Складно уявити просторий будинок або затишну квартиру без дивана. Через свою універсальність він виконує відразу кілька функцій: і простір організовує, і візуально розмежовує зони, і місцем для прийому гостей, і комфортного сну власників служить. Сьогодні дизайнери дивують сміливістю декору та одночасно пропонують класичні рішення, які займуть почесне місце у будь-якому інтер'єрі.

Прямі дивани

Прямі дивани – класика, яка не втрачає своєї популярності. Серед актуальних відтінків – сіра, лілова та пастельна палітра. Ці кольори характерні для різних колекцій і гармонійно впишуться у такі стилі:

  • класику рахунок гармонійного проникнення об'єкта в основну палітру;
  • лофт, оскільки є моделі з дерев'яними та металевими ніжками, стриманими кольорами;
  • неокласику за рахунок популярної обробки «каретка»;
  • модерн – симетричні форми, використання класичної та модернізованої форми «Честер».

Досить часто зустрічаються масивні підголовники та підлокітники. Безліч подушок в тон основного кольору завжди доречні. Для візуального уточнення конструкції використовується «каретна» оббивка покриття або дерев'яні ніжки-опори, на яких диван візуально “парить” у повітрі.

Кутові дивани

Моделі від найкращих європейських виробників допоможуть і гостей прийняти і просто прилягти відпочити наприкінці робочого дня. Через особливості конструкції легко міняти їхнє розташування. Чого не скажеш про кутові дивани. Навіть незважаючи на свою масивність, вони продовжують мати попит у різних колекціях. Кутова конструкція дозволяє організувати більший простір для гостей чи збільшити спальну зону. Ідеальне рішення для великої кімнати з різним призначенням: від сімейного відпочинку до гри з дітьми та прийому гостей. Дизайнери зі світовим ім'ям пропонують зупинити увагу не тільки на односторонньому кутовому дивані, але і на 2-х сторонніх варіантах – незамінному рішенні для великого простору та великої родини.

Моделі для поціновувачів мобільності

Модульні дивани – ідеальне рішення, коли диван буквально постійно рухається. Такі моделі гармонують із лофтом, популярним сьогодні мінімалізмом та класикою в інтер'єрі. Кожна динамічна частина може в один

час бути спальним місцем, в інший – місце для розміщення близьких за святковим столом. Серед сучасних тенденцій конструкції варто виділити використання дерева, металу для обробки ніжок, а ось для оббивки - м'які шеніл, велюр, суворіший жаккард і шкірозамінник. Багато дизайнерів відмовляються від пасивних підлокітників та достатку подушок у таких серіях.

Рекомендації, як підібрати дивани для щоденного сну

За негласною статистикою, понад 60% людей, які мешкають у мегаполісах, сплять на диванах. І сьогодні реально знайти варіант, на якому комфортно відпочивати за рахунок спеціального пружинного механізму. За типом трансформації є «книжка», «пума», «телескоп», «викочування» і залежно від того, скільки вільного місця є в кімнаті і чи готові ви щодня збирати та розкладати конструкції, можна знайти підходящу. У багатьох варіантах від дизайнерів спинка в зібраному вигляді перетворюється на лаконічне та привабливе узголів'я ліжка.

Якщо ж інтер'єр унікальний, то підкреслити його переваги може дизайнерський диван. Він здивує або гібридною формою, або яскравими відтінками в декорі, у тому числі комбінацією з декількох матеріалів. У таких випадках немає нічого простого, лише складні конструкції, нетрадиційне використання класичних матеріалів. Знайти можна моделі з основним акцентом на натуральність.

Диван вже став невід'ємною частиною інтер'єру кожного будинку. Від нього віє комфортом і затишком, а завдяки унікальному підходу дизайнерів він стане однією з головних частин кімнати.