В

століття високих технологій, стрімкого зростання міст і поширення автомобілів, людині так не вистачає прохолодної свіжості лісу, чистоти гірського повітря та заспокійливого дзюрчання води. Хочеться заплющити очі і опинитися на березі кришталево-чистого озера або в затишній хатині посеред соснового лісу. Але для цього зовсім не потрібно занурюватися в мрії - досить просто оформити інтер'єр у стилі еко, і тоді лісова тиша, що манить, оселитися прямо у вас вдома!

Поселите лесную тишину у себя дома – оформите интерьере в стиле эко
Поселіть лісову тишу у себе вдома – оформіть інтер'єр у стилі еко

Особливості оздоблення приміщення в еко-стилі

Оформлення простору в еко-стилі передбачає використання натуральних матеріалів, світлих відтінків і природних елементів. Для декору та основного оформлення найкраще використовувати м'які природні тони: трав'яний зелений, ніжно-блакитний, білий, деревний, оливковий та бежевий. Для підлоги краще використовувати світле дерево, натуральний камінь або якісну його імітацію. Лінолеум застосовувати небажано, але якщо ви наважилися використати його в еко-інтер'єрі, то використовуйте лінолеум із фактурою натурального дерева.

Качественный линолеум «под дерево» отлично подойдет для эко-интерьера
Якісний лінолеум «під дерево» чудово підійде для еко-інтер'єру.

Активно набирають популярності пробкові підлоги, виготовлені з кори дуба, що росте в Середземномор'ї. Такий матеріал істинно екологічний, довговічний та асептичний, але досить дорогий у виконанні.

Пробковые полы отлично сохраняют тепло и отлично смотрятся в любом помещении
Коркова підлога відмінно зберігають тепло і відмінно виглядають в будь-якому приміщенні

Для обробки стін також використовується натуральне дерево, вагонка та камінь. Для створення атмосфери свіжого лісу дизайнерами часто застосовується вертикальне озеленення та оздоблення стіни або її частини стабілізованим мохом.

Стабилизированный мох и вертикальное озеленение – дорогое удовольствие, но оно того стоит!
Стабілізований мох та вертикальне озеленення – дороге задоволення, але воно того варте!

Повітря від рясної наявності зелені в квартирі стає легким і чистим, а атмосфера заспокійливою і гармонійною. Але «домашній ліс» дуже примхливий – для нього потрібно організовувати систему поливу, освітлення та водовідведення, а це зовсім недешево та досить складно. Якщо ви не готові витрачати сили та засоби на будівництво зеленої конструкції, то досить просто оформити стіни у світлих тонах або поклеїти фотошпалери із зображенням природних пейзажів.

Фотообои с природным пейзажем станут отличной альтернативой дорогостоящему вертикальному озеленению
Фотошпалери з природним пейзажем стануть чудовою альтернативою дорогому вертикальному озеленення

Меблі в еко-стилі

Якщо в оздобленні десь і можна схитрувати, і замовити імітацію дерева, висвітлити стіни і зробити фотодрук, то в плані меблів краще не скупитися і придбати меблі із цільного масиву дерева, плетеного натурального ротанга або лози. Допустимо додавання скла та каменю в декорі, наприклад, у кухонному гарнітурі та стільницях.

Стекло добавляет легкости и элегантности тяжелой деревянной мебели
Скло додає легкості та елегантності важких дерев'яних меблів

Для оббивки м'яких меблів використовуються тільки натуральні тканини — бавовна, льон та шерсть. Від натуральних меблів віє теплом і домашнім затишком, в ній приємно відпочивати після важкого дня або просто медитувати, занурюючись у світлі думки.

 Мебель из натурального ротанга – это приют теплоты и релакса
Меблі з натурального ротанга – це притулок теплоти та релаксу

Натуральні меблі можна сміливо використати навіть у ванній! Наприклад, у вигляді підвісних дерев'яних шафок з вологостійкими фасадами, плетених кошиків для білизни та раковин з бамбука чи онікса. Вмиваючись в атмосфері природної свіжості, ви ніби щоразу опиняєтеся біля холодного водоспаду, що бурхливо струмує по гірських масивах.

Раковины из дерева и оникса органично вписываются в светлую ванную комнату, даря прохладу и свежесть
Раковини з дерева та оніксу органічно вписуються у світлу ванну кімнату, даруючи прохолоду та свіжість.

Декор та текстиль у стилі еко

Неповторна атмосфера еко-стилю народжується в декорі. Чим більше природності та натуральності в ній, тим краще – можна використовувати засушені гілочки та листя, каміння, рослини у глиняних горщиках та живі квіти.

Для декора в эко-стиле лучше всего использовать элементы натурального дерева и живые цветы
Для декору в еко-стилі найкраще використовувати елементи натурального дерева та живі квіти

Небажано для декору використовувати металеві та пластикові предмети, а також ліпнину та статуетки – максимум природного та спокійного оформлення. Еко-стиль містить у собі якийсь мінімалізм природи, у якій все органічно та унікально.

В настоящем эко-интерьере каждая деталь несет в себе легкость и природный уют
У справжньому еко-інтер'єрі кожна деталь несе в собі легкість та природний затишок.

У текстилі теж домінує натуральність - теплі штори з льону або бамбукові жалюзі стануть чудовим доповненням до затишного лісового стилю.

Бамбуковые жалюзи в эко-интерьере спасут от жары в летний зной и подарят ощущение лесного домика
Бамбукові жалюзі в еко-інтер'єрі врятують від спеки в літню спеку і подарують відчуття лісового будиночка.

Для більшого комфорту в декорі застосовують м'які дивані подушки світлих відтінків, теплі пледи з натуральної вовни і навіть декоративні ліжка. За допомогою цих предметів створюється атмосфера відокремленої хатини в лісі, що зберігає тепло навколишньої природи.

Декоративная поленница – смелый и уникальный аксессуар в эко-стиле
Декоративна лінива – сміливий та унікальний аксесуар в еко-стилі

При створенні еко-стилю, важливо не перетворити природний просторий дизайн на бабусин будинок з великою кількістю аксесуарів у вигляді в'язаних серветок, килимів і строкатих картин - все має бути просто і лаконічно. Еко-стиль подарує вашому інтер'єру атмосферу релаксу та гармонії, занурить у світ незайманої природи та затишної лісової казки.

Погрузиться в лесную сказку легко – достаточно оформить интерьер в стиле эко!
Зануритися у лісову казку легко – достатньо оформити інтер'єр у стилі еко!