Будівництво – серйозний та відповідальний процес. Він потребує серйозних знань та вмінь, ретельної підготовки, планування. Щоб результат відповідав очікуванням, необхідні будматеріали та будівельні інструменти високої якості. Якщо ви не професійний будівельник, але вирішили спробувати свої сили в даній сфері або зібралися зробити серйозний ремонт, наші рекомендації вам знадобляться. Ми зібрали список найпотрібніших інструментів, які варто придбати до початку будівництва. Це заощадить ваші фінанси та час.

Електроінструмент

До цієї категорії входить обладнання, яке потребує електроживлення. Деякі моделі автономності оснащені акумуляторами, які забезпечують певний час роботи без підзарядки. Вже на стадії облаштування фундаменту, збирання опалубки, вам знадобиться потужний акумуляторний шуруповерт. Зверніть увагу на ємність акумулятора. Добре, коли в комплекті два АКБ, щоб мати можливість заряджати одну батарею, поки друга використовується.

Болгарка (УШМ) використовується на кожній стадії будівництва. З її допомогою розрізається арматура на фундамент та армопояс, ріжуться труби, різьбові шпильки. Якщо ви плануєте працювати нею по дереву, потрібно придбати спеціальний диск. Також для обробки деревини нагоді ручна циркулярна пилка.

Потужний перфоратор необхідний для свердління та буріння штроб у бетоні, заглиблень у плитах перекриттів, стінах із цегли. Також у процесі будівництва нагоді зварювальний апарат. Зварювання значно прискорює та полегшує процес створення багатьох металевих конструкцій. Паяльник для пластикових труб потрібний на етапі облаштування водопроводу, каналізації, систем опалення.

Будівельне кріплення та розхідники:

  • хомути;
  • заклепки;
  • скоби;
  • пиляльні полотна;
  • свердла;
  • відрізні диски;
  • зубила;
  • абразиви;
  • саморізи;
  • болти;
  • цвяхи.

Ручний інструмент

Оптимальний варіант – купувати гайкові ключі та викрутки у великих наборах. Завдяки зручним контейнерам чи органайзерам ваш інструментарій завжди буде в порядку та під рукою. Звичайно, на будівництві не обійтися без ножівки, звичайного та гумового молотка, сокири, гвоздодера, труборіза, степлера, напилка, шарнірно-губцевого інструменту. Також можна придбати мультиінструменти: мультитули, багатофункціональні гайкові ключі.

Вимірювальний інструмент

У даній категорії представлено обладнання, без якого не можна обійтися на всіх стадіях будівництва: лінійки, правила, рівні, рулетки, інструменти розмічування. Сучасні цифрові вимірювальні пристрої допоможуть викласти ідеально рівні кути, звести перегородки. Вони значно полегшують встановлення металопрофілю, прокладання опалювальних та водопровідних труб, виставлення штукатурних маяків, прокладання проводки, створення віконних та дверних отворів, розвішування полиць та радіаторів.

Інструмент для оздоблювальних робіт

Оздоблення – фінальна, важлива частина будівельних та ремонтних робіт. Вона забезпечує зовнішній вигляд будівлі. Для роботи з різними оздоблювальними матеріалами (шпаклівкою, штукатуркою, фарбою, шпалерами) необхідно вибрати відповідний інструмент. Дана категорія представлена шпателями, монтажними пістолетами, малярськими пензлями, ножами.

Переходьте до каталогу товарів магазину техніки Венкон, щоб купити усі необхідні будівельні інструменти з доставкою по Україні. Тут на вас чекає величезний асортимент якісних товарів.