В пошуках натхнення для облаштування власного інтер’єру ми звертаємось до різних джерел. Це можуть бути блоги дизайнерів, різноманітні підбірки чи навіть огляди домашніх інтер’єрів відомих медійних особистостей. Сьогодні пропоную по-новому підійти до цього питання та вибрати досить незвичайне джерело – підбірку інтер’єрі від американських дизайнерів. 

Яка різниця між інтер’єром спальні в Україні та США? Українські та американські дизайнери трохи по-різному підходять до облаштування кімнат. Ця різниця проявляється у виборі меблів, предметів декору та навіть систем освітлення. Ось кілька головних правил, котрим найчастіше слідують американці при облаштуванні домашнього простору:

  • Мінімалізм та відсутність захаращеності. Американці більше цінують простір. Якщо у кімнаті є вільна площа, не обов’язково заповнювати її меблями чи декором.
  • Сміливі комбінації текстур та кольорів. Американці люблять цікаві та незвичайні поєднання. При цьому вони вписують їх в інтер’єр так, щоб він гармонійно виглядав, був затишним та на 100% естетичним.
  • Виразні елементи, котрі стають центральними точками в інтер’єрі. Це може бути унікальне узголів’я ліжка або акцентний стілець, котрі виводять інтер’єр на новий рівень.

Пропоную 12 ідей від американських дизайнерів для облаштування власної спальні.

Гармонія відтінків і текстур

Насичені, теплі та багатошарові нейтральні кольори, усіяні контрастними вугільними відтінками. Вони створюють заспокійливу та дійсно вишукану атмосферу. Цей дизайн спальні має обмежену кольорову гаму, але є інтригуючим та глибоко продуманим. І все це завдяки різноманітному використанню текстур і форм. В результаті виникає гра протилежностей та контрастів, що робить простір надзвичайно привабливим.

Інтер’єр спальні - гармонія відтінків

Розкішна сучасна мінімалістична спальня

Для мінімалістичної сучасної спальні слід вибирати елегантні матеріали та виразні текстури замість меблів зі складним та химерним дизайном. Цей вишуканий інтер'єр демонструє, наскільки розкішною може бути лаконічна та мінімалістична кімната. Виразне ліжко на платформі підкреслює головну концепцію дизайну, тоді як сміливе акцентне крісло та велика абстракція вносять в дизайн візуальну інтригу.

Мінімалістична спальня

Колірна гамма та декор, натхненні природою

Сучасні ідеї для спальні часто мають безтурботну та органічну атмосферу. Привносячи природу у свою спальню, можна знайти гармонію із зовнішнім світом. В цій спальні земляні тони, такі як мохово-зелений і теплі коричневі, перегукуються з лісом. Невибагливі силуети меблів дозволяють заспокійливій кольоровій гамі зайняти центральне місце. Природні текстури ще більше посилюють цей зв'язок і додають кімнаті привабливості.

Кольорова гамма спальні

Легка та ніжна кольорова палітра

Сучасні ідеї для маленьких спалень часто оформлюють в нейтральних тонах. Це не дивно, адже світлі відтінки відбивають більше світла в кімнату, роблячи її просторою та світлою. Тут білі та бежеві відтінки знайшли своє втілення в кошлатому пледі, килимі з китицями, штучному хутрі та стінових панелях. Простір, безумовно, дуже тактильний та затишний.

Легка кольорова палітра спальні

Вертикальні рішення для зберігання

Використовуйте кожен сантиметр вашої кімнати по максимуму, йдучи по вертикалі. Стелаж від підлоги до стелі в цій індустріальній сучасній спальні дозволяє зберігати безліч речей, не займаючи при цьому багато місця. Крім того, він також зберігатиме ваші найуживаніші речі впорядкованими та легкодоступними.

Спальня з місцями для зберігання

Оптимізуйте дизайн, щоб збалансувати простір

Сучасний дизайн спальні з мінімалістичним підходом. Координуйте колір і матеріали інтер'єру та використовуйте небагато меблів. В результаті ви отримаєте візуально збалансований та вільний від захаращення інтер'єр. Тут сучасний дизайн узголів'я ліжка починається від стіни та стелі. Дерево перегукується з підлогою та письмовим столом, об'єднуючи інтер'єр. Він чистий, простий та приголомшливий.

Спальня оброблена деревом

Незабутнє королівське узголів'я

Виберіть сміливе узголів'я ліжка в якості фокусної точки вашої спальні. У цьому розкішному інтер'єрі плюшеве оксамитове узголів'я ліжка додає кімнаті нотку екстравагантності. Його деталізований дизайн, визначений золотими відступами, піднімає загальну естетику на новий рівень. До того ж, драматична привабливість його великих розмірів сама по собі надихає на створення сучасної спальні.

Ліжко з високим узголів'ям

Особиста вітальня для відпочинку

Спеціальна міні-вітальня в спальні пропонує простір для відпочинку та роздумів. Ці сучасні крісла створюють ідеальне місце, щоб розслабитися після довгого дня або відновити зв'язок з партнером.

Розкішне освітлення, що піднімає настрій

Інтеграція різних варіантів освітлення – вірний спосіб створити розкішний ефект. Тут смілива люстра в стилі ар-деко та грайливий світловий текст надають дизайну виразного сяйва. Завдяки дзеркальним тумбочкам світло заграє ще яскравіше.

Спальня в білому кольору

Багатофункціональний дім далеко від дому

Створення універсального простору, який підходить як для відпочинку, так і для продуктивної роботи, має важливе значення. Ця гостьова спальня поєднує в собі багатофункціональність з елегантною робочою зоною. Вона легко вписується в дизайн, утворюючи гнучкий, але заспокійливий інтер'єр.

 

Спальня в будинку

Поєднання стилів модерн та бохо в одній спальні

Тут сучасна естетика поєднується з богемним шармом. Як результат, ця сучасна спальня в стилі бохо – захопливий простір комфорту та естетики. Дизайн охоплює вільнодумну природу стилю бохо, водночас заземлюючи його сучасними елементами. Від геометричного килима до пишних кімнатних рослин і незабутнього каркаса ліжка – примхлива краса поєднується з сучасним дизайном.

Спальня в стилі босо

Індустріальний шарм з відкритою цеглою

Ця індустріальна сучасна спальня має урбаністичну привабливість, де витонченість поєднується з міцними та надійними елементами. Вражаюча цегляна стіна стає акцентом кімнати, особливо на тлі м'якої постільної білизни. Тепла нейтральна кольорова гама та сучасний декор спальні створюють відчуття простоти і стриманої елегантності. Відкрита цегляна стіна, безсумнівно, створить незабутнє перебування для гостей своєю чарівною привабливістю.

Ліжко на фоні цегляної стіни