Ж

аркі тропіки у вас вдома: оновлюємо інтер'єр напередодні літа

Життєрадісний тропічний стиль – це виток натхнення напередодні спекотного літа. Створити неповторний інтер'єр у тропічному стилі, де панує вічний лаунж курортного настрою, вам допоможе ця стаття.

Основи тропічного стилю

Чітких обмежень та правил цей стиль не має на увазі, тому дайте волю натхненню та поселіть шматочок жарких тропіків у себе в інтер'єрі .

Найголовніше не перестаратися, інакше інтер'єр виглядатиме надто нав'язливо. Щоб цього не сталося, найкраще відразу вирішити, на що буде зроблено акцент – на стіни, декоративні елементи, меблі або текстиль.

Всі деталі інтер'єру досить колоритні та об'ємні, тому захоплюватися їх великою кількістю не варто, щоб не створити хаос замість релакс-зони.

Тропический стиль это не только прерогатива частного дома, если аккуратно реализовывать идею интерьеру квартиры легко передать летнее настроение
Тропічний стиль – це не тільки прерогатива приватного будинку, якщо акуратно реалізовувати ідею інтер'єру квартири легко передати літній настрій.

Матеріали для обробки

Тропічний стиль дуже близький до еко-стилю – тут багато зелені, натуральних матеріалів, вільного простору та природних відтінків.

Натуральные материалы и "выжженные цвета"
Натуральні матеріали та "випалені кольори"

Відмінним вибором для обробки буде натуральне дерево порід венге, мовінгу та вільха. Різні види пластику і металу потрібно використовувати дуже дозовано і акуратно, так як основа тропічного стилю все ж таки зелень і натуральні матеріали.

Оздоблення стін, стелі та підлоги

Підлога краще зробити дерев'яною - викласти паркетом або розстелити зелений ковролін, також для підлоги відмінно підійде якісна керамічна плитка.

Стеля краще теж обробити світлим деревом або пофарбувати білою фарбою, уникаючи натяжних конструкцій і плитки.

Стиль тропик
Фактурна дерев'яна підлога

Більший акцент беруть на себе, звичайно, стіни: їх можна обклеїти шпалерами з пальмовим принтом, зображеннями екзотичних птахів і звірів, покрити декоративною штукатуркою, обшити бамбуковими панелями або виділити одну стіну за допомогою фотошпалер із зображенням морського узбережжя або дикого тропічного лісу.

Палітра кольорів

Колірна гама стилю жарких тропіків включає всілякі відтінки дикої природи, починаючи від насичено-трав'яного і закінчуючи рожевою фуксією – кольором витонченого фламінго, а також яскраво-бірюзовим кольором океанського узбережжя.

Яркие и в тоже время мягкие оттенки
Яскраві і водночас м'які відтінки

Всі відтінки пісочного, білого, блакитного та жовтого ідеально впишуться у тропічний інтер'єр.

Тропічні меблі

Плетені меблі не лише тренд цього літа, але й чудовий варіант для оформлення тропічного інтер'єру. Меблі з натурального ротанга у вигляді підвісних крісел-гамаків, витончених стільців і диванів з м'якими подушками не тільки додадуть екзотичного колориту, але й огорнуть приміщення прохолодою в спекотні літні дні.

Внешний вид мебели определен происхождением тропического стиля
Зовнішній вигляд меблів визначено походженням тропічного стилю

У тропічний стиль можна привнести частку французької класики, використовуючи світлі шкіряні меблі та килими з довгим ворсом. Також можна змішати тропіки з яскравими однотонними меблями в ретро-стилі, створивши атмосферу сонячної Куби.

Декоративні елементи

Декор може бути найрізноманітнішим, починаючи від яскравих картин із зображенням тропічних птахів та настінних бамбукових панно та закінчуючи пухнастими килимами із «зебровим» принтом.

В декоре преобладают африканские мотивы
У декорі переважають африканські мотиви

Різні витончені статуетки і яскраві подушки з пензликами додадуть в зелений інтер'єр цікаві акценти, створюючи вигляд екзотичних пташок, що сидять на ліанах.

Текстиль краще використовувати також натуральний - строкаті лляні фіранки і легкий напівпрозорий тюль відмінно захищатимуть від спеки і привносити в інтер'єр еклектичні мотиви.

В этническом стиле особой популярностью пользуются южные мотивы
В етнічному стилі особливою популярністю користуються південні мотиви

І, звичайно ж – зелень! Ідеально – пальми у великих глиняних діжках та папоротеві види кімнатних рослин – вони створять справжній ефект прохолодного тропічного лісу.

Чтобы передать настроение, не обязательно помещение наполнять живой зеленью. Легко для этих целей может быть и стена. Чуть больше смелости и вы в тропиках
Щоб передати настрій, не обов'язково наповнювати приміщення живою зеленню. Легко для цього може бути і стіна. Трохи більше сміливості і ви у тропіках