Листи полікарбонату стали затребуваними у будівництві різних споруд, включаючи теплиці, навіси, козирки, веранди тощо. Однією з головних переваг матеріалу є можливість будувати конструкції без залучення до процесу фахівців. Щоб майбутня споруда була якісною та надійною, важливо купити полікарбонат відповідного типу.

Що вибрати для теплиці, козирка та навісу?

Тепличні комплекси виготовляються із міцного каркасу з оцинкованих профілів та стільникового прозорого полікарбонату товщиною 4, 6, 8 та 10 мм. Якщо вибирати товстіші листи, то вони поглинатимуть і розсіюватимуть занадто багато світла. А це несприятливо позначиться на розвитку рослин та знизить урожайність. Надто тонка панель не зможе підтримувати необхідну температуру всередині парника.

Для зведення навісів застосовується стільниковий та монолітний полікарбонат будь-якого кольору – зелений, синій, бронза тощо. Орієнтуйтесь на загальний дизайн, а також на те, як колір змінить сприйняття конструкції. Наприклад, установка над басейном навісу бірюзового кольору здатна створити воду візуально відтінку моря. Якщо хочеться досягти легкості, то найкращий вибір – прозорий матеріал. Як вибрати товщину полікарбонату:

  • 4 мм – для невеликих за шириною та довжиною конструкцій, у яких великий радіус вигину (козирки над невеликою терасою або вхідними дверима).
  • 6, 8 та 10 мм – каркаси більш габаритних конструкцій типу навісів над басейнами чи автомобільною стоянкою. Здатні витримувати сильні вітри та сніги.
  • 16 мм – для невигнутих навісів, що розташовуються під кутом до стіни будівлі або у вигляді двосхилих дахів.

Фотографія показує встановлений автомобільний навіс поруч із двоповерховим будинком із червоної цегли. Навіс має металевий каркас темного кольору та прозорий дах з полікарбонату, що надає йому легкого та повітряного вигляду. Під навісом припарковано чорний позашляховик. Будівля оточена зеленим лужком і низьким парканом з металевих профілів.

Полікарбонат для огорожі

Паркан будується з стільникового та монолітного полікарбонату. Колір визначається дизайном ландшафту і в залежності від ваших особистих побажань. Найбільший попит має бронзовий колір. Паркани із стільникового полікарбонату – доступніші за ціною варіанти. Поширена на ринку товщина листів – 6-10 мм. Чим вище показник товщини, тим міцніше і виходить конструкція. Це також відбивається і звукоізоляції.

Високий паркан із матового полікарбонату з чорною металевою рамою. Паркан встановлений у саду, прозорість матеріалу дозволяє бачити зелені трави та дерева за ним, але при цьому не дає чіткого огляду, створюючи ефект приватності. Сонячне світло освітлює паркан, підкреслюючи його гладку поверхню та сучасний дизайн.

Альтанка може зводитися з монолітного та стільникового листового полікарбонату. При виборі матеріалу оцінюйте його прозорість: що вище, то більше світла пропустить конструкція. Найбільша світлопроникність характерна для прозорих, блакитних та жовтих виробів. Менше світла пропускає білий та опал.

Товщина залежить від густини матеріалу. Полікарбонат 6 мм може бути міцнішим, ніж при товщині 8 мм, але більш дешевої продукції. Профільований полікарбонат – ідеальне рішення для покрівлі.