У сучасному світі будівництво екологічно чистих та енергоефективних споруд стає все більш популярним. І не дивно, адже вони не тільки допомагають берегти довкілля, а й економлять кошти на комунальні послуги. Один із ключових елементів таких будівель — композитна фасадна дошка, яка забезпечує теплоізоляцію, захист від атмосферних опадів та сонячного випромінювання.

Переваги композитної фасадної дошки

Цей новий вид обробки фасадів насправді є дуже практичним й естетичним та має багато плюсів:

  1. Матеріал, який виготовлений з дерево-полімерної суміші, працює як теплова ізоляція. Він допомагає зменшити втрати тепла в зимовий період та охолодження влітку, що призводить до економії енергоресурсів.
  2. Облицювальна дошка захищає будинок від дощу, снігу та вітру, що збільшує термін служби конструкції.
  3. Вона допомагає регулювати інтенсивність сонячного потоку, що позитивно впливає на мікроклімат споруди.
  4. Будівельний фасадний ресурс є вологостійким, міцним, має стабільну геометрію, всепогодне використання з терміном служби понад десять років.

Сучасний будинок з композитним фасадом та парканом

Де використовується дерево-полімерна дошка?

На сьогодні цей матеріал є одним із найкращих як для декорування фасадів, так і внутрішніх приміщень будинків та котеджів. А сайдинг з цього композитного продукту найпрактичніший вид обробки зовнішніх стін. Він чудово поєднується з іншими додатковими матеріалами й може бути використаний для створення дизайнерського та архітектурного рішення. Тому ним оздоблюють веранди, готелі, ресторани й кафе, офіси та магазини. Також він повністю підходить для внутрішніх стін у коридорах, передпокоях та інших кімнатах.

Догляд за матеріалом з ДПК

Поверхню фасаду з дерево-полімерної суміші можна мити зі шланга і чистити звичайними побутовими засобами. Сильні забруднення краще відразу видаляти, при чому для цього можна застосовувати миття високого тиску (максимум вісімдесят барів, мінімальна відстань — двадцять сантиметрів). Жирні плями слід видаляти за допомогою хімії, яка підходить для дерев’яних та керамічних поверхонь із застосуванням нежорсткої щітки. Після цього обов’язково фасад промивається водою.

Найскладнішим у догляді є дошки світлих кольорів, які мають рельєфну поверхню.

Якщо в процесі чищення утворились невеликі подряпини, то їх можна відшліфувати.

Щоб запобігти появі грибка в період цвітіння трав бажано проводити ретельне миття композитного фасаду, і також дотримуватись усіх інструкцій по його встановленню.

Зображення сучасного паркану, виконаного з дерево-полімерного композиту світлого кольору. Паркан поєднує в собі естетичний дизайн та практичність, ідеально підходить для огорожі приватних та комерційних будівель.

Купити композитне облицювання

Сьогодні фасадну дошку з ДПК бажають придбати більшість власників котеджів та промислових будівель. Якщо ви хочете створити екологічну та енергоефективну споруду, то композитна фасадна дошка повинна бути на першому місці у ваших планах. Polyroot - це український виробник, який пропонує широкий спектр екологічних та енергоефективних матеріалів з дерево-полімерного композиту, допомагає підібрати потрібні кольори та їх відтінки, надає професійні консультації, щоб ви могли ефективно прикрасити екстер’єр.