Вибір радіаторів – складне та відповідальне завдання. Адже, по-перше, ефективність системи опалення багато в чому залежить від радіатора, а по-друге, вони сильно впливають на інтер'єр приміщення. На ринку представлено безліч різних радіаторів. Вони відрізняються матеріалом виробництва, зовнішнім виглядом, розмірами та навіть методом установки. Ознайомитись з усіма різновидами батарей можна на сайті "Супермаркету Радіаторів". У нашій статті пропонуємо розглянути найпопулярніші різновиди.

Алюмінієві радіатори

Найважливіша перевага цих радіаторів – високий коефіцієнт теплопровідності. Алюміній краще за інші матеріали проводить тепло, тому такі радіатори роблять систему опалення більш ефективною. До інших плюсів алюмінієвих батарей варто віднести невелику вагу та простоту монтажу.

Основний недолік алюмінієвих радіаторів – схильність до корозії. Через це вони не дуже добре підходять для багатоквартирних будинків, де зазвичай дуже погана якість теплоносія.

Щоб продовжити термін служби алюмінієвого радіатора у приватному будинку, варто використовувати фільтри для попереднього очищення теплоносія.

Алюмінієві радіатори

Біметалеві радіатори

У магазині «Супермаркет Радіаторів» це один з найбільш затребуваних різновидів.

Виробляють такі радіатори із двох металів. Найчастіше – це комбінація алюмінію та нержавіючої сталі або міді. З алюмінію роблять зовнішні частини батареї, які відповідають за розсіювання тепла, а з міді або сталі – трубки та колектори, які безпосередньо контактують з теплоносієм.

Така конструкція забезпечує ряд важливих плюсів біметалевих пристроїв:

  • Висока тепловіддача – не гірша, ніж у радіаторів, повністю виготовлених з алюмінію.
  • Довговічність. Мідь і нержавіюча сталь мають гарну стійкість до корозії, тому біметалічні батареї прослужать набагато довше, ніж алюмінієві.
  • Невибагливість до якості теплоносія. Завдяки основі з міді або сталі радіаторам не страшний теплоносій із високим вмістом солей.

Біметалічний радіатор

Вбудовані в підлогу радіатори

Такі моделі складаються з горизонтального металевого корпусу, нагрівальних елементів та ґрат, через які піднімається тепле повітря. Для активного обігріву приміщення в корпусі є вентилятори, які прискорюють розсіювання теплого повітря в кімнаті. Цей тип радіатором можна використовувати як основні джерела тепла.

В інтер'єрі батареї виглядають максимально акуратно, адже видимою залишається лише декоративна решітка. Як правило, їх встановлюють поряд з вікнами та вхідними дверима.

Радіатор вбудований у підлогу

Дизайнерські та трубчасті радіатори

Якщо вам важлива не тільки якість обігріву, але і зовнішній вигляд радіаторів, варто придивитися до дизайнерських або трубчастих моделей. Дизайнерські батареї можуть похвалитися нестандартною формою та оформленням. Як правило, їх роблять під певний стиль інтер'єру. Наприклад, для класичної кімнати чудово підійдуть чавунні батареї у стилі ретро із фактурним візерунком.

Дизайнерські радіатори

Трубчасті радіатори виглядають не так претензійно і більше підходять для коротких сучасних інтер'єрів. Їхня головна особливість у тому, що вся конструкція складається з довгих вертикальних або горизонтальних трубок і практично непомітних поперечних елементів. Ця категорія включає радіатори класичних розмірів та звужені варіанти висотою до 2 м.

Чорний високий радіатор

У магазині "Супермаркет Радіаторів" можна замовити радіатор будь-якого типу за доступною ціною. Всі представлені в каталозі моделі є у наявності на власному складі компанії, тому їх доставлять у мінімальні терміни. Компанія також має шоурум у Києві, де можна особисто подивитися всі радіатори. Доставка можлива по всій Україні.