Якщо ви мрієте про розкішну ванну, яка зроблена з природного каменю, але за ціною для вашого бюджету її купівля обходиться занадто дорого, зверніть увагу на якісну заміну.

Сьогодні доступною є ванна зі штучного каменю — чудова альтернатива, яку на вигляд, якщо вона зроблена провідним виробником, складно відрізнити.

Сантехнічні вироби з каменю прекрасно вписуються в класичні, неокласичні стилі, додаючи їм трохи помпезності. Не менш гармонійні вони в інтер’єрах хай-тек та техно, чудово підходять для романтичних прованс і ретро, а також ідеальні для приміщень в лофт та кантрі. Можна без перебільшення стверджувати, що сучасні ванни, які вироблені за новітніми технологіями зі штучного каменю – це прикраса для будь-якого інтер’єру. Це саме той елемент, який зробить акцент та підкреслить стильність і привабливість приміщення.

Белая ванна из искусственного камня в стильной ванной комнате с мраморной стеной и полом, рядом с мраморным столиком и декоративными элементами.

Чим сучасні ванни зі штучного каменю відрізняються від природних?

Ванни можуть виготовляти з натурального каменю. Задля цього майстри беруть цілісний шматок з граніту, мармуру, оніксу, піддають його механічній обробці, після цього надають йому потрібну форму, полірують. Собівартість такого виробу дуже висока.

Якщо порівнювати зі штучним, який виготовляють за сучасними технологіями, то матеріал отримує не менш привабливий вигляд і коштує значно дешевше. Важливим моментом є те, що штучний камінь на 80% натуральний, просто до кам'яної крихти (мармуру, малахіту, граніту) додаються поліефірні смоли та деякі домішки для отримання потрібних якостей. 

З усіх існуючих матеріалів найбільш оптимальним вибором є литий мармур. Для їх виробництва мармурову крихту змішують з поліефірними смолами, заливають у спеціальну форму, залишають до застигання, далі для придання міцності витримують в печі. Після цього шліфують, полірують, наносять гелькоут. Сантехнічний виріб отримує ефектну та привабливо розкішну гладеньку поверхню.

Современная ванна из искусственного камня в роскошной ванной комнате с мраморными стенами и полом, окруженная декоративными камнями и аксессуарами для ванной.

Переваги ванни зі штучного каменю

До переважних характеристик ванн з литого мармуру відносять наступні:

  • відмінну здатність зберігати тепло;
  • шумоізоляцію;
  • екологічність та безпечність;
  • практичність;
  • ремонтопридатність;
  • довгий термін експлуатації.

Але звичайно, головною перевагою вважаються висока естетичність, вишуканість та візуальна ефектність. Така ванна стане прикрасою вашого дому, і не обов’язково витрачати великі кошти на виріб з природної кам’яної брили.