Пошук ідеального килима може перетворитися на справжній квест. Адже з одного боку, не хочеться наповнювати домашній простір візерунками та відтінками, що викликаються стійкою асоціацією з радянським минулим. А з іншого боку, лаконічні однотонні моделі не завжди привабливі.

Насправді необов'язково робити вибір між класичними квітковими візерунками та однотонним покриттям. Сучасний ринок пропонує безліч стильних, естетичних та по-справжньому красивих рішень. Наприклад, в магазині kylymia.com.ua можна знайти вдале покриття для будь-якого стилю інтер'єру, стриманий модерн або затишний Прованс. А ця стаття допоможе вам не розгубитися в цьому величезному розмаїтті та вибрати дійсно відповідний варіант.

Ковёр в современном интерьере

Яку роль килим виконує в інтер'єрі?

Більшість людей килим асоціюється з домашнім затишком. Дійсно, варто додати м'яке килимове покриття і кімната відразу стає більш комфортною і теплою по-домашньому. Але це далеко не єдина функція килима.

Для чого ще можна використовувати килим в інтер'єрі:

  • Яскравий акцент, довкола якого будується інтер'єр. Наприклад, модель нестандартних відтінків чи незвичайно текстури можна зробити композиційним центром. Таке покриття поєднає меблі та предмети декору, підкреслить геометрію простору.
  • Зонування. Якщо кімната дуже простора, килим допоможе акуратно виділити її окремі зони. Це особливо актуально для квартир-студій та суміщених кімнат.
  • Візуальна корекція простору. Правильно вибравши відтінок та форму, можна візуально зробити кімнату більш просторою та світлою. Застосувавши кілька дизайнерських хитрощів також вдасться скоригувати невдале планування.

Не варто забувати та про важливу практичну користь килимка — про утеплення підлоги. Це особливо актуально для спальні чи дитячої кімнати.

Натуральный ковер в интерьере

Який килим обрати у 2023 році?

У 2023 році інтер'єрна мода радує величезною різноманітністю трендів. Отже, кожен зможе вибрати ідеальний варіант для свого інтер'єру. Давайте розглянемо основні модні тенденції цього року.

Природні мотиви

У моді будуть натуральні відтінки трави, ґрунту, води, піску та каменю. Можна вибрати однотонний килим або модель із візерунком. Відмінним рішенням стане килим із малюнком, який копіює прожилки листя або текстуру деревної кори. Таке покриття відмінно збалансує мінімалістичні та стримані рішення в інтер'єрі.

Природные мотивы в ковровых покрытиях

Асиметрія

Цього року популярними є килими нестандартних форм. Це можуть бути багатокутні геометричні моделі або покриття із плавними формами природного світу. Асиметрія також вітається у візерунках та текстурах.

Геометрические формы в дизайне современного ковра

Вінтаж

Вже не перший сезон одним із головних трендів стають килими зі навмисними потертостями. Штучно зістарені моделі чудово виглядають і надають інтер'єру більш обжитий і домашній вигляд.

Винтажный ковёр в современном интерьере

Етнічні мотиви

Самобутні етнічні візерунки наголошують на індивідуальності інтер'єру і роблять його більш осмисленим. Найгармонійніше такі килими виглядають в інтер'єрах стилю Прованс, Кантрі та Лофт.

Этнические мотивы в коврах

Мінімалізм

У моді геометричні візерунки та колор-блокінг. Якщо ви шукаєте килим з ненав'язливим та акуратним візерунком, гарним варіантом стануть геометричні принти пастельних відтінків або чорно-білої палітри.

А ось як акцентну деталь варто вибирати яскравий килим у стилі колор-блокінг.