Живі квіти завжди викликають приємні емоції. Існує цілий довідник за їх значеннями та символікою. Яке б місто України ви не обрали: Одесу, Дніпро чи Київ – троянди можна побачити на клумбах у вигляді самотніх бутонів чи пишних букетів, квіткових композицій, інсталяцій у горщиках біля закладів – салонів краси, ресторанів чи фасадів інших комерційних будівель. Їх дарують, ними прикрашають вуличні простори. Але це далеко не всі її призначення. Досить часто трояндами прикрашають саме приміщення. Якщо ви любите Королеву квітів, ця стаття для вас. У ній дизайнери розкажуть, як змінити інтер'єр за допомогою живих троянд.

Букет рожеві троянди і зелені в круглі скляні вази на білий мармуровий стіл. На столі також знаходяться кулінарні інструменти з мармуровими ручками, свічка та формочка для випікання.

Особливості складання букетів для прикраси інтер'єру

Троянда – королівська квітка. Досягнення в селекції дозволили досягти неймовірних кольорів та відтінків бутонів, різних розмірів – від мініатюрної чайної до величезної сортової. Живі троянди наповнюють навколишню атмосферу аристократичністю та романтичною безтурботністю. Монобукети з них – ідеальне доповнення класичного, античного, англійського стилів. Для Провансу, скандинавського, кантрі підходять поєднання рожевих бутонів з простіше квітами, навіть польовими. Біла троянда і темно-синій волошка – неймовірна комбінація. Для мінімалізму, лофта, хай-тека найкраще рішення – одна квітка на довгій ніжці у вазі незвичайної форми чи дизайну.

Квіти, з якими поєднуються троянди:

  • жовтці;
  • гортензії;
  • спіреї;
  • жоржини;
  • тюльпани;
  • нарциси.

Гарний букет квітів у скляній вазі, що включає рожеві лілії, рожеві троянди, блакитні квіти та дрібні білі квіти, стоїть на білому столі поряд з прозорим стільцем та чаркою книг.

Композиції з трояндами для різних кімнат

"Справжнім життям інтер'єр наповнюють діти, домашні тварини та квіти", - сказав експерт з дизайну інтер'єру Олександр Васильєв. Троянди справді пожвавлюють простір, перетворюють його. Вони стають акцентною деталлю монохромної обстановки та ефектно виглядають у багатобарвних дизайнерських рішеннях.

Вітальня

Якщо у вас на вікні фіранки, можна гармонійно доповнити їх підлоговим букетом. Поставте у високу вазу троянди, схилені тюльпани і додайте гілочку гіпсофіли, схожої на легку хмарку.

Якщо у вітальні є золотий декор, з ним ідеально поєднується букет із золотисто-жовтих троянд, жоржин, дрібних жовтих квіточок. Вазу краще вибрати прозору, непомітну.

У монохромному приміщенні справжнім сплеском відтінків стане композиція із строкатих червоних та білих рожевих бутонів у дуеті із зеленими гортензіями. Стебла гортензій варто зробити коротше, щоб вони обрамляли горловину вази пишною оборкою, а над ними височіли троянди. Для сільського стилю використовуйте поєднання білої спіреї або лаванди та яскравих однотонних троянд у фарфоровій вазі.

Декілька горщиків з різнокольоровими трояндами (рожеві, червоні, жовті) стоять на темному дерев'яному столі у вітальні з сірим диваном на задньому плані.

Їдальня

Розглянемо композиції для встановлення на обідній стіл. Якщо стільниця невелика, круглої форми, поставте її центру високу вузьку вазу з однією трояндою. Також можна встановити низьку вазу з чайними трояндочками і дрібними ромашками. Довгий прямокутний стіл візуально зменшить пару однакових букетів, розміщених симетрично. Краще, якщо композиція буде невисокою та пишною – із «сімейних» троянд та польових кольорів. Якщо інтер'єр строгий класичний – використовуйте монобукети. При високих стелях – з'єднайте у кришталевих вазах рожеві бутони з гладіолусами, листям папороті.

Центральна композиція на столі з червоними та білими трояндами в скляних вазах, оточеними зеленим листям та пелюстками троянд. На столі також розташовані келихи, столові прилади та серветки, створюючи елегантну обстановку.

Спальня

Наповнити кімнату світлом та теплом можуть кремові троянди у дуеті з нарцисами. Для стилю ар-деко можна доповнити яскраві рожеві бутони листям монстери. У ніжній романтичній обстановці доречний букет із жовтцями або тюльпанами, у строгій мінімалістичній – з калами. Вази вибирайте непомітні, щоб не відволікали уваги від композиції.

Букет світло-рожевих троянд у скляній вазі стоїть на тумбочці поруч із овальною фоторамкою та подушками. На задньому плані розташовані книги та чорно-білі фотографії в рамках, а також вікно з видом на місто та рослина на декоративному столику.

Букетики з троянд можна встановлювати у ванній, передпокої, дитячій, складати неймовірні поєднання з іншими рослинами, природними матеріалами. Експериментуйте, наповнюйте свій будинок красою та затишком.