Сьогодні хочу розповісти про те, як я вирішила купити електросамокат – такий популярний серед підлітків засіб пересування. Пропоную трохи пофілософствувати та розібратися в технічних деталях.

Навіщо мені знадобився електросамокат?

Ритм сучасного життя просто шалений. Ми поспішаємо на роботі, постійно поспішаємо вдома, а коли виходимо у справах у супермаркет чи банк, намагаємося все зробити якнайшвидше. Цей постійний поспіх дуже тисне, але інакше ніяк. Ми або встигаємо за цим ритмом, або просто випадаємо із життя.

Коли я почала працювати вдома, поспіх став ще більшим. Ненормований графік, переробки, дедлайни, що постійно горять – все це навалилося з величезною силою. І на домашні справи, похід до перукарні чи лікаря в мене залишалося мінімум часу.

Поки я жила у приватному будинку у селищі неподалік Києва, скрізь їздила машиною. Але потім я перебралася до ЖК У-квартал. Це чудове місце для життя – будинки комфортні, а вся необхідна інфраструктура є в пішій доступності. По суті це місто в місті. Тут уже не було сенсу ганяти авто, щоб дістатися магазину. Відстань невелика. Але й витрачати час на піші походи мені дуже не хотілося.

ЖК Затишний

Так і з'явилася думка придбати інший вид транспорту. Спочатку я думала про велосипед, але для мешканця квартири це не найзручніший варіант. Потім я побачила, з якою радістю хлопці катаються тротуарами на самокатах. І тут мене осяяло - ідеальним транспортом для мене стане електросамокат!

Самокат для особистого користування

Як я вибирала електросамокат?

Вибір електричних самокатів дуже великий. Я довго перебирала різні варіанти та зрештою зупинилася на моделях виробника SPARK. Судячи з відгуків і характеристик, ці самокати дуже довговічні та добре пристосовані для щоденного користування. Ось що мені в них сподобалося:

  • Металева рама виготовлена з алюмінію. З одного боку, вона міцна, а з іншого – досить легка.
  • Акумулятори всієї серії дуже місткий. Залежно від моделі, може бути від 250 до 350 Вт. Цього вистачає на 25-40 км пробігу.
  • Самокати розганяються до швидкості 25 км/година. Це досить велика швидкість і, якщо чесно, я не їжджу так швидко.
  • Максимальна вантажність 100-120 кг. У цьому плані теж все добре, навіть якщо я везу важкий рюкзак, завантажений продуктами, до максимуму ще далеко.

Як вибрати самокат

Ще один момент, який мені сподобався, – це гальма з функцією рекуперації. Коли ви гальмуйте або їдете з гірки, вони автоматично заряджають акумулятор. Звичайно, рівень заряджання невеликий, але все одно приємно.

Великим плюсом стала адекватна ціна. Я вибрала модель City Rider. У цього самокату середня ціна із серії і при цьому хороші характеристики. Повного заряду акумулятора цієї моделі вистачає на 26 км. На практиці це приблизно тиждень моїх поїздок.

Також дуже зручно, що самокат складається і у складеному вигляді займає небагато місця. У цьому, мабуть, одна з головних переваг електросамокату, порівняно з велосипедом.

Користуюся своїм самокатом уже кілька тижнів, і я дуже задоволена. Він справді зручний і відмінно відповідає моєму ритму життя.