Е

якщо у вас нестандартний (надто високий) дверний отвір - без фрамуги не обійтися. Фрамуга - це ідеальне рішення в такому випадку: вона прикрасить двері, перетворивши маленький недолік на величезну перевагу!

Що таке фрамуга?

Вхідні та міжкімнатні двері мають, як правило, стандартні розміри. Однак іноді зустрічаються незвичайні дверні отвори. При встановленні стандартних дверей у такий проріз залишається вільний простір, який необхідно закрити - і найкращим рішенням цього завдання є застосування так званої «фрамуги».

Фрамугою називають стулку, розташовану у верхній частині дверей. Традиційно ми маємо справу з такими параметрами дверей, як ширина (до 1050 мм) і висота (до 2200 мм). Якщо панель дверей спочатку зробити більше, збільшується її вага, отже, зростає навантаження на петлі. Що ж робити, отвір вхідних дверей 3000 на 1300 мм або навіть більше?

Прекрасне інженерне, дизайнерське рішення у тому, щоб не порушувати загальноприйняті параметри дверного полотна. Нехай воно залишається 2000 на 900 мм. А решта простору займе фрамуга, відмінно вписавшись у композицію дверей зверху та збоку.

Види фрамуг

Якщо до такого факту, як установка фрамуги, підійти творчо, вона може перетворитися з додаткової деталі на акцент, прикрасу дверей. Адже головна особливість стулки - можливість використання її в естетичних цілях для декорування і дверей, і приміщення. Сучасний ринок виробництва дверей і складових рясніє як матеріалами, так і технологіями, тому фрамуга може стати справжнім витворам мистецтва – з різьбленням, фігурними обналичниками, зі вставками зі скла, інкрустована декором з металу тощо.

Види фрамуг розподіляються за розташуванням, формою, виконанням та іншими сортувальними аспектами.

За розташуванням фрамуга може бути над дверима або комбінованою (фрамуга + бічні стулки).

За формою виділяємо фрамуги:

  • прямокутні (практичніший варіант);
  • арочні (найпопулярніший варіант; візуально розширюють приміщення і чудово прикрашають інтер'єр).

За виконанням фрамуги бувають:

  • цільні - як частина конструкції дверей, якщо відстань від верхньої частини дверного полотна до дверного отвору не перевищує 120 мм;
  • автономні - як окремий елемент, якщо відстань від верхньої частини полотна дверей до дверного прорізу більше 120 мм;
  • глухі - встановлюються в тому випадку, коли у дверний отвір необхідно вмонтувати двері значно меншої висоти, ніж висота самого отвору; також вибір глухої фрамуги може бути обумовлений спочатку передбаченим дизайнерським рішенням;
  • засклені – дають можливість додатково висвітлити приміщення та прикрасити інтер'єр; можуть відкриватися для вентиляції, що особливо зручно у ванних кімнатах.

У будь-якому випадку, при виборі формату розміщення фрамуги, потрібно зважити всі деталі щодо її розмірів. Наприклад, якщо ширина отвору двері 1800 мм, то оптимально встановити двері шириною 800 мм і пару бічних фрамуг по 500 мм кожна.

Двері з фрамугою

Двері, зокрема – вхідні, це не просто захист вашого житла від непроханих гостей. Це бар'єр від шуму та низьких температур, проявів стихії. Тому фрамуги повинні не тільки прикрашати двері, а повністю продовжувати її технічну, інженерну місію.

Розглянемо типи дверей із фрамугою:

  • Фрамуга для вхідних дверей. До фрамуги для вхідних дверей пред'являються такі ж вимоги, що і до самих дверей: вони повинні забезпечити хорошу звуко- і теплоізоляцію, бути естетично привабливою і служити захистом від несанкціонованого проникнення в будинок. Зсередини фрамуга вхідних дверей може бути продовженням стіни коридору – з повним функціональним її виконанням. На панель стулки, виготовлену з надійного, щільного матеріалу, можна встановити гачки-вішалки, дошку для магнітиків, поличку для телефону або ключів. Раціональне використання кожного сантиметра корисної площі вашої оселі – це плюс вам як господареві. Чому б фрамугу вхідних дверей не змусити попрацювати на побутове благо?
  • Фрамуга для міжкімнатних дверей. Чудові моделі дверей із заскленою фрамугою чудово доповнять інтер'єр! У свою чергу, незасклена фрамуга може бути використана як дверцята на антресоль. При встановленні фрамуги на міжкімнатні двері важливо врахувати фізичний ефект від матеріалу виготовлення. Прозора стулка внесе в інтер'єр додаткове світло, легкість, тоді як глуха лише візуальну декоративну особливість.

Великі двері чи фрамуга?

При вирішенні дилеми "великі двері або фрамуга" перевага чаші терезів на другій стороні. По-перше, встановлення фрамуги обійдеться дешевше, ніж виготовлення нестандартних дверей. По-друге, оригінальна, вміло підібрана і правильно встановлена фрамуга не просто заповнить зайвий простір, а стане справжньою окрасою інтер'єру, привнесе оригінальність, авторський стиль.

Дослідження показали, що використання корисної площі дверей у квартирі не виходять за споживчі можливості стандартних дверей. Все, що потрібно внести-винести з предметів соціально-побутового комфорту мешканця, вміщується в отвір дев'яносто на два-двадцять! Звичайно, якщо йдеться про концертний роял, то і в коморах буде тісно. В інших випадках надлишки дверного полотна – це навантаження на петлі, габаритність, проникнення додаткового холоду під час відкривання.

За фрамугою – у Porte's!

Якщо ви вирішили внести в інтер'єр вашого будинку, квартири або офісу оригінальний штрих шляхом заповнення надлишок отвору декоративними стулками, але не знаєте, яку фрамугу вибрати зверніться до професіоналів. Консультанти компанії Porte's, що спеціалізується на виготовленні, реалізації та монтажі дверей та супутньої фурнітури, допоможуть вам визначитися з індивідуальним вибором фрамуги, враховуючи і параметри дверного отвору, і ваші естетичні бачення, та обсяг бюджету.

Фрамуги, придбати які вигідно з доставкою по Україні в інтернет-магазині Porte's, - це якісні, надійні, екологічно чисті недорогі матеріали, які створять чудовий тандем вхідних або міжкімнатних дверей та оригінальної стулки.

Зручна форма вибору та замовлення онлайн позбавить вас від виснажливих подорожей будівельними складами та базарними рядами. Купуючи фрамугу потрібного типу для квартири, будинку або офісу, ви отримуєте безкоштовну консультацію щодо її монтажу, заощаджуючи не лише гроші, а й власний час.

Бажаєте фрамугу з дерева, зі склом, з різьбленими готівкою, комбіновану, верхню або бічну? Зателефонуйте за одним з телефонів portes.ua прямо зараз.

Фрамуги: стиль ваших дверей починається з Porte's.