З

тиль лофт, по праву, можна назвати одним з найвідоміших останніми роками. Навіть не будучи експертами в оформленні інтер'єрів, багато хто знає про відмінні риси лофта, які виражаються в різноманітті відкритого простору, необроблених матеріалів і великій кількості бетонних, дерев'яних і металевих конструкцій. Що примітно, ця течія в дизайні, набувши популярності в США, поширилася на весь світ і міцно увійшла в моду, перебуваючи на гребені популярності протягом декількох сезонів. Сьогодні стиль лофт є одним з улюблених тисяч людей, яких він підкорив своєю унікальною індустріальною вишуканістю.


Уютная квартира-студия выполненная в стилистике лофт.
Затишна квартира-студія виконана у стилістиці лофт.

Одним із ключових елементів, які формують кожен стиль інтер'єру є організація простору. Як відомо, для лофта характерна просторість, open space та об'єднання кількох зон в одне ціле. Тому особливу увагу слід приділити зонування цього простору, а головним інструментом у цьому процесі є двері. У цій статті ми постараємося дати Вам кілька порад щодо того, як підібрати двері для дому в стилі лофт, щоб гармонійно вписалися в загальну концепцію.

Для лофта не характерно строгое деление на комнаты. Пространство делится на несколько тематических зон.
Для лофта не характерний суворий поділ на кімнати. Простір поділяється на кілька тематичних зон.

Перевагою стилю лофт є те, що він не створює особливих обмежень для польоту фантазії дизайнера, дозволяючи зробити кожен окремий кейс оригінальним та несхожим ні на що. Однак, враховуючи, що відмінною особливістю даного стилю є високі стелі та великі вікна, слід врахувати, що двері не повинні бути занадто маленькими, щоб не обмежувати простір.

Широкие дверные проемы создадут атмосферу легкости и свободы, пропуская свет и обеспечивая свободную циркуляцию воздуха в помещении.
Широкі дверні отвори створять атмосферу легкості та свободи, пропускаючи світло та забезпечуючи вільну циркуляцію повітря у приміщенні.

Примітно, що для стилю лофт не можна виділити один або кілька характерних кольорів, тому при виборі кольору дверей слід керуватися загальною гамою кольору, в якій виконана квартира. Найкраще, щоб колір дверей перегукався з якимись іншими елементами в декорі, наприклад, з покриттям підлоги або меблями. Однак, це не є обов'язковою вимогою, оскільки стиль лофт дозволяє гармонійно поєднувати непоєднувані, на перший погляд речі, трансформуючи їх у оригінальні архітектурні рішення.

Складная дверь при необходимости превратит одну комнату - в две!
Складні двері за необхідності перетворить одну кімнату - на дві!

При виборі дверей слід задуматися про те, як вони будуть відкриватися, оскільки існує безліч способів відкриття дверей. Найпоширенішими з них є стандартні двері, які традиційно виконані з дерева, відкриваються в один бік і головним завданням мають забезпечити звукоізоляцію. Розстібні двері - це 100% виграшний варіант для вхідних дверей в квартиру, незалежно від її стилю інтер'єру. Що стосується міжкімнатних дверей, таке рішення хоч і є дуже практичним, але не завжди підійде для стилю лофт, відомий своїми нетривіальними задумами.

Хоть распашные двери являются вечной классикой, для оригинального и немного бунтарского лофта существует множество более смелых решений.
Хоча розстібні двері є вічною класикою, для оригінального і трохи бунтарського лофта існує безліч сміливіших рішень.

Підбираючи двері для квартири в стилі лофт, слід звернути увагу на розсувні або складні двері, які виконуватимуть не тільки свою першочергову функцію, але також будуть прекрасним доповненням до інтер'єру. Розсувні або двері-купе максимально впишуться в просторі лофтові апартаменти, додаючи приміщенню тієї урбаністичності, яка так до вподоби багатьом сучасним людям, які навіть у своїй власній оселі хочуть відчувати особливу атмосферу міста.

Легкая и не громоздкая раздвижная дверь - идеальный вариант для лофта.
Легкі і не громіздкі розсувні двері – ідеальний варіант для лофта.

Лофт дозволяє комбінувати різні матеріали, тому якщо у Вашому інтер'єрі є дерев'яні елементи декору, цей ще не говорить про те, що двері обов'язково повинні бути виготовлені з дерева. Лофт дозволяє поєднувати бетонні конструкції зі склом, дерево з металом, глянсові поверхні з матовими, тому не бійтеся експериментувати та додати трохи екстравагантності до Ваших апартаментів.

Эстетика металла отлично вписывается в стиль лофт.
Естетика металу добре вписується в стиль лофт.

Особливою популярністю користуються двері та перегородки виконані зі скла, які одночасно служать бар'єрами, відокремлюючи одну зону від іншої, але водночас візуально розширюють простір і пропускають багато світла. Для тих, кого бентежать прозорі скляні двері, можна підібрати матові або дзеркальні вставки, які не будуть просвічуватися, і забезпечать поділ простору на окремі приватні зони.

Прозрачные двери и конструкции создают впечатление легкости и воздушности
Прозорі двері та конструкції створюють враження легкості та легкості

Тим не менш, найголовнішим критерієм при підборі дверей повинен залишатися критерій функціональності. Якщо скляні двері можуть бути чудовим рішенням для кухні або вітальні, не кожному може прийтись до душі прозора двері в спальню. Головне – знайти баланс між своїми бажаннями та загальною концепцією квартири. І навіть якщо Вам подобаються дерев'яні класичні двері, це ще не означає, що їх не можна буде цікаво обіграти разом із індустріальними мотивами лофта!

Металлические конструкции в сочетании с уютной мебелью.
Металеві конструкції у поєднанні із затишними меблями.