Створюючи навколо себе зручний та красивий простір, людина дбає про власний естетичний та фізичний комфорт. Облаштовуючи інтер’єр осель або офісів замовників, українські дизайнери широко використовують  якісні меблі GSDM або замовляють майстрам виготовлення моделей за власними ескізами. Які переваги надає дизайнерам інтер’єрів співпраця з меблевими магазинами та фабриками? Як її правильно організувати? До вашої уваги – рекомендації спеціалістів з розгорнутими відповідями на обидва питання.

Переваги співпраці дизайнерів інтер’єрів з виробниками меблів

Щоб перетворити звичайне приміщення в затишний стильний простір, потрібно правильно його облаштувати. Одну з важливих ролей у цій справі відіграє грамотний, професійний підхід до вибору меблів. Співпрацюючи з виробниками, дизайнери можуть створювати для своїх замовників ексклюзивні інтер’єри, які відповідають їхнім індивідуальним смакам. Високий рівень персоналізації забезпечує повноцінну адаптацію меблів до потрібних габаритів, стилістики, матеріалів, оздоблення, щоб вони плавно інтегрувались в загальну дизайнерську концепцію.

Робочий стіл, який виглядає як робоче місце дизайнера меблів або архітектора. На столі розкидані креслення, серед яких видно план крісла, і є декілька макетів стільців, зроблених з картону або деревини. Рука тримає один з макетів стільців, а на столі є інструменти для креслення, такі як лінійки, олівці, і щось, що виглядає як різці чи інструменти для обробки макетів. Весь цей сценарій передає враження процесу проектування меблів.

Високий професіоналізм та якість

Щоб створити унікальний простір для замовника, дизайнер має знайти відповідального виробника меблів, який має великий запас технічних та галузевих знань і досвіду у своїй справі. Також потрібні будуть навички реалізації нестандартних рішень, уміння творчо підходити до справи, виявляти креативність. Дизайнер отримає лише користь від того, що виробник добре знає особливості матеріалів, трендових тенденцій і технологій виробництва у власній сфері. Це гарантує максимальну функціональність, естетичну привабливість та довговічність створеного інтер’єру. 

Найважливіша перевага співпраці – впевненість у високій якості виготовлення меблів. Виробник має для цього всі необхідні ресурси, обладнання, штат кваліфікованих досвідчених спеціалістів. Співпрацюючи з відомими підприємствами, фабриками, цехами, дизайнер отримує гарантію, що меблі для реалізації його проєкту виготовлені з безпечних матеріалів та відповідають високим стандартам якості. Також виробник знайомить дизайнера з новими розробками, матеріалами, інноваційними технологіями у меблевій промисловості. Це забезпечує створення ексклюзивних сучасних виробів, які допоможуть дизайнеру виробити власний неповторний професійний стиль. Саме це зробить його впізнаваним та вигідно вирізнятиме від конкурентів. Замовники отримуватимуть дійсно винятковий дизайн.

Під час спільної тісної роботи над проєктом спеціалісти обох напрямків повинні дійти до повної інтеграції власного бачення протягом усього процесу проєктування. Починаючи з відправної точки, дизайнер має оголосити виробнику власні вимоги до конструкції та дизайну меблів, створити «атмосферу занурення». Тісне співробітництво гарантує, що вироби відповідатимуть загальній концепції дизайну, а інтер’єр буде максимально гармонійним. 

Ефективне пряме співробітництво допоможе дизайнеру зекономити час, кошти та зусилля. Він уникне необхідності робити закупівлі у декількох різних постачальників. Виробник використовує власні виробничі потужності, налагоджені ланцюжки постачання. Це спрощує процес закупівлі, скорочує час виконання замовлень і дозволяє дотримуватись термінів реалізації проєкту.

Майстерня з виготовлення меблів, де робітники працюють над своїми проектами. На передньому плані чоловік із бородою в білому фартусі уважно зайнятий обробкою крісла, яке, схоже, виготовлене з дерева. Він використовує стамеску або подібний інструмент, ймовірно, для точної обробки деталей крісла. На задньому плані є інші робітники, які також зосереджені на своїй роботі. Майстерня виглядає добре обладнаною, із багатьма робочими станціями та інструментами, і створює враження зайнятого, але організованого робочого простору.

Особливості побудови співпраці

Найголовніше для будь-кого партнерства – повне взаєморозуміння, вміння слухати та чути свого візаві. Правильно побудоване професійне спілкування стане запорукою довготривалих партнерських стосунків. Важливо, чітко ставити ТЗ і мету перед виробником, але обов’язково дослухатись до його зауважень і порад. Не бійтесь ставити якомога більше питань для максимально точного розуміння очікуваного результату. Чудово, якщо співробітництво поступово призведе до повної довіри та загального успіху. Це – ефективне взаємовигідне партнерство. 

Етапи роботи над проєктом у співпраці з виробниками меблів:

  • розробка загальної ідеї та концепції проєкту;
  • вибір потрібних форм та визначення габаритів;
  • підбір матеріалів;
  • створення візуалізацій, креслень, специфікацій;
  • постановка чіткого ТЗ (додаються посилання на моделі, малюнки, фото, ескізи);
  • адаптація ескізів до умов виробництва певної фабрики та бюджету проєкту (колір, матеріали, конструкційні рішення);
  • виготовлення основних деталей та дрібних елементів, декору;
  • вироблення аксесуарів до меблів (подушки, чохли та інше).

Коли задля реалізації проєкту зусилля об’єднують справжні професіонали – результат виходить неймовірно успішним. Головне – знайти відповідального, творчого партнера, який допоможе вам втілювати у життя сміливі ідеї, креативні задуми.