З приходом літа та часу відпочинку на природі, особлива увага приділяється комфорту на відкритому повітрі. Одним з ключових елементів, що забезпечують зручність у саду чи терасі, безперечно, є меблі. Вона сприяє створенню затишку і на дачній ділянці. Як вибрати потрібний варіант? Чому приділяти увагу при виборі? Давайте докладніше вивчимо цю тему.

Меблі без каркасу для заміських ділянок

Останні роки безкаркасні меблі стають все більш популярними для використання на дачах завдяки своїм особливостям і перевагам. Її головною особливістю є пластичність та еластичність, що дозволяє їй підлаштовуватися під форму тіла. Відсутність жорсткого каркасу гарантує безпеку та легкість.

З приходом тепла вам хочеться насолоджуватися відпочинком на свіжому повітрі, і тут на допомогу приходять крісла-мішки, що є чудовою альтернативою звичайним лавочкам і стільцям. Наприклад, стильне крісло мішок SanshoBAG є незамінним для дачі. Його можна встановити на газоні біля басейну або поблизу зони барбекю. Виріб може виготовлятися у різних формах – у вигляді груші, кулі, куба, або казкового героя, якщо йдеться про дитячу серію. Усередині знаходиться приємний на дотик наповнювач. Завдяки невеликій вазі його досить просто переміщати з одного місця на інше, заносити в будинок або виносити знову на вулицю.

Два блакитних крісла-мішка в горошок в коридорі з керамічною підлогою, поруч кімнатну рослину в горщику.

Чому варто вибрати крісла-мішки для саду та дачі?

Ключовою вимогою до садових меблів є її стійкість до зовнішніх впливів. Крісла-мішки в цьому плані ідеальні, оскільки поєднують ці якості. Вони виділяються на тлі інших садових меблів своєю зручною формою. М'яко облягає тіло, набираючи його форми, що дозволяє максимально розслабитися. Це робить крісло-мішок ідеальним місцем для відпочинку в саду чи на дачі.

Безкаркасні меблі, якою є крісло-мішок, виготовляються з високоміцної меблевої тканини або штучної шкіри, які не тільки міцні, але й легко чистяться. Подвійний чохол - внутрішній, в який зашитий сипучий спінений пінополістирол, що забезпечує меблів м'якість, і зовнішній - вологовідштовхувальний, знімний, який можна прати.

Переваги крісел-мішків:

  1. Водостійкість – крісла-мішки виготовляються з матеріалів, не схильних до руйнування під дією вологи, таких як тканина Оксфорд та шкірозамінник.
  2. Міцність – матеріали здатні витримувати значні навантаження, захищені від УФ-променів, не вигоряють та служать довго.
  3. Довговічність - використовувані тканини стійкі до стирання, не схильні до гниття і розмноження мікроорганізмів.
  4. Екологічність та безпека - для виробництва застосовуються сучасні гіпоалергенні та сертифіковані матеріали, які підходять навіть людям із чутливою шкірою.
  5. Мобільність - однією із значних переваг крісел-мішків є їх мала вага – від 2,5 до 5 кг.
  6. Легкість догляду – якщо на них осів пил або бруд, досить просто протерти поверхню вологою губкою.
  7. Безпека - в безкаркасних меблях відсутній жорсткий каркас, тому ризик отримання травм зведений до мінімуму, а значить вони ідеально підходить для будинків, де є діти.

Вартість вуличних крісел-мішків також служить їхньою перевагою, роблячи їх доступними для широкого кола покупців, які бажають оновити обстановку у своєму будинку або на дачній ділянці. Крім того, за рахунок спеціального наповнювача вони не втрачають форму навіть під важкою вагою – не сідають, не деформуються, що дозволяє їм служити зручним місцем для відпочинку людям з будь-якою статурою.

Вибір колірного оформлення – це ще один аспект, який дозволяє вписати крісло у будь-який дизайн простору. Ви самі вибираєте відповідний відтінок із запропонованої палітри, який гармоніюватиме із загальною кольоровою гамою саду або дачі.

Три світло-коричневі м'які крісла-мішка на зеленому газоні перед дерев'яною альтанкою з солом'яним дахом і фонтаном.

М'які подушки – додаткова зручність вуличних меблів

Якщо ви розглядаєте альтернативний варіант і хочете зробити вуличні меблі, виготовлені з дерева, пластику або металу, зручніше, то вам варто розглянути інший варіант. Затишні поролонові подушки із яскравими чи нейтральними чохлами подарують максимальний комфорт при сидінні. Ними можна доповнити меблі з палет, садові гойдалки, вуличний диван, шезлонг, постелити на табурет або стілець. Великий асортимент кольорів та матеріалів – однотонних і з принтом, дозволять підібрати варіант, що ідеально доповнює екстер'єр вашого заміського будинку.

Поролон має відмінні амортизуючі властивості, завдяки чому подушки з його використанням ідеально підлаштовуються під контури тіла. Подушки з таким наповнювачем зносостійкі та зберігають свою форму навіть після тривалого використання. Поролон легко чиститься і швидко сохне після дощу, що важливо для садових меблів. Матеріал не викликає алергії та підходить для чутливої шкіри, що робить його ідеальним для використання усієї родини.

Гойдалки-диван чорного кольору зі строкатими подушками на дерев'яній веранді оточені зеленими рослинами та білими поручнями.

Тепер ви переконалися, що безкаркасні вуличні меблі – це не просто модний віяння, але й усвідомлений вибір на користь комфорту, безпеки та універсальності на вашій ділянці. Цей вид меблів є ідеальним рішенням для дачного інтер'єру. Він стійкий до впливу навколишнього середовища, добре піддається очищенню, може служити довгі роки, не втрачаючи початкових властивостей.