Свіже повітря — запорука міцного здоров'я та гарного самопочуття. На жаль, екологічна обстановка в більшості регіонів України бажає кращого. Однак є способи поборотися за ідеальну атмосферу у власному будинку, причому без особливих зусиль. Про найкорисніші поради та способи підтримувати оптимальний мікроклімат розповідаємо далі. Світла вітальня із сучасними меблями, сірим диваном, дерев'яними стільцями та безліччю кімнатних рослин, що створюють затишну, природну атмосферу. Сонячне світло проникає через вікно, освітлюючи книжкові полиці, наповнені різнокольоровими книгами. Видно добре організоване робоче місце з письмовим столом та ергономічним кріслом, що підкреслює гармонійне поєднання житлового та робочого простору.

Кліматичні установки

Багатофункціональні прилади поєднують відразу кілька девайсів:

  1. осушувач для попередження утворення вогкості;
  2. зволожувач для підтримки рекомендованого балансу вологи у повітрі;
  3. очищувач видалення з атмосфери сторонніх включень;
  4. ароматизатор для заповнення кімнати приємним запахом.

Завдяки комплексному підходу легко досягти ідеальної атмосфери, використовуючи лише один прилад. Однак коштують такі установки чимало, тому важливо розрахувати, що вигідніше: купити якийсь девайс (наприклад, осушувач або зволожувач) окремо або придбати багатофункціональну модель, залежно від особливостей приміщення.

Світла кімната з дерев'яною підлогою, сірим кріслом та подушкою у біло-зелену смужку, поряд з якою стоїть переносний кліматичний прилад. На дерев'яній тумбі знаходяться настільна лампа, книги та декоративні предмети. Затишний та сучасний простір з мінімалістичним дизайном.

Кондиціонери

Їхнє основне завдання — створення та збереження оптимальної температури в приміщенні. Фахівці рекомендують дотримуватись режиму в діапазоні +18…+23°С, особливо якщо у будинку є маленькі діти. Крім того, навіть простий, дешевий кондиціонер може мати функції на кшталт плазмового фільтра або іонізації найдрібнішими частинками срібла. Вони стануть у нагоді, щоб видалити з повітря патогенні мікроорганізми, леткі гази, пил і пилок, частинки вовни та волосся.

Сучасна вітальня з сірим диваном, дерев'яним столиком, настільною лампою та кондиціонером Samsung на стіні. У центрі столу стоїть ваза з рожевими квітами. Затишне та чисте приміщення з мінімалістичним дизайном.

Регулярне провітрювання

Найпростіший спосіб освіжити приміщення — відкрити вікно. Краще робити це вночі, коли на вулиці скорочується кількість транспорту, що виділяє вихлопні гази. Рекомендується провітрювати квартиру щонайменше годину на день, причому це стосується і зимового періоду. Якщо погода за вікном дуже погана, можна як альтернативу використовувати вентилятор.

Гігрометр

Прилад використовується контролем за станом атмосфери. На гігрометрі в режимі реального часу відтворюється інформація про рівень вологості, температуру в приміщенні, в топових моделях — також індекс забруднення повітря та рекомендації щодо усунення проблем. За допомогою такого приладу легко відстежувати зміни в атмосфері та вживати відповідних заходів.

Цифровий гігрометр на столі, що відображає час, температуру та вологість. Поруч знаходяться декоративні вази та рослини, що створюють затишну атмосферу. Прилад допомагає стежити за мікрокліматом у приміщенні.

Протимоскітні сітки

Вони не тільки захищають домочадців від надокучливих вуличних шкідників, а й перешкоджають проникненню до будинку сміття та великих фракцій пилу. Сітки можна залишати і на зиму, якщо ви звикли провітрювати регулярно вікно. Не забувайте мити вироби хоча б раз на сезон, щоб бруд, що накопичився, не потрапляла в кімнату після сильних поривів вітру.

Жінка в білій сукні встановлює протимоскітну сітку на вікно. Сцена показує сучасний інтер'єр з жалюзі на вікні, підкреслюючи важливість захисту від комах та підтримання чистоти у приміщенні.

Штори блек-аут

Відмінний пристрій для спекотних літніх днів. Темні щільні штори захищають кімнату від проникнення сонячних променів і не дають температурі в приміщенні різко підніматися.

Сучасна кімната із сірими шторами блек-аут на вікні, світло-сірим кріслом з декоративними подушками, дерев'яним столиком та стильним дзеркалом на стіні. Затишний та елегантний інтер'єр з дерев'яною підлогою та сірим килимом.