Гранж, досить субтильний напрямок дизайну. Простота, тонкість, цінність нюансів роблять стиль гранж неповторним. У вічних пошуках знайти відповіді непросто, але не досягти блаженства. Саме з цієї причини, ми спробуємо розібратися якісь секрети інтер'єру в стилі гранж, його головні нюанси, що відрізняє стилістику гранж, і хто ж насправді відкрив його світові.

Где начало и с чем суть стиля гранж.
Де початок та з чим суть стилю гранж.

У чому суть стилю?

Ідея стилю гранж полягає у пошуку альтернативних замін дорогих предметів інтер'єру та декору на більш демократичні прототипи, із збереженням високої якості продукту. Концепція гранж створює інтер'єр спрощених класичних канонів з використанням простих та виразних засобів. Тут гармонійно поєднуються нові дизайнерські меблі та антикварні знахідки.

Современная квартира в стиле гранж
Сучасна квартира в стилі гранж
Гранж це гармонійне поєднання нового та старовинного.
Гранж це гармонійне поєднання нового та старовинного.

Декорування в стилі гранж спирається на епітети: функціональний, затишний та респектабельний. Стиль гранж зберігає класичні тенденції, але спрощує зайву розкіш та претензійність золотого різьблення та ліпнини. Естетика гранж - це вміла варіація на тему міського простору.

Эстетика гранж — это умелая вариация на тему городского пространства.
Естетика гранж це смілива варіація на тему організації простору.

Витоки стилю

Свої витоки гранж бере із заміських маєтків французьких аристократів, де простори оформлялися лаконічно та стримано, проте не позбавлене французького шарму. Тільки через століття естетика гранж перекочувала на американський континент і стала міцно асоціюватися саме з ним.

Гранж - американская легенда родом из Франции.
Гранж – американська легенда родом із Франції.

Царство простоти та лаконічності

Широкі простори, світлі тони, велика кількість світла – обов'язкові аспекти створення інтер'єру у стилі гранж. Істинний характер естетики втілений у стриманості покриттів, жодних надмірностей, лише чарівна доречність. Гармонія безмежного денного та м'якого штучного світла, доповнена великою кількістю натуральних текстур та матеріалів. В інтер'єрі гранж кожна деталь має чітке призначення і місце, стилістика не допускає зайвих аспектів.

В интерьере гранж каждая деталь имеет свое четкое назначение и место, стилистика не допускает лишних аспектов.
В інтер'єрі гранж кожна деталь має своє чітке призначення та місце, стилістика уникає зайвих аспектів.

Палітра кольорів

Простір у стилі гранж створені для творчості та польоту думки. Палітра кольорів, що включає: спокійні пастельні тони, благородні відтінки сірого, світлу колірну гаму, молочний, коричневий, графітовий і чорний колір сприяє гармонійному релаксу. Як яскраві акценти варто використовувати палітру з: золотого, срібного та мідного відтінків у пастельній інтерпретації.

Цветовая палитра: спокойные пастельные тона, благородные оттенки серого, светлую цветовую гамму, молочный, коричневый, графитовый и черный цвет располагает к гармоничному релаксу
Палітра кольорів: спокійні пастельні тони, благородні відтінки сірого, світлу кольорову гаму, молочний, коричневий, графітовий і чорний колір сприяє гармонійному релаксу

ЕКОЛОВ

Головним атрибутом стилю гранж по праву вважається використання природних текстур та натуральних матеріалів: деревина, камінь, цегла, метал. На додачу до цього створюються елементи з ефектом "штучного старіння", які наповнюють інтер'єр атмосферою андеграунду (підпілля) та свободи.

Интересно состарена стена, вместо кирпича или покраски
Цікаво зістарена стіна, замість цегли або фарбування

Декорування цегляною кладкою, дикий камінь як настінне покриття. Необроблені дерев'яні балки та декоративні дошки у природних відтінках.

Текстуры выгодно дополняют и подчеркивают общую концепцию дизайна.
Текстури вигідно доповнюють та підкреслюють загальну концепцію дизайну.

Для покриття для підлоги адепти стилю вибирають натуральну плитку, паркет і камінь. Текстильне декорування відкидає дорогі матеріали, роблячи свій вибір на користь якісної бавовни, льону, сатину, шерсті, мериносу. Вони вигідно підкреслюють загальний настрій інтер'єру.

Главным атрибутом стиля гранж по праву считается использование природных текстур и натуральных материалов.
Головним атрибутом стилю гранж по праву вважається використання природних текстур та натуральних матеріалів.

Класика меблів

Лаконічні форми, елегантний дизайн, функціональність застосування, важливі характеристики меблів у стилі гранж. Стилістика 60-х, втілена в крісла та дивани у вельветовій оббивці або столи, стільці, шафки з натуральної деревини – ідеальний вибір для цінителів гранж. Стилістика гранж відкидає громіздкі та масивні предмети меблювання, їх замінюють повітряні конструкції з металу або деревини, втілені у вишукані комоди та тумбочки.

Лаконичные формы, элегантный дизайн, функциональность применения важные характеристики мебели в стиле гранж
Лаконічні форми, елегантний дизайн, функціональність застосування, важливі характеристики меблів у стилі гранж.

Характер стилю

Ковані аксесуари: статуетки, світильники та підставки з відбитком часу додають інтер'єру вінтажності. Геометричні орнаменти та розмаїтість пухнастих килимків наповнюють його чарівністю. Величезні вікна з дерев'яними підвіконнями, оповиті легкою тканиною, що розвівається, відкриваю легкість і невимушеність стилю.

Хартер гранж в лаконичности, простоте и дерзости свободы.
Хартер гранж в лаконічності, простоті та зухвалості свободи.

Гранж декорування

Тріщини, складки, відколи, цегляна поклажа, необроблена деревина на стінах, ковані аксесуари є втіленням духу інтер'єру в стилі гранж. Як декоративне обрамлення можуть бути використані ненав'язливі деталі, такі як: вовняні пледи, колоритні подушки. І репродукція коханого Ромеро Брітто.

В качестве декоративного обрамления могут быть использованы ненавязчивые детали, такие как: шерстяные пледы, колоритные подушки.
Як декоративне обрамлення можуть бути використані ненав'язливі деталі, такі як: вовняні пледи, колоритні подушки.

Інтер'єр у стилі гранж – чудовий вибір для молодого чоловіка чи пари людей, які свободу життя прагнуть перенести до інтер'єру свого будинку.

Гранж – дух свободы в интерьере
Гранж – дух свободи в інтер'єрі