Дизайнерові інтер'єру-початківцю непросто знайти роботу, тому, що більшість замовників воліють працювати з досвідченими фахівцями. Але не все так сумно. Навіть новачок може отримати у розробку розкішний проєкт. У цій статті професіонали діляться порадами з працевлаштування, складання правильного резюме та портфоліо.

Як і де шукати роботу

Ви, звичайно, можете здійснити променад по студіях та бюро дизайну вашого міста, що дасть невеликі шанси на працевлаштування. Єдине, що вам запропонують, — це вакансія джуна. Інша річ – використовувати інтернет-ресурси для пошуку. Тут шансів знайти потрібну вакансію набагато більше. Наприклад, на сторінках Layboard пропонується офіційна робота для дизайнера : з досвідом і без досвіду роботи, по Україні та країнах Європи, зі знанням мови та без нього, з проживанням за рахунок роботодавця.

Молодий дизайнер інтер'єру працює за своїм столом, малюючи та розфарбовуючи архітектурні креслення. У неї довге руде волосся, вона одягнена у блакитний топ. На столі є кольорові олівці, лінійка, книги з дизайну та ваза з квітами. На задньому плані книжкові полиці з великими книгами з дизайну створюють яскраву та творчу атмосферу.

Деталі, на які слід звернути увагу

У будь-якому випадку, якщо ви шукаєте хорошу роботу, вам варто підтягнути розмовну англійську. Приділяйте час мові, адже, можливо, доведеться спілкуватися з англомовними клієнтами. Важлива не стільки граматика, скільки вміння пояснюватися із замовником, доносити та аргументувати власні ідеї.

Приготуйтеся до роботи над тестовими завданнями. Вони бувають досить непрості та вимагають багато часу на виконання. Будьте готові до того, що вам можуть не надіслати навіть негативної відповіді. Не засмучуйтесь і шукайте у всьому плюси. Виконуйте тестові сумлінно, і ви зможете додати їх до свого портфоліо, викласти на сторінку в соцмережах.

Що варто вказати в резюме

Головне, щоб ваше резюме виділялося серед багатьох подібних і зачепило рекрутера. Якщо ви проходили стажування в маловідомій студії або компанії, коротко опишіть, чим вона займається, і які обов'язки ви виконували.

У супровідному листі не варто перераховувати навички, які має кожен дизайнер. Введіть професійну інтригу, але пишіть правду. Наприклад, вкажіть, що пройшли новий курс дизайну та знайшли інновації, які ще не використовуються в інтер'єрних рішеннях. Напишіть, що вивчили проєкти студії, і можете висловити ідеї щодо додаткової оптимізації простору.

Скористайтеся додатком canva.com, який містить багато корисних інструментів для дизайнера інтер'єру. Його функції допоможуть вам в оформленні не тільки резюме, а й матеріалів для пошуку роботи, популяризації своїх професійних умінь.

Додаток доступний:

  • школа дизайну;
  • створення резюме та логотипу;
  • розробка презентацій;
  • оформлення постів для соцмереж;
  • фоторедактор;
  • робота з відео;
  • дизайн веб-сайту.

Робота над портфоліо

Основна помилка новачків – зацикленість над гарним дизайном. Потенційні роботодавці та замовники цінують тямущий зміст. Якщо у вас ще мало робіт, наповнюйте портфоліо найкращими, які отримали хороші відгуки клієнтів, стали популярними у соцмережах (лайки, перегляди, коментарі). Їх потрібно постійно замінювати на нові, якісніші. Не забувайте запитувати замовника, чи він згоден з тим, що його інтер'єр буде у вашому портфоліо.

Каталог інтер'єрів, відкритий на сторінках із сучасними варіантами оформлення віталень, включаючи настінні полиці, телевізійну тумбу та стильні меблі. Каталог містить деталізовані зображення та описи меблевих композицій, підкреслюючи елементи сучасного дизайну та декору.

Вкажіть у портфоліо свої навички. Пишіть коротко і насправді:

  • Вітання. Я – дизайнер інтер'єрів (ім'я та фото).
  • Працюю над дизайном у сучасному/класичному стилі, роблю креслення для будівельників, виконую комплектацію проєкту.
  • Маю диплом про вищу профільну освіту та сертифікати про закінчення онлайн-курсів... .
  • Працювала у студії... . Проходив стажування у бюро... .
  • Роблю фотореалістичну 3D візуалізацію, розробляю нестандартні інтер'єрні вироби.
  • Декорую інтер'єри...

Пошук роботи – тривалий серйозний процес. Головне продовжувати професійну самореалізацію та досягати нових висот в улюбленій справі. Бажаємо успіху!