Високим сезоном називають період, коли попит певні напрями підвищується. Це пов'язано з кліматом, святами чи проведенням фестивалів. Тому у кожній країні є дати, коли потік туристів зростає. У зв'язку з таким навантаженням туристичні компанії можуть не впоратися. Як результат – у пасажирів виникають проблеми із бронюванням та отриманням квитків на поїзд. Незалежно від кількості поїздів, ця проблема нікуди не зникає, і багато туристів з побоюванням планують свою відпустку. Пропонуємо вам ознайомитися з найпоширенішими помилками, які можуть зробити туристи при купівлі залізничного квитка. Знаючи про них, ви можете бути спокійними за свою подорож.

Правильний вибір транспортних компаній

Як правило, більшість квитків зараз купується через Інтернет. Це допомагає заощадити час. До того ж дуже зручно, якщо ви самостійно плануєте складний маршрут в інших країнах. Більшість залізничних компаній мають свої офіційні сайти. Переглянути розклад та купити квиток на поїзд ви можете за їх допомогою. Або скористайтеся послугами агрегаторів (компаній-представників). Це буде зручно, якщо ви запланували відвідати декілька країн і хочете одразу придбати всі квитки. На всіх сайтах є можливість бронювання квитка. У деяких випадках потрібна передоплата або внесення повної суми відразу, щоб зарезервувати за собою місце у вагоні. Так чи інакше, перш ніж вносити кошти на вказані реквізити, переконайтесь у надійності сервісу. Після завершення процедури уважно перегляньте всю інформацію про замовлення. Вам обов'язково повинні надіслати на вказану електронну адресу підтвердження броні та номер або код, за яким ви можете його отримати.

Раннє бронювання

Багато компаній та сайти пропонують раннє бронювання. Це справді корисна послуга у будь-яку пору року, адже в деяких випадках таким чином можна заощадити на переїзді. Щодо високого сезону, то очевидною перевагою завчасного підбору квитків на поїзд стане наявність великої кількості вільних місць. Як правило, проїзні документи з'являються у продажу за 45 днів до відправлення. При великому попиті це найбільш зручний момент для покупки або бронювання. Якщо ви хочете відразу придбати і зворотні квитки, доведеться почекати. У такому разі рекомендуємо все ж таки відстежувати кількість доступних місць на перший рейс і при стрімкому їх зменшенні не відкладати покупку.

Повторний продаж квитків на поїзд

Іноді на маршрутах можна побачити, що вільні місця з'являються в останній день перед відправленням. Це пов'язано з тим, що плани пасажирів змінюються, вони повертають свої квитки, які знову надходять у продаж. Також вам може пощастити потрапити до поїзда, якщо пасажир не прийшов на посадку і його місце порожнє. Тоді його також можна повторно купити. Однак у високий сезон не варто сподіватися на таке везіння. Набагато надійніше забронювати та купити квиток на поїзд заздалегідь.

Як ви вже зрозуміли, найкращим способом уникнути будь-яких проблем із подорожжю у високий сезон – це забронювати все завчасно. Ви можете зробити це самостійно або звернутися до сервісу продажу квитків. У другому варіанті також не відкладайте отримання квитків на останній день. Адже в такому разі, навіть якщо виникнуть непередбачені обставини, у вас буде час виправити помилки, тоді ваша відпустка пройде вдало.