Про

Знову комфортного сну - це правильно обраний матрац. Але як розібратися в безлічі представлених позицій, оцінити важливу різницю виробів із пружинним матрацом? Кожен із нас стикався з подібними питаннями, тому сьогодні ми розберемося у всіх деталях вибору матраців на пружинній основі, щоб матрац забезпечив Вам здоровий та комфортний сон.

Зміст:

1. Головні критерії вибору

2. Пружинні матраци Bonnel та Pocket Spring

3. Bonnel – вік практичності

4. Пружини Pocket Spring: покрокове вдосконалення

5. Зоновані матраци

6. Прогресивний підхід – це IQ-матраци

7. Подвійний пружинний блок

Головні критерії вибору

Перш ніж приступити до вибору матраца, Вам слід позначити

кілька ключових моментів:

  1. Яка вага впливатиме на пружинний виріб?
  2. Якщо Ви вибираєте двоспальний матрац та різниця у вазі понад 20 кг?
  3. Ліжко розраховане на щоденний сон або періодичне використання (гостяний варіант, на дачу тощо)?
  4. Коли вибір матраца – це лікувальний захід, яку проблему опорно-рухового апарату потрібно вирішити?

Завдяки цій інформації Ви зможете точно визначити, які характеристики виробу будуть ключовими у Вашому виборі.

Пружинні матраци Bonnel та Pocket Spring

З кожним роком пружини для матраців дещо модифікуються. Вони набувають покращеної форми і легко підлаштовуються під особливості опорно-рухового апарату.

Матраци, в наповнювачі яких є пружинний блок, поділяються на два типи:

  • залежний (тип Bonnel);
  • незалежний (тип Pocket Spring).

І було б так легко, якби ієрархія матраців на цьому етапі закінчилася, але компанії-виробники щодня впроваджують інновації, щоб підвищити комфорт і довговічність своїх виробів, розширюючи можливості вибору.

Благодаря качественному пружинному блоку, матрас повторяет изгибы тела и сохраняет здоровье Вашего позвоночника.
Завдяки якісному пружинному блоку, матрац повторює вигини тіла та зберігає здоров'я Вашого хребта.

Bonnel – вік практичності

Bonnel (або боннельний блок) - це система з вертикальних витків (до 115шт/м2), ряди яких з'єднують горизонтальні спіралі. Стандартні боннельні блоки мають висоту від 12 до 16 см. Усю конструкцію по периметру утримує сталева рама, до якої кріпляться витки, середній діаметр яких – 92 мм. Для виготовлення блоків Bonnel використовують загартовану сталь. Отже термін експлуатації може досягати 10-15 років.

Боннельные блоки - это долгосрочная инвестиция в свой здоровый сон.
Боннельні блоки – це довгострокова інвестиція у свій здоровий сон.

Bonnel Maximum - це все та ж класична система залежних пружин, описана вище, але зі збільшеною їх кількістю - до 138 шт/м2. Як досягається такий результат? - Шляхом зменшення діаметра витків. В даному випадку це 76 мм. Виріб з такою підвищеною пружністю, поруч із якісним наповнювачем, може стати відмінним рішенням, коли покупку більш дорогого матраца з якихось причин доводиться відкласти.

Bonnel Mini - це блок зі з'єднаних витків за описаним раніше принципом, але зі зменшеною висотою пружин (до 10 см). Що також означає: матраци з даною системою нижчі та витримують слабке навантаження на спальне місце – до 80 кг.

Очевидно, чим вище щільність пружин, тим жорсткішим стає підстава матраца. Знаючи різницю між характеристиками бонельних блоків, Ви легко підберете пружинні системи, які підлаштовуються під особливості хребта кожного члена сім'ї.

Упругость боннель-системы определяется индивидуально: по диаметру витков и высоте пружин
Пружність бонель-системи визначається індивідуально: по діаметру витків та висоті пружин

Що варто врахувати під час вибору двоспальної моделі типу Bonnel? Один із головних недоліків залежних пружин – це чутливість. Оскільки блок складається із скріплених витків, рух з одного боку матраца помітно відчувається з іншого. Для сімейних пар це може стати випробуванням, тому краще вибрати вдалу альтернативу – систему Pocket Spring.

Дискомфорт в позвоночнике, шее, спине исчезнет с ортопедическим матрасом с блоком Bonnel
Дискомфорт у хребті, шиї, спині зникне з ортопедичним матрацом із блоком Bonnel

Матрац із блоком Bonnel раціонально придбати, якщо:

1. Ложе для відпочинку призначене для однієї людини або пари, чия різниця у вазі – до 20 кг. Інакше, взаємне використання завдасть дискомфорту кожному: основа під фігурою, що важче, просідає і з'являється «ефект гамака».

2. Ортопедична основа призначена для усунення проблем із хребтом, спиною, шиєю. При болях у попереку «боннель» неефективний!

3. Якісний та недорогий матрац – пріоритет №1.

Пружини Pocket Spring: покрокове вдосконалення

Pocket Spring – це система з кількох рядів пружин, де кожна поміщена у спеціальний тканинний чохол. Пружинний хід стає незалежним. Зафіксовані між собою лише чохли-кишені. Перед тим як ізолювати пружину в окремий мішок, її стискають на 20%, щоб дати початковий опір. Так, ущільнений виток працює з навантаженням набагато ефективніше. На матраці утворюється багато точок, які реагують на навантаження автономно. Для подальшого порівняння Pocket варто сказати, що середня щільність пружин даної системи - 256 шт/м2.

Про точкову підтримку Pocket Spring:

- варіант для сімейних пар, якщо різниця у вазі становить понад 20 кг;

- неефективний при вазі 50 кг через високу жорсткість поверхні, зате IQ Spring підійде відмінно.

Зустрівши назву пружинного блоку TFK, знайте, що переклад з німецького розгорнутого виразу Taschen Feder Kern звучить як пружини в мішечках. Хоч систему точкової підтримки розробили в Німеччині, але широко використовується англійський переклад — Pocket Spring.

Главная характеристика Pocket Spring - надежная поддержка тела даже при высокой разнице в нагрузке - более 20 кг
Головна характеристика Pocket Spring - надійна підтримка тіла навіть за високої різниці в навантаженні - понад 20 кг

Pocket Spring Extra – це система з точковим розподілом ваги. На відміну від традиційного незалежного блоку:

  • довжина дроту майже третину довше;
  • стиснення пружин у 2,2 рази більше.

Цей варіант отримав підвищену жорсткість матраца, оскільки пружини розробляли для людей з вагою понад 90 кг. Цей тип успішно використовується для досягнення ортопедичних цілей.

Pocket Spring Sky - це блок незалежних пружин, виготовлених за тією самою технологією, що і в класичному Pocket Spring. Модифікація відбулася тільки по висоті витків – збільшені до 18 см. За рахунок таких змін вісь людини проходить строго вздовж хребта. Оскільки пружини точніше повторюють контур тіла, відчутний анатомічний ефект.

Multipocket – система незалежних пружинних витків, щільність яких може перевищувати 528 шт/м2. Діаметр стандартної пружини та самого дроту зменшено майже на 35%. Вони рівні відповідно - 40 мм та 1,6 мм. За таких показників досягається граничний анатомічний ефект, коли м'язи максимально розслаблені, а вага рівномірно розподілена поверхнею матраца.

Scroll-Roll – незалежна система пружин висотою 6 см, що утворює еластичний блок. Інновація полягає саме в еластичності, адже Scroll-Roll оптимально застосувати, коли виникає потреба перемістити основу для сну. Пружини залишаються неушкоджені навіть за їх перегині. Гнучкість блоку виділяє його серед традиційних флагманів, із тією ж щільністю спіральних витків - 256шт/м2. Не зважаючи на їх зменшену висоту, конструкція працює при навантаженні 130 кг.

Конструкция работаем эффективно при максимальных нагрузках
Конструкція працює ефективно при максимальних навантаженнях

Матрац з блоком Pocket Spring раціонально придбати, якщо:

1. Різниця у вазі перевищує 20 кг.

2. Потрібно вирішити проблему не лише з хребтом, шиєю, спиною, а й попереком (чого було не досягти з бонеллю).

3. Бажаєте підвищити якість сну, відчувати приплив сил і бадьорість вранці.

Зоновані матраци

Удосконалені незалежні системи отримали важливу характеристику, яку радимо звернути увагу при виборі матраца — це зонування. Що це означає? Під кожен розділ хребта, голову, таз, стегна, коліна та ступні застосовується різний опір пружин. У перерахованих областях використовують дріт різної товщини - 1,8 мм та 2 мм по черзі. За цим принципом матрац ділиться на непарну кількість зон - 3, 5, 7.

Зонированные матрасы отличаются поддержкой позвоночника вдоль горизонтальной оси
Зоновані матраци відрізняються підтримкою хребта вздовж горизонтальної осі

Anatomic Multy Zone - багаторівнева система анатомічної підтримки тіла, що лежить. Нерівномірна жорсткість матраца дозволяє досягти максимально рівної лінії хребта.

Smart Spring Multizone - покращена зонована система, що застосовується в матрацах для досягнення точного розподілу ваги навіть за високого навантаження на спальне місце - від 150 кг і більше. Гарантія на пружинний блок цього типу - 10 років.

Ergonomic Spring System - адаптивний пружинний блок, максимально чутливий до вигинів фігури. Обов'язково зверніть увагу на вироби компанії «Matroluxe», де вказана ергономічна система, адже це унікальна технологія виробника.

Принцип роботи пружин у мультизональних матрацах легко пояснити, виходячи із будови тіла людини. Під областю тазу найвища підтримка, оскільки ця частина важча, ніж інші, і швидко «втопає» в матрац. Якщо під тазовою кісткою зробити пружини слабкими, вони швидко стиснуться під навантаженням і перестануть працювати. Це призвело б до болів у хребті, якби не була оптимальна будова незалежних пружин. Вони дозволяють утримувати вісь спини в правильному положенні. Подальша черговість зонування змінюється від центру до голови та ступнів. Оптимально, коли у матраці не менше 5 зон жорсткості.

Прогресивний підхід – це IQ-матраци

IQ Spring - "розумна" система наповнення матраца у вигляді пісочного годинника. У середині витка знаходиться найвужча зона, при цьому основа і верх пружин різко розширені від центру. Вони швидко змінюють становище залежно від рухів його власника. Даний блок високоадаптивний, і підходить особам, чия вага нижче 50 кг.

HourGlass (пісочний годинник) - інноваційна технологія, в якій одна пружина має кілька зон жорсткості, і її стиск відбувається в 3 етапи. Широкі області витка, реагуючи на навантаження, скорочуються першими. Центр пружини переходить у стислий стан останнім, коли навантаження стає максимальним. Центральний виток створюється з меншим діаметром, ніж верхній та нижній. Так, на пружину важче вплинути під великою вагою, і вона залишається робочою. Використання цього блоку підходить для людей у різних вагових категоріях.

AuraSpring - система "розумних" пружин, де для кожної обраний особливий діаметр і кількість витків. У цьому варіанті ефект хвилі неможливий. Використовується в моделях HighFoam™.

Розуміємо, що всі новинки привертають увагу, але матрац варто вибирати з «холодною головою та розрахунком». Згадайте про умови вибору, зверніться до них знову. Оцініть повторно потреби, порівняйте їх із ключовими характеристиками IQ-системи. IQ-матрац раціонально придбати, якщо:

1. Вага дорослої людини надлегка (близька до 50 кг) і при цьому немає виражених деформацій спини, жорсткі матраци будуть зайві. Тут підійде варіант з чутливою IQ Spring основою, де відчутний і анатомічний ефект, і помірна жорсткість пружин.

2. IQ для сімейних пар із великою різницею у вазі (понад 40 кг). Пружини у вигляді «пісочного годинника», незалежно від виробника працюють ефективно як з малим, так і високим навантаженням. Принцип дії HourGlass, IQ Spring, AuraSpring, рівноцінний. Подібні системи підлаштовуються під будь-яке навантаження.


Для комфортного сна выбирайте системы пружин в виде песочных часов. Они действенны при высоких и малых нагрузках на основание матраса
Для комфортного сну вибирайте системи пружин у вигляді піщаного годинника. Вони дієві при високих та малих навантаженнях на основу матраца

Подвійний пружинний блок

IQ Double – це вдале поєднання «розумної» системи пружин із традиційною Pocket Spring. Блок складається з 2-х рівнів, де нижній це база для посилення конструкції, верхній утримує тіло, враховуючи індивідуальні особливості його будови. Така конструкція прослужить довгі роки незалежно від навантаження на виріб. IQ Double – це не тільки довговічність та надійність, але й надзвичайне розслаблення!

Конструкция из 2-х уровней IQ пружин создана для наслаждения сладким сном
Конструкція з 2-х рівнів IQ пружин створена для насолоди солодким сном

Duplex Spring System - надефективна дворівнева бонель-система, розроблена американськими вченими. Ця технологія в ортопедичних матрацах має сильні переваги перед іншими моделями. Нижній рівень виконує функцію міцної ортопедичної основи, а верхній амортизує рухи на поверхні матраца. Система пружин працює безшумно, витримує високі навантаження.

Высокий матрас выступает ключевым элементом в дизайне спальни
Високий матрац є ключовим елементом у дизайні спальні

У більшості випадків систем із одним рядом пружин достатньо, щоб створити комфортні умови для щоденного сну. Якщо так і не вдалося вибрати зручний матрац, навіть у таких ситуаціях альтернатива знаходиться.

Коли 2-х рівневі конструкції найбільш раціональні

1. Коли викривлення спини вже помітно і рішення про покупку матраца ортопедичного потрібно прийняти негайно. Втрата часу на випробування різних моделей матраца недоречна, тому необхідно вибрати 100% результат – це IQ Double або Duplex Spring System.

2. Система входить у сегмент матраців «Luxury». З таким придбанням досягається завидний результат: екстра-комфорт спального місця та яскравий концепт спальні або вітальні.

Традиционная спальня с укомплектованной кроватью
Традиційна спальня з укомплектованим ліжком

Мабуть, можна покращити все, і зробити це розумно. Ніщо не варте більшої уваги, ніж якісний нічний відпочинок. Тому новий матрац — це вигідна інвестиція. Асортимент аксесуарів для сну рясніє достатком, але тепер Ви точно знаєте, як зробити вибір грамотно. Усунути або запобігти проблемам з хребтом значно легше і дешевше, ніж боротися з наслідками рішень щодо незнання. Подбайте про себе та Вашу родину, пізнавши щастя від вдалого вибору пружинного блоку. У подарунок Вам – здоровий сон, енергія та висока продуктивність!

У магазині «Porte's» Ви легко знайдете матрац на будь-якому з перерахованих пружинних блоків. Досить скористатися зручними фільтрами і оптимальний варіант покаже себе сам.