Кабінет косметолога — це простір, в якому жінки та навіть чоловіки повинні почуватися максимально комфортно. Нові технології та засоби в руках фахівців допомагають досягати чудових результатів. Наприклад, ультразвукові скрабери, які пропонують придбати на сайті Alvi Prague, здатні не тільки очищати шкіру, а й омолоджувати її, позбавляти недосконалостей. Під час проведення косметичних процедур клієнт має відчувати спокій, комфорт, розслаблення. Це можливо, коли навколишнє оточення в приміщеннях викликає у відвідувачів позитивні емоції, налаштовує на релакс. Розглянемо методи створення правильного інтер'єру в салоні косметолога.

Інтер'єр світлого кабінету косметолога з масажним столом покритим білим простирадлом у центрі. Зліва від столу стоїть стілець із сірим сидінням та полегшеною білою спинкою, подібною до півмісяця. Праворуч знаходиться довгий білий стіл із висувними ящиками та золотистими ручками, а на столі – розставлені білі пляшечки з косметикою та кам'яна статуетка. У кутку кімнати стоїть маленький холодильник. Підлога викладена світлим ламінатом під дерево, стіни оздоблені світлими плитками з сільським мотивом. На стіні висить настінний годинник, а вбудовані шафи з прозорими скляними дверцятами укомплектовані посудом та декоративними предметами.

Трендові тенденції у дизайні

Основний тренд – поєднання комфорту та функціональності. Щоб відвідувачу було зручно, подбайте про достатню кількість якісних красивих меблів у зоні очікування та робочих просторах. Для створення атмосфери релаксу скористайтеся лежаками та масажними кріслами. Важливо, щоб кожен майстер і візажист мав комфортне робоче місце, що стане гарантією відмінних результатів у роботі та задоволеності клієнтів.

При виборі палітри кольору салону орієнтуйтеся на загальну стилістику і тематику дизайну. Правильне освітлення та колористика впливають на настрій відвідувачів, їх враження від перебування у салоні. Свіжість та легкість створюються використанням світлих та пастельних відтінків в обробці. Меблі до них можна підібрати в контрастних тонах або просто на один-два тони темніше. Яскравий, насичений декор наповнює простір динамікою та енергією.

Просторий світлий кабінет косметології з великим вікном, закритим прозорими шторами. У центрі приміщення знаходиться косметологічне крісло кольору слонової кістки з регульованим підголівником та підлокітниками. Позаду крісла розташовані три білі полиці, на яких акуратно розміщені пляшки з косметичними продуктами різного розміру та кольору. Під полицями знаходиться довгий білий стіл із закритими ящиками та відкритими нішами, в яких зберігаються рушники та інші аксесуари. Праворуч від столу стоїть велике дзеркало, що відбиває інтер'єр кімнати. Підлогове покриття виконане у теплих світло-коричневих тонах.

Функціональний простір

Чітке зонування приміщень надає відвідувачам можливість настроїтись на проведення певних б'юті-процедур. У зоні приймання клієнтів та очікування має бути гостинний затишок – з гарними меблями, комфортними кріслами, живими рослинами. У просторі, де майстри працюють з волоссям, потрібно кожному забезпечити зручне робоче місце, дзеркало з відповідним освітленням, професійні засоби догляду за волоссям у великому асортименті. У зоні манікюру та педикюру обстановка повинна складатися з м'яких крісел, зручних підставок для ніг та рук.

Простір, у якому проводяться косметичні процедури, обладнується м'якими канапками, має чудове освітлення. Важливо, щоб технічне оснащення зони було сучасним, інноваційним, багатофункціональним. Якщо ви запропонуєте своїм відвідувачам послугу чищення шкіри ультразвуковим скрабером, вони стануть вашими постійними клієнтами. Апарат забезпечує глибокий пілінг, мікромасаж, стимулює оновлення клітин епідермісу абсолютно безболісно, нетравматично. Шкіра набуває здорового, рівномірного кольору. За кілька сеансів можна позбутися розширених пір, чорних крапок, пігментних плям.

Сучасний кабінет косметолога з динамічним освітленням. У центрі зображення біле крісло з зручною підголовною подушкою. Над кріслом на стіні висять два золотисті світильники з візерунчастими тінями, створюючи теплу атмосферу. Праворуч на стіні розташовані вбудовані полиці із косметичними продуктами, підсвічені синім світлом. Також видно настінну годину та два стильні гачки, на одному з яких висить банний халат з логотипом SPA. Зліва стоїть білий комод із дзеркалом та підсвічуванням, на якому розміщені різні косметичні засоби та ароматичні палички. Задній фон прикрашений вертикальними золотистими лініями, що надають простору глибини та блиску.

Вибір інтер'єрного стилю

Вибираючи стилістику салону, необхідно враховувати його концепцію, сегмент, уподобання вашої цільової аудиторії. Орієнтуйтесь на можливості бюджету. Не забувайте про необхідність використовувати в обстановці натуральні екологічно чисті матеріали, озеленення.

Особливості стилів інтер'єру:

  • лофт - для молодіжної ЦА, барбершопа з брутальними штрихами; дизайн характеризується цегляними стінами, меблями з екошкіри, дерев'яним, скляним, металевим декором;
  • модерн – доречний для великого простору із просторими приміщеннями; в оформленні використовуються природні матеріали, натуральні відтінки, плавні округлі лінії, симетричні форми; застосування натурального дерева з кованим металом, каменю, скляних вітражів;
  • класика, неокласика, ар-деко – зі стриманою палітрою кольорів, натуральними оздоблювальними матеріалами, витонченими лініями; ліпними та різьбленими елементами для класики; строгою геометрією для неокласики; золотом для ар-деко;
  • High-Teсh - практичний, але холодний сучасний стиль; зі склом та металом, матовим пластиком та хромом; до нього можна додавати яскраві індивідуальні деталі у вигляді акцентних стін, яскравого логотипу;
  • мінімалізм та сканді – поєднання простоти, лаконічності, функціональності; підійдуть для невеликого бьюті-салону; зорово збільшити приміщення можна використанням світлих відтінків з темними акцентними деталями; цікавим рішенням стануть меблі нестандартних форм;
  • етностиль – можна вибрати східну, африканську, японську, українську та ін.; народні мотиви, візерунки, декор як ремісничих виробів певного народу; велика кількість рослин, натуральні матеріали.

Експериментуйте, створюйте унікальний, гармонійний та комфортний дизайн для свого салону краси. Нехай кожен відвідувач стане вашим постійним клієнтом!