмірами короба та полотна. Вся конструкція повинна бути на 2-3 см менша, ніж сам вхідний прохід, щоб з кожного краю був зазор 1-1.5 см.

Встановлення дверного короба вхідних дверей

Для встановлення каркаса у вхідному дверному отворі квартири потрібно підготувати кожну частину конструкції. Спочатку треба зняти двері з короба, піднявши їх у вертикальному положенні і прибравши з петель. Вхідні двері потрібно тимчасово відставити убік, поставивши на м'який матеріал (килимок або пакувальний картон). Після зняття вхідних дверей необхідно встановити ручки.

Дверна ручка

У кожного виробника фурнітура може сильно відрізнятися, але в цілому ця процедура виконується за схожим принципом:

  1. Відкручування зовнішньої накладки.
  2. Вставка квадратного стрижня у свердловину.
  3. Фіксування вхідного стрижня за допомогою гвинта, використовуючи шестигранний ключ.
  4. Вставка в свердловину та притискання ручки із зовнішнього (вуличного) боку вхідних дверей, закріплення гвинтами.
  5. Установка ручки з внутрішнього краю вхідних дверей, притискання та закріплення гвинтами.
  6. Фіксування внутрішньої ручки до квадратного стрижня за допомогою шестигранного ключа.
  7. Встановлює накладки з кожного краю вхідних дверей.

Короб вхідних дверей

Наступне завдання – наклеювання захисної плівки (малярна стрічка) на короб вхідних дверей з вуличного та внутрішнього краю – це дозволить захистити поверхню каркасу від забруднення піною та цементним розчином. Після цього можна приступити до встановлення дверної коробки у вхідному отворі.

Ставимо короб у дверний отвір

Цей етап має таку послідовність дій:

  1. Вставка коробки у вхідний отвір, регулювання горизонтального рівня (для цього використовуються монтажні підкладки-клини). Важливо, щоб між нижньою планкою короба та підлогою була відстань мінімум 10 мм.
  2. Регулює коробку по вертикалі (для перевірки використовується будівельний рівень), фіксує каркас вхідних дверей монтажними клинами з внутрішнього краю.
  3. Свердління стіни в місцях отворів у каркасі перфоратором із буром потрібного діаметра. Глибина отворів має становити 10-15 см.
  4. Вставка в отвори анкерів або спеціальних дюбелів, які дозволять закріпити дверну коробку у вхідному отворі. Перед тим, як добре затягнути кріплення, слід ще раз перевірити ідеальність розташування короба по вертикалі, горизонталі. Також на цьому етапі бажано закріплювати не всі анкери – достатньо 2-3 штук із кожного краю.

Перевіряємо рівень

Перевіряємо рівень по вертикалі

Закріплюємо анкерами двері

Кріплення дверей 2

Порада експерта! Якщо стіни вхідного отвору виконані з піно-, газо-або керамзитобетонних блоків, робити отвори потрібно виключно в ненаголошеному режимі, що дозволить виключити утворення великих порожнин через м'якість матеріалу.

Встановлення полотна вхідних дверей

Навішуємо дверне полотно

Після того, як виконана установка коробки в отворі, можна сміливо навішувати вхідні двері на навіси. Після цього потрібно зачинити двері, перевірити справність ручок, замка. У разі виникнення будь-яких проблем необхідно відрегулювати запірні механізми, зіставити ригелі замка і язичок ручки з отворами у вхідному дверному коробі. Також слід просвердлити стіну в інших отворах, вставити та закріпити анкера або дюбелі. Після цього слід закрити вхідні двері та ще раз перевірити ідеальність її розташування.

Запінюємо монтажні зазори

Якщо ніяких дефектів немає, зазори між коробкою та отвором потрібно очистити від пилу та іншого сміття, змочити стіни водою, використовуючи пульверизатор, заповнити простір монтажною піною, щоб запобігти утворенню протягів. Наприкінці потрібно вставити заглушки у вхідні отвори під болти (за потреби), здійснити встановлення укосів та видалити захисну плівку.

Перевіряємо якість встановлення вхідних дверей

Якщо ви замовляєте послугу монтажу вхідних дверей професійними майстрами, то обов'язково необхідно перевіряти якість виконання роботи, навіть якщо у конкретних монтажників є маса позитивних відгуків від клієнтів. Перевіряти все потрібно у присутності майстрів відразу після завершення встановлення вхідних дверей до облаштування укосів.

Перевіряємо якість установки

Якість виконаної роботи необхідно оцінювати з урахуванням наступних моментів:

  • Положення полотна. Якісно встановлені вхідні двері не повинні зачинятися або відчинятися самостійно. Для перевірки необхідно відкрити полотно під різним кутом (бажано 15, 45 і 90 градусів) – у будь-якому з цих положень вхідні двері повинні залишатися нерухомими.
  • Легкість відкривання/закривання. Вхідні двері повинні вільно відкриватися і закриватися при найменшому фізичному зусиллі. При цьому цілком нормально, якщо для захлопування в коробці спочатку потрібно прикладати невелике зусилля. Це з тим, що конструкція комплектується широкими ущільнювачами. Але потрібно врахувати, що для повного закривання дверей необхідно прикладати не надто велике зусилля, адже це є правильною ознакою неякісної установки.
  • Справність роботи замків. У вхідних дверях кожен замок повинен відкриватися і замикатися вільно, без заїдання ключа і великого зусилля.
  • Якість запінювання монтажних швів. Зазори між вхідною дверною коробкою та прорізом мають бути повністю заповнені піною, а її залишки красиво зрізані. Від цього багато в чому залежить ефективність звукоізоляції та теплоізоляції.

Як ви вже могли помітити, встановлення вхідних дверей є вкрай складним завданням, яке має безліч нюансів та труднощів. Тому рекомендуємо не виконувати цю роботу самостійно, а замовити встановлення дверей у Києві у професіоналів. Так, компанія PORTES дозволяє не тільки купити стильні вхідні двері, а й знайти професіоналів, які недорого виконають їхню установку.