Все частіше можна почути розмови дизайнерів про те, що предмети у стилі ню стають актуальним трендом для інтер’єру у будь-якому стилі. Однак для нашої місцевості це доволі нетипове рішення, оскільки стриманість менталітету бере гору. А тому у цьому тексті ми розповімо про те, як оживити свій дім, додати до нього більше сміливості та еротизму, а також поділимось вдалими прикладами та ідеями.

Особливості використання ню в інтер’єрі

Насправді тематика та предмети ню стали використовуватись найперше не стільки в інтер’єрі, скільки у бізнесі. Яскравий тому приклад – магазин BrokenSofa, що є стильним та молодіжним секс-шопом. Проте не лише магазини для дорослих взяли на озброєння такі стилі ти дизайни, а й інші представники різноманітних сфер діяльності.

Проте найперше варто відзначити, що ню – це не відверта порнографія. Це естетика, яка демонструє оголену натуру, а ще – предмети, які візуально нагадують тіло або його конкретні ділянки. Демонстрація натури – древня традиція, яка тягнеться корінням ще до Риму та Греції, коли абсолютно нормальним вважався культ тіла та його возвеличення. Тому не дивно, що більшість оголених скульптур у музеях сьогодні можна зустріти саме з греко-римського періоду.

З плином часу це змінювалось, а тому сьогодні оголена натура рідко викликає бурхливі обговорення та враження. Магазини та кафе, ресторани та паби, музеї та домашні інтер’єри, які послуговуються такими деталями та предметами, більше не бачать у цьому сексуалізованого підтексту. Художники, скульптори та митці, створюючи такі роботи, роблять їх концептуальними, без акценту на еротизмі тіла.

Які предмети можна додати до інтер’єру

На столику поруч з ротанговим кріслом знаходиться піднос, на якому стоїть склянка білого вина і дві свічки у формі людської фігури: одна з них запалена, а інша ні. Свічки мають вигляд стилізованих силуетів жінок, одна з яких у позі, схожій на граційну стійку кішки. Світло свічки створює м'яке освітлення, додаючи затишку цій сцені.

Може здатись, що оголену натуру або щось схоже можна додавати до інтер’єру лише за допомогою картин, але ми готові поділитись лайфхаками, за допомогою чого ще можна зробити ремонт трохи «дорослішим».

Наприклад, візьміть до уваги такі деталі інтер’єру:

  • Меблі, які мають антропоморфні форми, що нагадують контури тіла;
  • Шпалери або інші покриття, які мають характерні, еротичні малюнки;
  • Підставки, підсвічники, вази з контурами людського тіла;
  • Свічки, які демонструють чоловіче або жіноче ню;
  • Тканини з грайливими, еротичними та романтичними візерунками;
  • Предмети освітлення, торшери, лампи, які мають форму грудей й не тільки.

Або ж у магазині BrokenSofa можна придбати оригінальні деталі, наприклад, футуристичні іграшки, які зовні не завжди нагадують тілесні фрагменти. Або навпаки, яскраві, оригінальні, скляні або металеві, вироби, які будуть сяяти на ваших поличках серед книжок, інших декоративних елементів тощо.

Як обрати еротичні предмети

Підбір предметів, які додадуть дизайну характерних, еротичних ноток, може бути доволі проблематичним та непростим. Врахуйте, що сьогодні існує безліч стилістичних жанрів та їх різновидів, які не завжди можуть бути доречними саме у вашому інтер’єрі.

А тому найперше – звертайте увагу на власні смакові вподобання. Нюдовий інтер’єр дуже вибагливий, а тому потребує бездоганного відчуття відтінків, стилів, форм тощо. Для цього радимо звернутись до дизайнера, й бажано, аби він мав у своєму портфоліо роботи на схожу тематику.

На білому фоні зображено чорну настінну лампу з двома регульованими плафонами. Один плафон більший та ближчий до переднього плану, другий - менший та розташований далі. Обидва плафони з'єднані чорною металевою струною, яка кріпиться до стіни, з елементами золотистого кольору біля місць кріплення.

Уникайте сцен, які демонструють відверту порнографію. Наприклад, для оформлення сучасних секс-шопів, у тому числі й магазину BrokenSofa, не обирались відверті відтінки, гама та навіть стиль, кричущі, яскраві фарби та порнографічні зображення. Це дозволило сформувати приємне враження від відвідування сайту, який не тисне з першої ж сторінки величезною кількістю товарів, які імітують людські геніталії.

Що враховувати під час вибору

Окрім вищенаведених вимог не обирати відверто порнографічний контент, який може бути чутливим як для власників будинку, так і для його гостей, ми маємо ще кілька порад для підбору таких деталей інтер’єру.

Зверніть увагу також і на наступні нюанси:

  • Композиції не мають містити у собі зображення великої кількості голих тіл;
  • Не обирайте вироби, які мають деталізовані зображення інтимних місць;
  • Уникайте картин, які точно зображують обличчя героїв;
  • Звертайте увагу на вироби, які відповідають за стилем та формою вашому дизайну;
  • Обирайте абстрактні та геометричні роботи, створені олівцями, фарбами тощо;
  • Думайте про те, де буде розміщений предмет, до формування загального інтер’єру.

А власники бізнесу, у тому числі онлайн-магазинів, можуть обирати схожі стилістичні прийоми, як зробив це магазин BrokenSofa. Відзначимо, що він має не лише нейтральне, молодіжне оформлення, а й надихався під час роботи з дизайнером саме інтер’єрними ноу-хау та стилістикою стриманої, загадкової еротичності, яка притягує погляд.