Огорнута безліччю легенд і міфів, таємнича і прекрасна Греція користується популярністю не тільки у поціновувачів стародавньої історії та блакитних пляжів. Іноземцями ця держава цінується ще як місце для вигідного інвестування.

Якщо хочеться купити житло в Європі, Alpha Estate радить замислитись про купівлю нерухомості в Греції. Тутешній ринок пропонує багато цікавих об'єктів, навіть для обмеженого бюджету. Жваві галасливі міста і тихі села знайдуться як на материку, так і на довколишніх островах.

Сучасні різнокольорові вілли біля берега води з пальмами та терасами. Яскраві будинки з червоними та помаранчевими дахами, набережна з плавучою платформою.

Особливості придбання нерухомості у Греції

Якщо все ще є сумніви, не завадить дізнатися про деякі привабливі особливості життя в Греції, здатні допомогти в прийнятті рішення:

  • Безпроблемні сусіди. Навіть проживаючи в квартирі, навряд чи доведеться зіткнутися з галасливими сусідами, які нехтують чужим спокоєм.
  • Довге життя. Оселившись у Греції, велика можливість продовжити собі роки життя. Це цілком можливо, адже тут переважає здорова їжа, чудова екологія та мінімум стресів.
  • клімат. У цій країні він поділяється відразу на кілька типів. Наприклад, на островах переважає середземноморський тип, в гористій місцевості північному заході – альпійський, а центрі і Сході – помірний.
  • Культ сім'ї. Тут на першому місці шанування сім'ї, повага старших та вподобання дітям. Крім того, статистика стверджує, що тут найнижчий відсоток розлучень у Європі.
  • Місцеве населення. Нерідко можна зустріти греків, які розуміють російську мову або навіть говорять нею. Тому навіть не знаючи грецької, завжди буде шанс зрозуміти один одного.
  • Екологія. У Греції переважає сільське господарство та практично немає промислових підприємств. Тому тут чисте повітря та довкілля не завдається такої шкоди, як в інших європейських країнах.

Розкішний курортний комплекс на скелястому березі з видом на блакитні води та зелені галявини. Білі будівлі готелі на фоні синього неба з хмар.

Переваги покупки

Крім вже перерахованого, придбання нерухомості в Греції також має свої незаперечні плюси:

  • Безпека. У цій країні найнижчий рівень злочинності в Європі, тому тут можна не турбуватися за своє життя, навіть якщо ходити вночі поодинці або в компанії.
  • ВНЖ. Якщо купити нерухомість у Греції, власнику надається золота віза, що дає можливість вільного проживання на території країни. Разом з ним, ВНЖ надається також другому чоловікові, їхнім батькам та неповнолітнім дітям.
  • Можливість дистанційної покупки. Вибрати об'єкт та оформити угоду купівлі-продажу, а також отримання золотої візи можна, навіть не відвідуючи державу особисто. Важливо лише довірити усі фахівцям.
  • Можливість пасивного заробітку. Грецька нерухомість необов'язково має бути куплена для того, щоб самостійно жити там цілий рік. Власне житло можна здавати в оренду на короткий або довгий термін. Ставка варіює залежно від нюансів.
  • Недороге життя. Якщо порівнювати з рештою Європи, жити тут зовсім недорого. Навіть якщо говорити про проживання у місцевій столиці – Афінах. Так, наприклад, один і той же набір продуктів або комунальні послуги в Греції коштуватимуть приблизно на 20% дешевше.
  • Жодних обмежень за територією та типом. Іноземець може купити житло у будь-якій точці країни. Також це може бути будинок, що будується, готовий новобуд або грецька нерухомість з вторинного ринку.
  • Погодні умови. Більшість року в країні світить сонце, а в більшості регіонів навіть влітку температура утримується в комфортних межах.
  • Постійне проживання чи відпочинок. Купивши будинок або квартиру, і отримавши дозвіл на проживання, можна жити в країні цілий рік або ж приїжджати іноді. Для збереження візи немає потреби перебувати тут постійно.

До того ж інвестування в нерухомість у Греції – це ще й розумне вкладення фінансових коштів. Адже з кожним роком ціни на житло тут потроху зростають.