Dom Perignon – один із найвідоміших брендів шампанського у світі. Про нього напевно чула навіть та людина, яка ніколи не пила алкогольних напоїв. Бренд Dom Perignon – це синонім розкоші та багатства. Цей вишуканий алкоголь не може коштувати дешево. Його подають у вищих суспільствах з особливих приводів. Але зараз кожен може спробувати шампанське Dom Perignon. Його можна замовити через інтернет. При цьому ціна не завжди «кусається». Вибір напоїв дуже великий. Кожен може підібрати варіант бюджету. Щоб не зіпсувати враження від благородного напою, треба знати, як правильно його подавати.

Три пляшки шампанського Dom Perignon Vintage, поміщені в металеве відерце з льодом, на тлі затишного інтер'єру з келихом та білою квіткою.

Особливості подання

При дегустації вишуканого алкоголю необхідно дотримуватись класичних традицій. Ігристе вино треба охолодити 3-6 градусів. Саме при цій температурі шампанське набуває необхідної округлості. З ароматичного букета зникнуть мотиви, які можуть заважати під час дегустації. Для подачі потрібно подбати про високі фужери на тонкій ніжці з прозорого скла. Це класичний посуд для ігристого вина. Вона дозволяє оцінити вишуканий колір напою та насолодитися грою бульбашок. Шампанське Dom Perignon краще подавати як дижестив, тобто після їди. Якщо потрібна закуска, можна запропонувати такі ласощі:

  1. легкі салати;
  2. морепродукти;
  3. фрукти;
  4. сири;
  5. Чорна ікра.

Не слід експериментувати із подачею Dom Perignon. Це вважається ознакою поганого смаку. До того ж погана закуска, лід та інші напої можуть зіпсувати складну композицію благородного напою. Не слід робити на базі Dom Perignon коктейлі. Для них краще вибрати інші марки ігристого вина. Вишукане шампанське п'ють виключно у чистому вигляді.

Як подавати різні види шампанського Dom Perignon

Спосіб подачі буде приблизно однаковим щодо різних видів Dom Perignon. Однак можуть змінюватися деякі нюанси, тому інформація про особливості подачі різних сортів вина з бульбашками не буде зайвою:

  1. Dom Perignon Rose – цей напій п'ють як аперитив, тобто перед їжею. Разом із рожевим шампанським можна подати рибу, птицю та ягідний десерт.
  2. Dom Perignon P2 – біле сухе шампанське. Його добре доповнять овочі гриль, тости з ікрою та інші морепродукти.
  3. Dom Perignon Luminous – ще один сорт сухого білого шампанського. Цей напій чудово розкриє свій букет разом із твердими сирами, морепродуктами, червоною ікрою та фруктами.

Виробник радить куштувати разом з ігристим вином смажені артишоки, равіолі з яловичиною, картопля фрі, ікру, салат із персиків. При виборі гастрономічної пари слід орієнтуватися на власний смак та сорт шампанського. З вишуканим ігристим вином не можна подавати жирну їжу: перші страви, м'ясо крім птиці, салати з майонезом. Не підходять цитрусові, вони заглушають ноти аромату та смаку. Гриби також будуть поганою парою гастрономів за винятком вишуканого трюфеля. При подачі шампанського слід відмовитися від прянощів.