З

пальня – серце вашого будинку. Це місце, де людина відпочиває та відновлює життєві сили після напружених трудових буднів. Тому обстановка спальні має бути розслаблюючою та комфортною.

фото ліжка без гострих кутів

Відповідно до філософії феншуй, за повноцінний відпочинок та бадьоре пробудження відповідає енергія Ці. Щоб вона правильно циркулювала у вашій спальні, наповнюючи вас здоров'ям та позитивом, слід знати тонкощі розташування предметів. Щоб у кімнаті добре «дихалося» і нічого не заважало, дотримуйтесь наступних принципів філософії «вітру та води» якнайменше гострих кутів правильне розташування ліжка свобода від зайвих речей; дистанція від місць схову. Якщо ви маєте можливість вибрати місце, де буде ваша спальня, то нехай її вікна виходять на південно-східну сторону.

Фото планування згідно фен-шуй

У спальні не повинно бути багато гострих кутів. Віддайте перевагу закругленим фасадам шаф, комодів, тумбочок.

Круглі ліжка - один із яскравих трендів у стилі ампір, арт-деко, неокласики.

Фото кругле ліжко фіолетового кольору у спальні

Якщо ваше спальне місце має гострі кути, не турбуйтеся, купіть плед, на якому намальовані круглі деталі. Це вірний спосіб «обдурити» філософію «вітру та води», забезпечивши нормальну циркуляцію енергії Ці.

Круглі або овальні дзеркала на стінах також залучать енергію сонця та благополуччя.

Фото круглі дзеркала у спальні

Тільки розміщуйте їх так, щоб у них не відбивалися сплячий. Ідеально, якщо ви розташуєте дзеркало біля узголів'я або з боків ліжка. Прямокутні дзеркала також не викидайте. Скругліть їх кути ніжними піскоструминними візерунками або обріжте в майстерні. Або можна перенести їх у передпокій, а для спальні купити одне нове кругле дзеркало у розкішній оправі. Також рекомендуємо встановити ґрунтовані двері під фарбування.

Правильне розташування ліжка Згідно з мудрістю фен-шуй, ліжко потрібно поставити навпроти дверей так, щоб лежачи, ви бачили, хто входить до кімнати. А щоб не виникало неприємних асоціацій, нога ліжка не повинна бути спрямована до дверного прорізу по прямій лінії. Використовуйте діагональний напрямок або помістіть ліжко боком до вхідних дверей, щоб узголів'я було біля стіни.

Фото ліжка з узголів'ям біля стіни

При цьому гострі кути шафи не повинні бути спрямовані на сплячі. Вибираємо зайве Використовуйте меблі по мінімуму. У спальні має бути те, чим ви дійсно користуватиметеся. Вишукані секретери під старовину, пуфи, багато крісел залиште для віталень.

А в спальні має бути просторо, спокійно та затишно.

Фото простір та затишок у спальні

Місця зберігання подалі від узголів'я. Навісні полиці, стелажі та шафи розміщуйте подалі від спального місця. У вас над головами не повинно бути жодних предметів, інакше їхня енергія завадить повноцінному відпочинку. Якщо ви дуже любите почитати перед сном, використовуйте тумби для тимчасового зберігання улюблених книг.

Фото гармонія у спальні

Гармонія у вашій спальні привабить успіх та процвітання у житті!