З появою газових грилів з'явилася можливість використовувати значно менше олії та спецій, ніж знадобилося для приготування м'яса, риби чи овочів на сковороді. Швидке приготування смачної та корисної їжі стало можливим багато в чому завдяки цьому обладнанню. А щоб його купити, варто зайти на сайт компанії Grill Shop.

Використання газового грилю на відкритому просторі

Економія часу вважається не єдиною перевагою таких пристроїв, адже газові грилі не потребують особливого догляду. Якщо під час приготування їжі на обладнання випадково потрапив, наприклад, сік, то забруднення достатньо витерти вологою серветкою після закінчення його роботи. Не потрібно також витрачати час на пошук та закупівлю вугілля, а потім на те, щоб його вибрати з чаші.

Експлуатація обладнання, що працює на газі, пов'язана також із такими питаннями, як:

  • безпека;
  • наявність у кухаря відповідних навичок;
  • вартість пристрою.

Як показує практика, таке обладнання безпечне, а для роботи з ним спеціальних навичок не потрібне. Для контролю/регулювання температури передбачено термостат.

Іноді стримуючим фактором стає ціна. Ціна такого гриля вища, ніж вугільного. Це зумовлено особливостями конструкцій та наявністю у газового обладнання функцій та пристроїв, які у традиційних вугільних пристроїв відсутні. Доцільно порівнювати вартість не тільки обладнання, а й палива: вугілля хорошої якості значно дорожче за газ. При цьому не слід забувати, що при роботі на газовому обладнанні відчуття комфорту набагато більше.

Корисно порівняти дані в характеристиках щодо споживання газу грилем і звичайною плитою з однаковою (4) кількістю конфорок. Гриль за годину роботи споживає 1 кг палива, плита – 2,1186 кг.

Види газових грилів та популярні моделі

Йдеться про професійні, аматорські, мобільні та портативні пристрої. Професійні встановлюються у ресторанах, кафе. Потрібні моделі популярної марки Napoleon.

Газовий гриль Napoleon із чотирма пальниками

Вони вважаються багатофункціональними, підходять для роботи у барбекю-зоні ресторану та біля приватного будинку. На пристрої можна готувати страви для великої кількості гостей та для однієї людини.

Багатьом міським мешканцям, які не мають дачі чи заміського будинку, подобається модель Enders Brooklyn Next 3, розроблена спеціально для міських умов.

Модель газового грилю Бруклін Ендерс Next 3

За словами товаровиробника, вона «відмінно виглядатиме на міському балконі». Таке обладнання марки Enders дозволяє одночасно приготувати їжу для 5 осіб.

Найбільш затребуваним стало обладнання кількох марок. Тут не тільки вже відома компанія Napoleon, а й такі як Weber, Broil King, Char Broil, O Grill.