У громадських місцях куріння заборонено. Щоб уникнути дискримінації людей, що палять, створюються спеціальні кімнати в офісах, ресторанах, готелях, розважальних центрах і клубах, приватних будинках. Неважливо, курить людина дорогі сигари або воліє, щоб кожна гільза сигаретна була набита вручну, процес куріння повинен бути комфортним, що сприяє відпочинку і приємному спілкуванню. У цій статті дизайнери інтер'єрів дають практичні рекомендації щодо облаштування сигарних та курильних кімнат.

Сучасна курильна кімната з яскравим та стильним інтер'єром. На стіні велике чорно-біле зображення жінки, що тримає сигарету, що додає художнього акценту. Кімната обставлена яскравими меблями: блакитними кріслами, чорними та металевими стільцями, а також круглими столиками з металевими елементами. Освітлення виконане у вигляді підвісних світильників із червоними та синіми абажурами. Стіни оздоблені мармуром, що створює елегантну та розкішну атмосферу.

Основні нюанси обстановки

Кімнати для куріння не повинні об'єднуватися з іншими приміщеннями. У них обов'язково має бути потужна, але непомітно розташована система димовидалення, вентиляції. Дизайн та матеріали, що використовуються для його реалізації, залежать від стилістики та практичного призначення простору. Для оформлення сигарної кімнати в особняку підходить англійський стиль з деревом, шкіряними меблями, дзеркалами.

Курильні в офісі відвідує багато людей, неодноразово протягом робочого дня. Один приходить на перекур із IQOS, інший використовує гільзи сигаретні з самостійним набиванням, третій курить сигару – всім має бути однаково комфортно. При створенні інтер'єру перевага надається сучасним гігієнічним матеріалам (скло, керамограніт, метал, пластик).

Елегантна сигарна кімната із темним класичним інтер'єром, прикрашена великими портретами на стінах. Кімната обставлена чорними шкіряними меблями, включаючи крісла, дивани та пуфи. У центрі кімнати розташований камін, який створює затишну атмосферу. У приміщенні є книжкові полиці, шафи для зберігання сигар і міні-бар, що надають кімнаті функціональність і стиль. Освітлення виконане у вигляді настільних ламп та підсвічування шаф, що додає тепла та затишку в обстановку.

Сигарна кімната

Приміщення для куріння сигар часто поєднується з додатковим функціоналом. Його доповнюють домашнім баром із міні-стійкою, кількома стільцями, барною шафою. Також обстановку можна доповнити столом для гри в нарди, шахи, покер. Доречно виглядають полиці чи шафи з книгами. Знадобиться елегантний хьюмідор для зберігання сигар, попільнички та урна для сигарного попелу, органайзер для аксесуарів (запальнички, сірники, ножі-різаки). Якщо гостю знадобляться гільза для сигарет і тютюн, варто подбати, щоб вони зберігалися в кімнаті для куріння.

Основні деталі інтер'єру:

  • чоловічий агресивний стиль;
  • щільні тони теплої гами;
  • масивні нависаючі балки;
  • стінові дерев'яні панелі;
  • широкі різьблені молдинги;
  • акцентне підсвічування;
  • картини чи художні фотографії;
  • камінна зона;
  • шкіряні меблі – дивани, крісла;
  • дзеркала.

Розкішна сигарна кімната у класичному стилі з чорними шкіряними кріслами та диванами, прикрашена великими портретами на стінах. У центрі кімнати розташований затишний камін, перед яким стоїть невеликий чорний столик. Приміщення доповнене яскравим килимом із художнім малюнком, що створює теплу та елегантну атмосферу для курців.

Курильна кімната в офісі

Ідеальний практичний варіант оформлення – мінімалістичний інтер'єр у сірому, білому, чорному тонах. Натяжна стеля забезпечить легкість обстановки. Підлога та стіни з керамограніту легко очищаються. Меблі повинні бути зручними, престижними. Чудово підійде довгий вузький стіл зі стільцями або м'який куточок, диван, кілька пуфів. М'які меблі вибираються з оббивкою з екошкіри, що не вбирає запахів. Необхідно, щоб у приміщенні було достатньо попільничок. Всі знають, якщо потрібні якісний фільтр та цигаркова гільза, купити їх найкраще у виробника. Для цінителів сигарет самостійного набивання в курильній кімнаті можна організувати невеликий куточок RYO для їх виготовлення. Там достатньо поставити журнальний столик та кілька стільців.

Сучасна кімната для куріння в офісі з мінімальним інтер'єром у сірих, білих та жовтих тонах. Обладнана зручними меблями, такими як стільці та столи зі світлого дерева, а також настінними декораціями та яскравими акцентами. На стіні світиться напис "It's all about the journey", створюючи затишну та стильну атмосферу для курців.