М

Ви постійно знаходимося в пошуках кращих дизайн-ідей для Вас і сьогодні пропонуємо насолодитися нордичною естетикою, уособленою стильним та практичним скандинавським стилем. Цей стилістичний напрямок поєднує спокій, чистоту, простоту та функціональність. Для інтер'єру у скандинавському стилі характерна комбінація нейтральних тонів фону та практичності з яскравими деталями та комфортом.

Чистота тонов и практичная функциональность – это то что выделяет скандинавский интерьер среди прочих
Чистота тонів і практична функціональність – це те, що виділяє скандинавський інтер'єр серед інших.

Одним з найважливіших елементів скандинавського дизайну є функціональність, тому що традиційні скандинавські будинки були дуже маленькими і не допускали надмірної кількості деталей. Незважаючи на те, що в наш час більше немає потреби економії простору, ідея функціонального розміщення, мінімалістичного дизайну, вільного від безладу, залишилася важливим аспектом скандинавського інтер'єру . І так, які особливості функціональності по-скандинавськи.

В скандинавском интерьере нет лишних деталей, если внимательно присмотреться, каждому есть свое предназначение
У скандинавському інтер'єрі немає зайвих деталей, якщо уважно придивитися, кожному є своє призначення

Багатофункціональні меблі

Меблі відображають загальну ідею та тематику простору. Скандинавський дизайн використовує елегантний, сучасний стиль меблів, який поєднує натуральні матеріали та світлі тони. Особлива увага приділяється зручному розташуванню, а також ергономіці самих меблів. Полиці, просторі та зручні дивани, складні столи, крісла: всі меблі в північному будинку компактні, і багатофункціональні. Наприклад, ліжко може бути місцем для сну, затишного читання книг, посиденьок із подругою чи церемонії ранкового чаювання.

Эргономика и натуральные материалы – любимые фишки выбранного стиля
Ергономіка та натуральні матеріали – улюблені фішки вибраного стилю

Якщо вам пощастило бути володарем великого вікна – це ідеальне місце для натхнення! Або простір для улюблених книг, в'язаного пледа та маленького горщика з сукулентом. Адже не варто забувати, функціональність має першорядне значення у скандинавському дизайні, а отже, будь-який куточок будинку може мати нетривіальне застосування.

Стиль любит много естественного света, а также тепло и свет огня. В интерьере квартиры, отсутствие камина, могут заменить большие свечи – горят долго, а значит сказочное настроение может присутствовать практически бесконечно
Стиль любить багато природного світла, а також тепло та світло вогню. В інтер'єрі квартири , відсутність каміна, можуть замінити великі свічки – горять довго, а значить казковий настрій може бути практично безкінечним.

Освітлення

Природне світло саме собою є важливою особливістю цього стилю. Простір спроектований з великими вікнами, які забезпечують достатню кількість природного світла. Це відображає нюдовий інтер'єр та візуально розширює приміщення. Як відомо, скандинави живуть багато місяців у темряві, тому сонячне світло та свіже повітря – цінні «елементи декору». Для внутрішнього освітлення використовують кілька джерел світла. Торшери і настільні лампи в різних частинах кімнати, градуйоване розміщення підсвічування дозволяє додати різні рівні освітлення, а також доповнити кількість природного світла.

Підлогове покриття

Підлогове покриття із твердих порід дерева стало візитною карткою скандинавського дизайну. Більшість із кандинавських інтер'єрів оформлені дубовим дерев'яним покриттям, яке характеризується довговічністю, високим рівнем теплоізоляції. Воно забезпечує якісну візуальну динаміку та баланс з мінімалістичним стилем решти інтер'єру .

Оригинальное использование паркетной доски. Слегка грубоватый вид ламелей придает нотку первобытности вашему дому
Оригінальне використання паркетної дошки. Злегка грубуватий вигляд ламелей надає нотку первісності вашому будинку.

А оригінальний килим стане яскравим акцентом в інтер'єрі та допоможе пом'якшити суворість дерев'яного підлогового покриття, додавши тепла та затишку. Прекрасний килим із цікавою текстурою завершить композицію, зігріє та не забере багато часу при збиранні. Матеріалом для виготовлення килимів найчастіше служить шерсть, бавовна, льон, а також штучна шкіра, що імітує шкіри тварин.

Суровый климат Скандинавии провоцирует использовать в стилевом решении  ворсистый ковер на полу и теплые покрывала или шкуры животных
Суворий клімат Скандинавії провокує використовувати в стильовому рішенні ворсистий килим на підлозі та теплі покривала або шкіри тварин

Затишний текстиль

Скандинавський дизайн неможливо уявити без використання тонни ковдр та подушок. Текстиль використовують як функціонального та затишного постачальника тепла, а також стильний акцент у стриманому нордійському дизайні. Покривала з вовни, бавовни, трикотажу, наші улюблені мериносові пледи – вони наповнюють інтер'єр різними текстурами, та створюють атмосферу hygge. Змішування текстур, тканин та квітів допоможе зробити кімнату комфортною, теплою та розслаблюючою. Ковдра, випадково задрапірована на кінці ліжка, дає приємне та прекрасне почуття спокою.

Обилие сдержанного настенного декора, также отличительная черта стиля.
Велика кількість стриманого настінного декору, а також відмінна риса стилю.

Настінний декор

Скандинавський дизайн сфокусований на витворах мистецтва. Величезний постер із краєвидом із незабутньої подорожі, репродукція улюбленого художника, чорно-біла графіка або вінтажне зображення коханих, наче вікна в інший світ на спокійних тонах скандинавського стилю. Дрібна низка книжкових полиць, білі стіни чудово контрастують із дерев'яними мостинами. Або маленька настінна галерея старих сімейних фотографій – символ вічних цінностей та щасливих моментів. Вибір лише за Вами.

Скандинавський стиль ідеально підходить для тих, хто цінує комфорт, індивідуальний стиль, природність, а головне – максимальну функціональність.