Ефективна організація зберігання товарів у магазині — запорука його успішної роботи. Вона забезпечує збереження продукції (захист від пошкоджень, псування, розкрадань), зручність доступу (швидкий пошук та відбір), раціональне використання торговельної площі, візуальну привабливість для покупців, контроль складських запасів, запобігання прострочення.

Для демонстрації та зберігання застосовують стелажі для магазину, які представлені в асортименті. Вони виготовляються, як правило, з металу та характеризуються надійністю, міцністю, довговічністю, стійкістю. 

Просторий продуктовий магазин з акуратно організованими полицями, що демонструють різноманітні свіжі фрукти та овочі, з широкими проходами та чистим, сучасним дизайном. Покупці переглядають та купують товари, створюючи яскраву та гостинну атмосферу.

Організація зберігання товарів у магазині: що потрібно знати?

Рекомендації від фахівців:

  • Вимоги до складських приміщень

Площа має бути достатньою для розміщення товарів з урахуванням їх об'єму та вантажопідйомності. Планування — зручне розташування стелажів, проходів, зон приймання та відвантаження.

Температура та вологість мають відповідати умовам зберігання, а освітлення — достатнім для роботи персоналу та контролю за станом товарів. Вентиляція забезпечує циркуляцію повітря та запобігає утворенню вогкості.

  • Системи зберігання

Вибір типу стелажів (пристінні, острівні, перфоровані, суцільні) залежить від виду товарів, їхніх габаритів та вантажність.

Піддони використовуються для зберігання товарів у палетах, контейнери — для дрібних товарів, ящики — для штучних товарів. Маркування товарів та полиць полегшує пошук й облік.

  • Правила розміщення товарів

Необхідно дотримуватися товарного сусідства та не допускати зберігання товарів, які можуть зіпсувати один одного за запахом або іншими властивостями.

Найбільш ходові товари розміщувати на нижніх полицях та в місцях, зручних для покупців. Не перевантажувати полиці, рівномірно розподіляти продукцію по площі. Регулярно проводити прибирання та ревізію.

  • Система обліку товарів

Інвентаризація проводиться для контролю наявності продукції на складі. Використовується програмне забезпечення для управління складськими запасами.

  • Дотримання норм та вимог

Зберігають товари відповідно до санітарних норм та правил, дотримуючись вимог пожежної безпеки та забезпечують безпечні умови роботи для персоналу.

За посиланням https://kms.com.ua/ua/productions/shelves/skladskie_stellazhi/ можна замовити металеві стелажі для складу за доступною ціною від надійного виробника.

Переваги стелажних конструкцій — міцність та надійність, стійкість до деформації, довговічність, практичність (простота збирання та розбирання), універсальність, економічність, естетичний зовнішній вигляд тощо.

Дотримання простих вимог та рекомендацій дасть змогу організувати ефективну систему зберігання товарів у магазині, що забезпечить його безперебійну роботу, зниження втрат та підвищення прибутку.