Стільці – такий простий, але необхідний предмет меблів, який є вдома у кожного. Важко уявити інтер'єр їдальні, кухні, вітальні без цього виробу. Високоякісні та надійні стільці можуть подарувати вам надзвичайний комфорт під час трапези, навчання, роботи чи відпочинку. Широке розмаїття сучасних моделей може привести в ступор деяких покупців, тому в цій статті ми поговоримо про основні умови вибору зносостійких та довговічних стільців, які гармонійно доповнять інтер'єр будь-якої кімнати.

Вибираємо стільці швидко, легко та правильно

Не секрет, що критерії вибору меблів базуються не лише на естетичній зовнішній складовій. Перед покупкою дуже важливо визначитися з місцем розташування майбутніх стільців, їх призначенням та бажаними функціональними можливостями. Для того щоб стільці радували вас своєю якістю та надійністю, рекомендуємо враховувати такі моменти:

  • Якісні матеріали виготовлення. Перед тим, як остаточно купити ті чи інші стільці, варто переконатися як їх матеріали виготовлення. Якщо ви в пошуках виробу, який здатний витримувати великі навантаження, рекомендуємо віддавати перевагу дерев'яним або металевим стільцям. Також можна знайти бюджетні аналоги з ДСП і МДФ – такі стільці нічим не гірші, і здатні скласти гідну конкуренцію своїм аналогам.

  • Переконайтеся, що на вибрані вами стільці поширюється гарантія від виробника. Такий завбачливий крок убереже вас від зайвих витрат і переживань. Крім цього, рекомендуємо довіряти лише перевіреним виробникам та інтернет-магазинам. Наприклад, вся продукція, представлена на сторінках каталогу інтернет-магазину КупіСтул, сертифікована і має гарантію від виробника.

  • Важливим є майбутнє місце розташування стільців, адже залежно від цього критерію і варто наглядати саму модель. Наприклад, для їдальні якнайкраще підійдуть дерев'яні стільці зі шкіряною оббивкою – такі вироби практичні у повсякденному житті завдяки простоті догляду за собою. Якщо ви шукаєте стільці для вітальні, то можна віддати перевагу стільцям з м'яким сидінням та підлокітниками. Такий виріб оточить вас комфортом під час денного чи вечірнього відпочинку.

  • Варто звернути увагу на наявність різних модифікацій біля стільців для кабінету. Під час тривалого проведення за монітором комп'ютера, ми можемо відчувати дискомфорт у спині та м'язах. Подбати про здоров'я опорно-рухового апарату допоможуть висококласні стільці з висотою, що регулюється. Крім цього, виріб може бути оснащений зручними підлокітниками, мобільними роликами та м'яким підголівником.

  • Загальне правило для вибору будь-якого виду стільців – враховуйте рівень жорсткості сидіння. Кожен із нас має свої індивідуальні особливості організму, і тому у цьому пункті все індивідуально. Для роботи підійдуть стільці з напівжорстким сидінням. Якщо ви шукаєте стільці для відпочинку, то можна віддати перевагу м'якому виробу.

Стільці в різних стилях інтер'єру

Стільці, як і будь-який інший предмет меблів, повинні гармонійно поєднуватися з вибраним вами стилем інтер'єру. Наприклад, якщо робочий кабінет облаштований у стилі hi-tech, то рекомендуємо відмовитися від дерев'яних виробів. Такий простір гармонійно доповнять сучасні стільці з металу у чорному, коричневому чи білому кольорі. Брутальний лофт і стриманий мінімалізм також віддають перевагу металевим деталям – з широким асортиментом вибору у вас не виникне проблем у цьому питанні. Якщо ви вирішили придбати стільці для скандинавського стилю інтер'єру, то можна придивитися до виробів пастельних відтінків з дерев'яними деталями. Також такі стільці відмінно доповнять інтер'єр в еко-стилі. Дизайнерське рішення в класичному стилі передбачає розкіш, тому стільці зі шкіри стануть чудовим доповненням в інтер'єрі такої кімнати.

Яким би стільцям ви не віддали б перевагу, інтернет-магазин КупіСтул завжди готовий вирішити будь-яке меблеве питання!