Крісло — це незамінний предмет інтер'єру, який є чи не в кожній квартирі або котеджі. Існує безліч різновидів крісел, що створюють стильні ансамблі з диванами або виступають самостійними акцентами. При цьому всі моделі поділяються на каркасні та безкаркасні. До каркасних відносяться інтер'єрні, геймерські, офісні та комп'ютерні крісла, тоді як під безкаркасними маються на увазі крісла-мішки та різні пуфи. Розглянемо кожен із варіантів.

Моделі для інтер'єру

Це, мабуть, багатогранна і популярна категорія. Саме до неї входять рішення для вітальні, у тому числі камінні варіанти «з вушками», ретро-крісла на ніжках та невеликі аналоги диванів. Як правило, це зручне крісло з оббивкою та двома підлокітниками, в якому ми релаксуємо, читаємо книги та дивимося телевізор. Як оббивка може використовуватися натуральна або штучна шкіра, практичний велюр або будь-який інший текстиль.

Затишне світло-сіре крісло з дерев'яними ніжками розташоване біля великого вікна в сучасному інтер'єрі.

Фото https://aklas.ua/. Крісло DLS

Офісні та комп'ютерні крісла

Ці вироби розраховані на тривалу роботу в сидячому положенні. Крісло може мати велику кількість регулювань (від висоти сидіння до кута нахилу спинки), а також механізм хитання. Неодмінним атрибутом таких меблів є коліщатка. Для оббивки може використовуватися натуральна або екошкіра, тканина, сітчастий матеріал. У конструкційному плані на комп'ютерні крісла схожі ігрові, проте останні відрізняються покращеною ергономікою та кастомізацією. Крім того, вони мають яскравіший вигляд.

Чорне офісне крісло з сітчастою спинкою та підлокітниками, встановлене за робочим столом із комп'ютером у сучасному офісі.

Фото https://aklas.ua/. Офісне крісло AMF

Крісла-мішки  

Такі меблі є, по суті, зносостійким чохолом, усередині якого знаходиться наповнювач. Останній виготовляється з екологічних та гіпоалергенних матеріалів, які миттєво набувають форми тіла. Через відсутність важких каркасних елементів крісло-мішок легко переносити з місця на місце. При цьому виріб здатний гармонійно вписатися в будь-який інтер'єр завдяки різноманітності кольорів.

Сіре крісло-мішок з екошкіри, що забезпечує комфорт і стильний вигляд, що легко вписується в будь-який інтер'єр.

Фото https://aklas.ua/. Крісло мішок Starski

Крісла качалки

Конструкція меблів виконана таким чином, щоб вони могли похитуватися вперед і назад, забезпечуючи максимальне розслаблення. Окремо виділяють пружинні та маятникові моделі, а також вироби на полозах. Подібне крісло буде актуальним не тільки для квартири чи котеджу, а й для відпочинку на терасі чи веранді. При цьому, вирішивши замовити меблі від Аклас , ви можете вибрати крісло вологостійке, яке можна надовго залишати на відкритому повітрі.

Крісло-гойдалка з чорним каркасом і сірою оббивкою, що ідеально підходить для відпочинку в будинку або на веранді.

Фото https://aklas.ua/. Крісло гойдалка ЧФЛІ

Крісла-ліжка  

Варіант для гостинних господарів: якщо до вас часто приїжджають родичі або друзі залишаються на ніч, додаткові спальні місця не завадять. Найбільш популярний варіант – розкладний диван, але й крісло-ліжко також може виконувати цю роль. Вироби виготовляються з різними механізмами розкладання: від акордеону до єврокнижки.


Таким чином, меблева індустрія пропонує широкий асортимент крісел для різних цілей. Вибір конкретного рішення залежить від того, чи потрібні вам меблі для відпочинку або роботи. Враховуйте також дизайн приміщення та особливості планування.