Лінійка Galaxy S23 від Samsung володіє першокласним апаратним забезпеченням і не менш вражаючим набором програмних функцій. Телефони працюють на останній версії фірмового інтерфейсу One UI 5.1, який пропонує багато нових можливостей. Функцій так багато, що ви можете не дізнатися про них, якщо не покопає в налаштуваннях. Розповідаємо про приховані трюки, які варто спробувати.

Важливі функції, які необхідно включити на Samsung S23

Використовуйте ефекти у відеодзвінках

У налаштуваннях відеодзвінків є безліч функцій, що дозволяють внести різноманітність у вашу конференцію. Сюди входить можливість розмиття фону, використання фонового зображення, автоматичне кадрування, щоб ви завжди були у фокусі, і багато іншого. Для активації виконайте два кроки:

  1. Перейдіть до «Параметри» > «Додаткові функції».
  2. Увімкніть перемикач «Ефекти відеодзвінків».

У меню можна задати колір фону або додати фонове зображення. Унизу відображається список усіх встановлених на телефоні програм для відеодзвінків, які підтримують ефекти. Тут ви побачите безліч програм, включаючи WhatsApp, Google Meet та Skype.

Захистіть акумулятор телефону

Уся лінійка Galaxy S23 відрізняється гарною автономністю — все завдяки значному акумулятору та ефективному чіпу Snapdragon 8 Gen 2. Але так чи інакше батарея зношується і втрачає ємність з часом. Ви можете скористатися перевагами налаштувань Samsung Galaxy S23 та збільшити термін служби батареї телефону, обмеживши її заряд до 85%:

  1. Перейдіть до «Налаштування» > «Акумулятор та догляд за пристроєм» > Акумулятор на Galaxy S23.
  2. Перейдіть донизу та виберіть «Додаткові параметри акумулятора».
  3. Активуйте перемикач "Захистити батарею".

Після цього гаджет заряджатиметься лише до 85 відсотків. Літій-іонний акумулятор у смартфоні працює, так само як і літій-іонний акумулятор електромобіля, тому заряджаючи його не повністю, ви продовжуєте термін його служби.

Зберігайте фотографії у форматі HEIF

Крім Galaxy S23 початкового рівня, всі варіанти лінійки поставляються з мінімальним обсягом пам'яті 256 ГБ. Хоча це і багато, можна заощадити вільний простір, зберігаючи знімки у форматі HEIF.

У порівнянні з JPEG, фотографії в HEIF займають на 30-40% менше місця. Це ще важливіше, якщо ви вивантажуєте знімки в Google Фото або будь-який інший сервіс резервного копіювання. Виконайте такі дії:

  • відкрийте програму «Камера» на Samsung Galaxy S23;
  • натисніть кнопку «Налаштування» у верхньому лівому куті панелі інструментів;
  • виберіть пункт «Додаткові параметри знімків» та посуньте перемикач «Високоефективні знімки».

Тепер усі фото будуть зберігатися в HEIF, а у вас буде більше вільного простору, щоб відобразити найкращі моменти.

Samsung серйозно працюють над оболонкою, щоб користувачі отримували максимум можливостей. Витратьте час на вивчення налаштувань, і ви покращите досвід використання смартфона.