Д

Іван є центральним елементом в інтер'єрі вітальні. Але як із безлічі пропозицій вибрати ідеальний варіант, що відображає стилістику Вашого простору, Ваш спосіб життя та індивідуальність? Виконуйте нескладні рекомендації, і бездоганний диван незабаром прикрасить Ваш гостинний будинок.


Диван - главный элемент гостиной, а значит должен сочетать в себе яркую индивидуальность владельца и многофункциональность.
Диван - головний елемент вітальні, а значить повинен поєднувати яскраву індивідуальність власника і багатофункціональність.

Як вибрати ідеальний диван?

У кожного уявлення про красу та естетику — суб'єктивне, тому вибір дивана багато продиктований Вашими уявленнями про зазначені категорії та залежить від багатьох змінних. Деякі з найбільш узагальнених аспектів, які слід враховувати під час вибору: габарити, стиль, матеріали та призначення – ми вивчимо детальніше.


Идеальный диван - это сочетание красоты, функциональности и уместности.
Ідеальний диван - це поєднання краси, функціональності та доречності.

Розмір та форма кімнати

Уважно виміряйте кожну стіну та розрахуйте, скільки місця займе новий диван. Слід звернути увагу на габарити існуючих меблів, оцінити доречність та функціональність даних параметрів. На основі отриманих даних Ви зможете зробити вибір на користь найбільш комфортних габаритів дивана.


Форма и габариты диван играют решающею роль в построении гармоничной схемы дизайна.
Форма та габарити диван грають вирішальну роль у побудові гармонійної схеми дизайну.

Остаточна мета

Важливо точно визначити призначення дивана: місце для дружніх зустрічей, домашніх посиденьок або робочого простору. Подібна ідентифікація допоможе Вам визначити тип, матеріал та стилістику дивана.


Цель использования может определить стилистику, спектр материалов и типологию диванов, которые помогут с выбором.
Ціль використання може визначити стилістику, спектр матеріалів та типологію диванів, які допоможуть з вибором.

Світло

Природне світло із сонячних вікон, кількість і місце розташування світильників, Ви здивуєтеся, але це теж відіграє немалу роль при виборі дивана. Адже загальний світлодизайн відображається на переліку колірного спектру та текстур матеріалів, доступних для застосування.


Светодизайн отображается на фактуре материалов и цветовом разрешении дивана.
Світлодизайн відображається на фактурі матеріалів та роздільній здатності дивана.

Колір

Відтінковий дозвіл дивана повинен бездоганно гармонізувати з настінними, підлоговими покриттями та існуючим меблюванням.

Диван должен подчеркнуть общую концепцию интерьера, гармонично дополнить её.
Диван повинен підкреслити загальну концепцію інтер'єру, гармонійно її доповнити.

Комфорт

Важливо визначити, які функціональні характеристики дивана відіграють для Вас першочергову роль. М'якість фактур, стійкість до вологи, матеріал набивання, внутрішній механізм - параметри, які в майбутньому зумовлюватимуть рівень комфорту.

Уровень комфорта во многом зависит от качества материала, внутренней набивки и механизмов.
Рівень комфорту багато в чому залежить від якості матеріалу, внутрішнього набивання та механізмів.

Стилістичні тенденції 2019 року

Звичайно, як головна деталь стильного інтер'єру диванна естетика підвладна модним віянням та трендами. У 2019 році закріпитися перехід до концепції усвідомленого споживання, оскільки суспільство прагне використати простір у своїх будинках більш ефективно.

Эффективность и функциональность станут главными характеристиками диванных трендов 2019 года.
Ефективність та функціональність стануть головними характеристиками диванних трендів 2019 року.

Модульні меблі закріплять свої позиції лідера продажів, оскільки мають універсальність і комфортні в експлуатації. Ви можете створити ідеальну конфігурацію для розмірів кімнати, а потім переналаштувати її, коли у Вашій оселі збереться дружня компанія друзів. Такий варіант дозволяє поєднувати відразу кілька функціональних призначень та максимізує ефективність використання простору.

Модульная мебель - это отличное решение дя небольших гостинных.
Модульні меблі - це відмінне рішення для невеликих вітальні.

У контексті тканин дизайнери рекомендують віддати перевагу виразним текстурам, таким як: флок, мікрофібра, оксамит, льон, джут, бавовна, шерсть. Естетика є важливою, але функціональність відіграє ключову роль у виборі матеріалу для Вашого дивана. Вибір буде ґрунтуватися на призначенні дивана та його місцезнаходження. Якщо Ви щасливі батьки маленьких дослідників - віддайте перевагу розкладному дивану в тканині, яка придатна до прання.

Текстуры материалов для дивана следует подбирать исходя из практичного назначения.
Текстури матеріалів для дивана слід вибирати виходячи з практичного призначення.

Які дивани ідеально підходять для компактних просторів?

У невеликих житлових просторах функціональність стає ключовим фактором вибору. Диван-ліжко та дивани з вбудованим місцем для зберігання - це найкраще рішення, що дозволяє максимально ефективно використовувати простір своєї кімнати.

Для максимально эффективного использования небольшого пространства сделайте выбор в пользу диван-кровати или диван со встроенным местом для хранения.
Для максимально ефективного використання невеликого простору зробіть вибір на користь диван-ліжка або диван із вбудованим місцем для зберігання.

Також чудовою ідеєю для невеликих віталень стануть кутові дивани. Вони компактні, комфортні та функціональні, а з модою на скандинавський шик такий диван стане незамінним атрибутом стильного простору.

Угловой диван в сочетании со стилистикой скандинавского шика станут отличным решение для небольшой гостиной.
Кутовий диван у поєднанні зі стилістикою скандинавського шику стануть чудовим рішенням для невеликої вітальні.

Які кольори/матеріали найбільш популярні?

Модні колірні рішення 2019 року в меблюванні відштовхуються від загальних тенденцій, напрямок яких ставить справжній знавець кольору - інститут Pantone. Базові тони для вашого дивана на поточний сезон:

  • теплий бежевий відтінок піску
  • відтінки молодий зелений
  • тони лавандового та рожевого
  • колір кокосового молока
  • морський синій
  • сірий колір зимового туману

Вони ідеально доповнюють м'які форми меблів, надають їй елегантного вигляду. Для любителів яскравіших відтінків палітра може бути доповнена насиченими відтінками: жовтого, зеленого, рожевого, червоного.

Цветовая палитра 2019 года предлагает широкий выбор на любой вкус: от нейтральных цветов доя ярких неоновых оттенков.
Колірна палітра 2019 пропонує широкий вибір на будь-який смак: від нейтральних кольорів доячи яскравих неонових відтінків.

Найпопулярнішою тканиною є плетена бавовна, м'яка на дотик і розкішна на вигляд. Вельвет також є його сильним суперником, а матовий оксамит по праву вважається вершинною вишуканістю. Ретельно працюйте зі зразками тканин, переконайтеся, що в кінцевому результаті колір і фактура дивана бездоганно поєднуватимуться з покриттям підлоги і текстурами аксесуарів.

Убедитесь, что цвет, фактура будущего дивана идеально сочетаются с общим концептом дизайна.
Переконайтеся, що колір, фактура майбутнього дивану ідеально поєднуються із загальним концептом дизайну.