П

При першому погляді на цю квартиру складається враження, що вона дуже велика. Проте, це помилково, оскільки її площа становить лише 90 м². Не так вже й мало, проте на цих квадратних метрах вдалося розмістити вітальню дуже значних розмірів, дві спальні, робочий кабінет, вбиральню та 2 санвузли.

Об'єкт: квартира

Розташування: Ізраїль

Автор проекту: Dori Interior Design

Площа: 90 м²

Рік реалізації: 2016

Фото: Adi Cohek-Zedek

Благодаря мебели и освещению помещение четко разделено на функциональные зоны
Завдяки меблям та освітленню приміщення чітко розділене на функціональні зони.
Минимальный набор мебели, и небольшой подиум визуально увеличиваетпространство гостиной
Мінімальний набір меблів і невеликий подіум візуально збільшують простір вітальні

Набір класичний, проте інтер'єр хочеться розглядати довго, завдяки його елегантності, підбору та поєднанню матеріалів, незвичайних меблів, і, звичайно, вдалому і продуманому до дрібниць світловому сценарію, який буквально висвітлює всі найцікавіші деталі приміщення.

Классический деревянный паркет выложенный традиционным способом в виде«елочки» эффектно контрастирует с современной мебелью, а также геометрическимиэлементами, которые присутствуют в оформлении
Класичний дерев'яний паркет викладений традиційним способом у вигляді «ялинки» ефектно контрастує із сучасними меблями, а також геометричними елементами, які присутні в оформленні

Перед початком проектних робіт молода сімейна пара шукала дизайнера для оформлення свого нового житла і не помилилася, звернувшись до ізраїльської студії Dori Interior Design, яка спеціалізується на житлових об'єктах, і приділяє особливу увагу гармонії світла. Початковим завданням дизайнерів було перепланування, результатом якого стало створення головного приміщення в будинку - об'ємної вітальні, що об'єднує функцію їдальні та кухні.

Массивные бетонные колоны прекрасно вписаны в интерьер гостиной, придаютвсему пространству сдержанность и ощущение намеренной аскечности.
Масивні бетонні колони чудово вписані в інтер'єр вітальні, надають всьому простору стриманості та відчуття навмисної аскечності.

Незважаючи на спільність – приміщення має чітке зонування, де є місце для відпочинку, приготування їжі та великого столу, для сімейних обідів. Саме він розділяє зону кухні та вітальні на дві окремі частини, і водночас поєднує їх за рахунок вдало обраного дизайну та матеріалу.

Благодаря удачному расположению за столом может разместиться большоеколичество людей, несмотря на то, что он занимает совсем немного места
Завдяки вдалому розташування за столом може розміститися велика кількість людей, незважаючи на те, що він займає зовсім небагато місця.

Білий глянець присутній і в оформленні всіх робочих поверхонь та шаф на кухні, які, плавно тягнутися по периметру приміщення, перетікаючи у вітальню, створюючи додаткове місце для зберігання речей.

Авторы проекта максимально используют пространство с точки зрения удобстваэксплуатации, благодаря чему многие предметы имеют сразу несколько функциональныхзадач
Автори проекту максимально використовують простір з погляду зручності експлуатації, завдяки чому багато предметів мають відразу кілька функціональних завдань.

Власники мають намір хотіли відмовитися від зайвих перегородок, тому, відокремити передпокій від вітальні допомогла проста біла колона, яка чудово вписується в інтер'єр і не псує загальне враження відкритості та легкості простору. У самій вітальні меблів досить мало. Обмежилися невеликим диваном, парою крісел та кавовим столиком того ж білого кольору, щоб підтримати загальну стилістику.

Стол используется не только как место для семейных обедов, но и какдополнительная ниша для хранения.
Стіл використовується не лише як місце для сімейних обідів, а й як додаткова ніша для зберігання

Головний акцент тут зроблено на підлогу. Він покритий паркетом із натурального дерева м'якого медового відтінку. Але найцікавіше це викладка. Вона виконана у вигляді традиційної французької «ялинки», яка досить рідко зустрічається в сучасних інтер'єрах, проте тут паркет виглядає дуже гармонійно, надаючи стриманому простору приємну м'якість. Крім цього, класичний дерев'яний паркет відтінює бетонну колону сірого кольору, яка також є в інтер'єрі вітальні, акуратно згладжуючи її грубу фактуру.

Сдержанность интерьера разбавляют дизайнерские предметы мебели и живыерастения
Стриманість інтер'єру розбавляють дизайнерські предмети меблів та живі рослини

Ще одна особливість приміщення – це гра висвітлення. У процесі перепланування у вітальні з'явився невеликий подіум, витягнутий уздовж вікна, і щоб зробити на ньому невеликий акцент – сходинки підсвічуються приємним теплим світлом, створюючи ефект піднесеності над підлогою. Крім цього, у вітальні присутні і стельові світильники, лампи над обідньою зоною, а також торшер у вітальні.

Подобный эффект дублируется в освещении на кухне, дополнительно объединяяэти две зоны гостиной.
Подібний ефект дублюється у освітленні на кухні, додатково поєднуючи ці дві зони вітальні.

Весь інтер'єр побудований на грі контрастів: теплого та холодного світла, м'яких та грубих фактурах, сучасних та класичних елементах, що надає цьому приміщенню особливий шарм та затишок.

План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів