Людину зустрічають по одязі, а приміщення – по дверях. Які б міцні двері у квартиру, офіс або гараж не були (броньовані, дерев'яні і т.д.), її надійність – у замку.

Вибір дверних замків на ринку фурнітури великий. Який замок вибрати для вхідних дверей з урахуванням і ціни, і якості? Щоб відповісти на це питання, необхідно оцінити матеріал виготовлення різних моделей, їх конструктивні особливості, клас та тип. Встановлений замок має бути злостійким, надійним, довговічним.

Як вибрати замок для вхідних дверей?

Насамперед, слід звернути увагу на клас злостійкості замку. Усього існує 4 класи. Головна характеристика кожного з них — час, за який найімовірніше станеться зламування замкового механізму. Воно може становити від 5 до 30 хвилин. Чим вище клас замку, тим важче його розкрити.

Ще один важливий параметр – матеріал виробу. Рекомендуємо вам віддати перевагу міцній сталі та уникати моделей, виготовлених із тендітних м'яких металів, наприклад, силуміну.

Крім класу та матеріалу, зверніть увагу на тип замку. Усього існує два основних види замкових механізмів: циліндрові та сувальдні.

Штифтові, сувальдні чи комбіновані?

Перші бувають штифтові – хрестоподібні, «англійські», з ключами з лазерним заточуванням. Такі замки мають досить високий ступінь секретності, проте для їх розтину потрібно лише вибити личинку. Тому обов'язково доповнюйте такий замок броненакладкою.

Сувальдні замки складаються з пластин, які при відкритті вишиковуються у порядку. Рівень безпеки сувальдної системи залежить від кількості пластин, а також матеріалу, з якого вони виконані. Такий замок не вибити, але до нього можна підібрати відмичку. Крім того, сувальдні замки мають кілька суттєвих недоліків:

  • борідка ключа залежить від розміру сувальда, і чим більше борідка – тим об'ємніший ключ (розмір його може перевищувати 10 см, що не завжди зручно носити);
  • сувальдні замки не зручні при повсякденному користуванні, тому що закрити їх з обох боків можна лише ключем.

Сувальдний тип замку найчастіше використовують для дверей у технічні приміщення – гаражі, сараї.

Найбільш затребуваний варіант замку – комбінований. У тілі такого пристрою застосовані одразу дві системи: двоциліндорова, двосувальдна або циліндорово-сувальдна. У свою чергу, системи поділяються на залежні (одна система блокує другові) і незалежні одна від одної. Як варіант комбінованого замку – змінний механізм («секретка»). За всіх переваг, комбінований замок має кілька недоліків: установка його вимагає багато часу і практично «ювелірного» вміння майстра, крім того – вони не всім кишені (дорогі).

Чи може недорогий замок бути надійним?

Універсальний варіант установки пристрою - кілька видів замків. Механізми різних типів максимально убезпечать квартиру, будинок від непроханих гостей, зберігши і ваше майно, і ваші нерви.

Якщо з пристроями замків для вхідних дверей ми розібралися, постає питання: а якому виробнику віддати перевагу?

Як показує практика, найчастіше споживачі зупиняють свій вибір на недорогих замках виробництва Туреччини та Китаю. Але скупий платить двічі, говорить приказка. Ширпотребівські замки масового виробництва заощаджують ваші гроші, але часто ламаються. До того ж матеріали, з яких роблять бюджетні замки, не завжди відповідають стандартам якості.

Фахівці рекомендують вибирати продукцію європейських виробників, які завоювали споживчу увагу надійністю товарів. Це замки з нержавіючих металів та сплавів, а внутрішня конструкція є найвищим класом зломостійкості.

Компанія Porte's пропонує продукцію таких виробників, як:

  • MUL-T-LOCK;
  • KALE;
  • MOTTURA;
  • CISA;
  • "ПРО-САМ"
  • "Ельбор";
  • "Нора-М";
  • «Гардіан» та ін.

Дверні замки від фірм-лідерів будівельного ринку, що пропонують різноманітну дверну фурнітуру – це не просто популярний бренд, це – надійність вашого будинку. Купивши замок для вхідних, броньованих, міжкімнатних, зовнішніх дверей , для технічного приміщення, магазину, будинку або гаража, ви отримаєте оригінальний сертифікований товар. До того ж ціни на лінію замків, купити які можна в Porte's з доставкою по Україні, прийнятні навіть для скромного споживчого бюджету.

Ви не знаєте який замок підібрати? Хочете поєднувати надійність, якість, але віддаєте перевагу розумній економії?

Компанія Porte's: консультація професіоналів

Спеціалісти компанії Porte's, рекомендаціями яких вже скористалися тисячі покупців у Києві, Одесі, Львові та інших містах України, безкоштовно проконсультують вас у виборі та купівлі надійного, недорогого замку для дверей з урахуванням усіх індивідуальних параметрів вашого замовлення.

Зручна форма контакту в режимі онлайн або телефону допоможе вам уникнути технічних труднощів у виборі важливого аксесуару для дверей. Консультанти Porte's розкажуть не лише про можливості та переваги замку обраної вами категорії, але й висвітлять у питаннях монтажу, правильної експлуатації фурнітури.

Замок – це серце будь-яких дверей. А шлях до серця лежить через професіоналізм та довіру.

Довіряючи вибір дверного замку професіоналам, ви виключаєте можливість придбати неякісний товар, що легко ламається, ключем від якого в руках зловмисника може стати навіть звичайна скріпка.

Компанія Porte's: наш дверний замок – гарантія безпеки.